lördag 11 januari 2014

Vitt ute, nytt inne

Visar inne först - Grynet upptäckte att hon kunde nå kattmaten (Assarmatten, du förstår, va?). Så nu har katternas matbord flyttat upp en hylla. Och en stol är borttagen...

Ute har det snöat. Över en decimeter nu, och lite till blir det visst. I förmiddags hade det inte hunnit bli lika mycket snö som det är nu. Men matte ville i alla fall inte gå till skogen, så vi höll oss på vägen. 


I går åkte vi bil, jag och Grynet. Matte handlade. Bl.a. och viktigast köpte hon var sitt stort ben åt mej och Grynet. Det var tur, för idag hade vi inte kommit ut med bilen. 

Det har varit full cirkus i våran backe, som mest stod tre bilar på olika ledder och slirade. Matte fotade inte. Lite synd, faktiskt. 

Men viktigast - våra ben har hon fotograferat. Jisses, så vi har jobbat hela eftermiddagen och kvällen, både jag och Grynet. Grynet slet så att hon blev alldeles matt... 
.

Jag jobbade också på, och njöt!!


Jag fick mitt ben att dela lite på sig, till slut. Jättebra, tyckte Grynet, Så numera snor hon den del som jag liksom har tuggat upp. Tar jag två steg, så är hon där och snor den. Nåja, hon är ju rätt söt, och jag är ju rätt snäll... ;)

Nu ska vi snart pulsa ut i snön, matte välsignar pannlampan hon har fått låna. Jag får vara lite lös med reflexväst, Grynet får låna mitt flexikoppel. Efter två dagar har hon lärt sig att man faktiskt kan röra sig en liten bit ifrån matte, även fast man har koppel på sig. Och då går det ju att bajsa också.

Gäller bara att matte inte halkar, utan håller sig på benen. Än har hon lyckats, men nog vore det bra praktiskt om hon också hade fyra ben! På nåt sätt skulle hon väl kunna vara en tvåbening ändå, för det ska ju mattar faktiskt vara. Oj, nu blev jag bestämt lite filosofisk... 

Hade visst tänkt att berätta nåt mer, men nu har jag glömt vad. Så natti! I alla fall nästan-natti. :)

28 kommentarer:

 1. Det ser ju fantastiskt härligt ut med snö, men är det sådan där snö som fastnar i pälsen så gillar jag den inte! Jag skulle nog också äta upp katternas mat om jag nådde den, men här är det ju inget problem för vi har ju ingen katt. Och ingen blir det heller för matte är superallergisk.
  Önskar er en härlig söndag och håll nu i matte så hon inte halkar omkull!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kall, torr snö har jag fått! Det är kallt ute också, blir inte så långa prommisar. Fast flera stycken. :)
   Vi kom just in, och ska hinna med en till. Synd om er att ni har en superallergisk matte, tur att hon åtminstone inte är allergisk mot dig och Shakira!
   Kasper

   Radera
 2. Tja, när det gäller Grynet så är väl hunger uppfinningarnas moder! Finns det mat ska man väl kunna nå den! Det var rediga tuggisar ni fick! Dom borde räcka i flera dagar. Speciellt om ni båda äter på DITT först. Fast jag undrar om Grynet kommer att dela med sig av sitt sen? Hon behåller det säkert när du väl har tuggat igång det åt henne. Du får se till att matten inte blir en ofrivillig fyrbening när ni är ute. Bäst att hon tar det försiktigt med loggsen också... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uraäkta att jag lägger mig i här, men jag måste bara påpeka....
   Med amris, förstår du Ludde, så behöver hunger inte ALLS vara inblandad för att man ska försöka komma åt mat/godis/ätbart!
   Det handlar bara om "för att den finns där och jag vill smaka"......

   Radera
  2. Ludde, dom där tuggisarna kommer att räcka länge, i dag har vi knappt brytt oss om dom alls. Grynet har först nu tagit sig an en av knutarna. :)
   Matte ja - hon drattade allt på ändan i går kväll. :D Nere på tomten, det var kanske nån grop hon inte såg i mörkret, tomten är ju liksom lite bucklig här och var. Men hon tror att hon helt enkelt halkade.
   Hihihi, så snopen hon såg ut när hon satt/låg där på marken. Alldeles snöig... Fast hon skrattade, och det var ju tur.
   Matte funderar på att ta in mer loggs redan i morgon, för på tisdag hinner hon inte.
   Kasper

   Radera
  3. Eva, Assar- och Jespermatte, , nu ska du inte försöka förtala mej! Jag är superhungrig för jämnan, och du aaanar inte hur snålt det till och med är med godis i det här huset!!! Man måste verkligen försöka förse sig där man kan, så att min ordinarie-matte känner igen mig när hon kommer hem!!!
   Grynet

   Radera
  4. Hihi! Inget förtal gumman - jag älskar er som ni är!
   Vilket då innehåller en del matgalenhet......
   (Hälsas förresten härifrån att snålheten finns på fler ställen....)

   Radera
  5. Så du menar att det inte bara är min reservmatte som är så här snål? Ur led är världen... ;)

   Radera
 3. Inatt har det kommit lite vitt hos mig med, kanske 2 cm men den är blöt. Får se om jag har lust med nån längre promenad idag. Vill nog hellre ta en tur med bilen, hihi!

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart har du också sån här härlig, kall och mjuk och lätt snö som är superhärlig att rulla runt i. :)
   Fast i dag var det så kallt här, så ingen av oss ville ta nån längre promenad i alla fall. Men vi tar i gengäld flera stycken.
   Kasper

   Radera
 4. Assarmatten trodde nog kanske, av erfarenhet och vana, att den där kattmaten redan var flyttad..... :)
  (För mig är det så fullkomligt självklart att det inte skulle gå med en amris i huset att jag nog inte ens tänkt på det!)
  Kan berätta att Assarmatten också gläds alldeles oerhört över snön! Jag kan torka golv och slippa få de alldeles gråsvarta av smutsiga tassar direkt :)
  Så goa' ni är som samsas med benen så där! Ni lyckas säkert besegra båda med det samarbetet.
  Så tycker nog jag också det var liiiite synd matten inte fotograferade alla bilarna huller om buller :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog några dagar innan jag kom underfund med att jag kunde nå den där maten som doftar så förföriskt.
   Det blir mycket ljusare med snö, och det är ju bra. Dessutom är den tydligen fantastiskt plöj- och rullvänlig. Du skulle se hur Kasper beter sig. Jag uppför mig mera värdigt.
   Vi ger oss med gemensamma krafter på ett och samma ben, det andra får ligga oanvänt tills vidare, baconet har vi ju gnagt av. :)
   Grynet

   Radera
  2. Värdigheten är nog en amrisgrej, när det gäller snö i alla fall.
   Plogar och rantar runt gör mina gärna, men rullat tror jag inte en enda har ägnat sig åt ;)

   Radera
  3. Grynet rullar defitivt inte, och hon har inte "plogat" heller - men hon noooosar... Och tittar undrande på Kasper när han rullar runt och sparkar med benen i luften. :)

   Radera
 5. Hon är visst bra på att ta för sig lilla Grynet ;) Vet var man ska hitta livets goda. Väldans tur att du är så snäll Kasper :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet är nog den mest matglada tjej jag träffat (märker inte ett dugg av att hon ska vara "grätten", som hennes ordinarie-matte säger).
   Och visst är jag snäll - men märgben vågar inte matte ge oss, för då..... ;)
   Kasper

   Radera
 6. Fy för denna vidriga fulvinter, det var bättre förr! Då när det var barmark, spa, svamp och badsäsong. Matte svär över kylan för nu värker hennes onda knöl på foten. Men långtidsprognoserna lovar trevligheter med plusgrader i slutet av nästa vecka. Såna där ben de är minsann supersmarriga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyla gillas inte här heller. Matte klagar. Men när det är så här kallt är det åtminstone inte så halt. Säger hon som lyckas trilla i alla fall... ;)
   Matte kikade - och plusgraderrna ser alldeles för få ut. Mera plus till oss!!! ;)
   Kasper

   Radera
 7. Glömde...........matte har rotat fram extre utrustningen till kängorna för att inte trilla. Hon fick nog av hjärnskakningen förra vintern. Trafikolyckor har det varit i mängder här, allt är fulvinterns fel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mattes kängor har inga klor, men klorskorna har hon tagit fram idag. Bra på vägar som är plogade eller där bilar har åkt. De ska provas igen, längre framåt natten när vi tar sista svängen.
   Kasper

   Radera
 8. Ni ser ut att ha det mysigt, du och Grynet. Vi är lite avis på all snö, här har det kommit yttepytte lite bara, går inte ens att snörulla än

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får nog snö ni också, ska ni se! Det är riktigt kul med Grynet, tycker att hon gott kunde flytta hit för gott! Men det tycker nog inte hennes ordinarie-matte, är jag rädd. :)

   Radera
 9. Man får försöka att vara klokare än djuren, brukar RR, Luddes husse säga ;-) Tuggben av just den sorten är favoriter hos oss med, de varar en stund. Delningar är riskabla för glupska hundar, då ingriper allt matten här som räddaren i nöden ;-) Promenader med spark rekommenderas varmt, man har något att hålla sig i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen gillar jag de äkta benen bättre, men där går Kaspers gräns. Märgben delas INTE förrän han fått i sig åtminstone all märg.
   Att på en smal väg med en hel del bilar hålla rätt på både spark och två koppalde hundar, det skulle överstiga min förmåga. Men visst är spark en himla fin "uppfinning"! :D
   Det är tursamt nog även broddar på skorna. :)
   Berit E

   Radera
 10. Vilken massa snö ni har ! Här har vi kanske runt ett par centimeter bara, men det skulle visst komma mer ! Hon är inte dum precis, men å andra sidan kanske det tar ett tag innan hon förstår att katternas mat är bara deras. Själv har jag också smakat kattmat hos en mattekompis, men den katten blev lite sur på mig då, så jag rör inte hans mat flera gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, så lite snö!
   Grynet kommer nog aldrig att fatta att inte allt som är gott är till för henne. Egentligen. Och kattmat Är god. Jag skulle ärligt talat också ha svårt - alltför svårt är jag rädd - att låta bli kattmaten om jag kunde komma åt den. Men det kan jag inte, och inte Grynet heller numera. :D
   En sån suris till katt du har träffat!!
   Kasper
   Snålmatte!! ;)

   Radera
  2. Här nere har vi väl en ca 4mm tjockt snötäcke :)
   Alldeles lagom tycker jag !
   Dom såg riktigt goda ut dom där benen , fast jag tror inte att jag hade klarat av att tugga på dom ;-)
   Tassklappar o Nosbuffar

   Radera
  3. Kjelle Bus, 4 cm är lite för lite, tycker jag, fast matte tycker också att det är lagom.
   Ena benet är upptuggat!!! Det andra har matte lagt undan, för det är Grynet som äter upp dom, och hennes mage behöver inte mer såna där ben nu,. Säger matte.
   Så vi nästan-svälter... ;)
   Äh, skojar bara...
   Kasper med flock

   Radera