söndag 5 januari 2014

Lite Moses men mest Grynet

Matteria
Dator Moses har lagt av varenda funktion. Gamla trotjänaren haltar visserligen en aning, men lunkar ändå så sakteliga ... tack och lov för det. Så - nu är vi där vi var för ca 10 månader sedan. Minus en del bilder som vi tyvärr förlorat. - Så kan det bli. :(
Moses välkomstskärm känns förresten som rena hånet.Tror knappast det blir någon mer Asus-dator här i huset. I övrigt är allt väl. Snart ska julen städas ut.


Kasperia
Äntligen är hon här, hon Grynet. Hon kom igår. Efter att hon saknat sin matte en stund började hon göra sig hemmastadd. Som synes! Klart hon hittade och provade mitt kontorstäcke. Det godkändes.

Grynet är precis som jag. Om matte är i ett rum, då är jag också där. Och nu även Grynet. Eftersom matte i går kväll/natt gjorde ett sista, många, många timmar långt försök att få Moses att reagera vettigt eller åtminstone reagera överhuvudtaget, så hann vi prova många sätt att samsas. Inte ett dugg svårt var det.

Grynet vill inte ligga i korg, sa hennes matte, men min matte tog i alla fall in en korg från en av mina bodar. För i min mattes säng får Grynet inte ligga. Det får bara katterna (jag skulle kanske få, men jag vill inte). I korgen finns en kudde, en pläd och så en fäll som Grynet hade med sig som hon brukar ligga på hemma, i en fåtölj. Korgen godkändes, hihihi.

Filip fick inte stanna kvar i korgen. Myse tillbringade ett par timmar under en fåtölj, fast både matte och jag och Grynet såg honom allt. :)

Myse gillar verkligen att matte har återgått till gamla datorn. För där finns bästa liggplatsen, bara att buffa till mattes hand när man vill ha lite gos. Och så kan han i lugn och ro kika ner på Grynet som ligger nedanför.

Vi har tagit flera promenader, och idag var vi en liten sväng i skogen. Men det är både mörkt och disigt, så bilder blev det inga. Matte har vissa synpunkter på Grynets sätt att vara okopplad, men det får hon tala om själv en annan gång. Hon håller i alla fall på att fixa och anpassa min reflexväst till att passa Grynet. När det blir vardag ska vi fara och köpa en till, så att vi har var sin. Fast störst behov har Grynet!!  Just nu.

Måste förresten också berätta - Grynet valde själv att sova precis hela natten i korgen nedanför mattes säng. Så mitt älskade sovtäcke fick jag ha i fred. Tack och lov! :)

20 kommentarer:

 1. Fy jam så trist med strulande datorer !
  Min mattes pappa har en Asus som inte används :)
  Min matte säger att tacka vet hon en hederlig så kallad stationär dator som man kan sitta ordentligt framför :)
  Bra att du och Grynet o katterna kan samsas och att du får ha ditt täcke ifred !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värsta med mattes "hederliga stationära" är att den är rätt gammal. Lite osäker också, men i jämförelse med Moses är den ju stabiliteten personifierad. :D
   Moses ska förstås åter till Asus, och förhoppningvis lyckas man fixa honom bättre den här gången. Naturligtvis ska garanti gälla. Annars tar matte ett djupt grepp i kassan och köper sig en ny!!

   Fast det är kanske en egenhet för just Asus datorer - de bör helst inte användas... Hoppas ngn från Asus läser det här!!

   Det går jättebra för oss alla att samsas, och nu har matte fixat ytterligare ett par sköna sovplatser som vi nästan har svårt att välja bland. :)
   Buff, buff tillbaks! ;) (Jag buffar väldigt försiktigt, ska du veta.)
   Kasper

   Radera
 2. Spännande med en inneboende ett tag, ni verkar ha funnit er tillrätta fort med varandras sällskap. Kan tänka mig att det kanske är lite mysigt att ha en egen tös hemma ändå att umgås med.

  Trist som attan med datorstrul.... usch, sånt där ska liksom bara fungera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filip o Grynet har t.o.m. noshälsat på varann! Jag och Grynet har pussats lite också, med betoning på lite. Än så länge. ;)
   Det är väldigt mysigt att ha henne här, och i morgon är vi bortbjudna på lunch. Så då ska vi åka bil tillsammans för första gången.
   Datorer SKA fungera. Det är ju faktiskt det dom är till för!!! Det tänker matte tala om för dom på Asus.
   Kasper

   Radera
 3. Här strulade mattes dator i morse! Jag ska inte berätta vad hon sa…
  Så mysigt med Grynet, men jag vill nog helst ha min matte för mig själv, nog illa att jag får dela henne med Shakira!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig vad din matte sa - hon lät nog ungefär som min. Så jag tänker inte heller berätta. ;)
   Min matte - mina många år (8 stycken) har lärt mig att matte räcker till för många. Faktiskt för alla här i huset. Känns tryggt och bra.
   Puss tillbaks!
   Kasper

   Radera
 4. Moses är en skandal! Bara 10 mån och så mycket strul!
  Gulligt med Grynet som verkar ha boat in sig bra redan. Smart av din matte med korgen. (O tur att Grynet faktiskt fick ha den inatt :) )
  Du Myse..... Det där med "gömma sig" borde du kanske träna lite på? Petrus håller med om det praktiska i att puffa på matten för kel! Gör han sisådär nå'n miljon ggr per dygn....

  SvaraRadera
  Svar
  1. MYSE: Egentligen är jag expert på att gömma mig - för det mesta brukar matte leta och leta, men hon hittar mig ALDRIG. Fast i går klantade jag mig visst... ;) "Puff på matte" är ett bra knep, funkar varje gång. )
   GRYNET: Det är ju jättemysigt med korg, det hade jag ingen aaaaning om... Men det finns tydligen inte lika mycket godis här som det brukar, när jag bara är här på några timmars besök... Månne Kaspermatten i grunden är en snåljåpa?
   MATTE: Om Moses tycker jag INTE! Får väl höra vad dom säger den här gången, på Asus. I dag har jag bara försökt förtränga honom. Ska göra det i morgon också.
   Krya på dig!!!

   Radera
  2. Nä du Grynet, det tror jag faktiskt inte :) Men jag vet ju hur så'na som du är, det kaaaan tänkas bli lite väl mycket... Se det som att hon värnar om din fina figur kanske?
   Och du, säg åt henne att du kan ha en LÅNG lina som koppel, tills du vant in dig lite mer.
   Tackar för omtanken! Får väl se om jag blir tvungen till något :(

   Radera
  3. Hm - menar du att det kan bli för mycket GODIS? Tror jag inte på! Dessutom vem skulle väl bäst kunna värna om min figur om inte jag själv! Skulle utan tvekan kunna lägga på mig åtskilliga kilo till och ändå vara vackraste lilla Grynet.
   Kaspermatten ska börja träna mig i skogen - hon tror att just godis kan vara till hjälp. Plus att hon kan gömma sig väldigt bra där. Fast Kasper skvallrar väl förstås...
   Hon hittar nog på något. Och en riktigt lång lina har hon.

   Usch, det där eländet du drabbas av borde ge sig iväg NU!!!
   Hoppas verkligen att du slipper "bli tvungen till något", för det verkar också jobbigt. Tänker på dig!

   Radera
 5. Åh, så roligt att Grynet kommit nu :) och så perfekt att det går så bra att samsas mellan alla bäddplatser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns hur många sovplatser som helst, matte har fixat en del nya. Andra är "helt naturliga". T.ex. mattan framför kaminen. Den behöver inte fixas, den bara "är". Ibland är det t.o.m. skönt och svalt med bara golvet. :)
   Kasper

   Radera
 6. Tänk vilken tur du har då två månader med tjejen i huset! Kommer säkert att bli toppenbra.
  Jag har en Acer dator funkar utmärkt. Moses han ska nog tillbaka till där han kom ifrån för att aldrig återkomma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väldigt bra med Grynet här, det ÄR det förresten redan.
   Moses ska förpassas tillbaks, men det måste bli vardag innan Asus kan kontaktas. Dessvärre lär han inte få stanna där.
   Även om matte helst skulle vilja låta köppet gå tillbaks, så blir det ju inte så. Krävs fler reparationer inom garantitiden

   Radera
 7. Det måste vara toppen med allt utom Moses. Skönt att Grynet gillade att sova i korgen så både du och matten fick sova i lugn och ro. Du får väl se till att ta hand om Grynet när hon springer lös så hon förstår var hon kan vara och var hon inte kan vara. Matten känner sig säkert lugnare när ni båda har reflexvästar på er. Jag riktigt känner hur det spritter i benen när du pratar om rejs men du får väl lära Grynet hur man gör vid ditt bad. Hon kanske inte är så förtjust i att bada men springa kan hon väl... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet är van vid att bara släppas ut ensam, och "hela världen" är hennes att springa lös i, precis som hon vill. Lilla vägen en bit utanför jättetomten är i princip en återvändsväg, utan trafik. När hon vill in igen så krafsar hon på dörren. Tomten gränsar enbart till skog, sjö och hagar/ängar...
   I förmiddags blev matte riktigt rädd när Grynet bara drog iväg. Tänkte att hon - som den fantastiska mattegris hon är - kanske gav sig iväg på jakt efter sin matte.
   Som tur var kom hon snart tillbaks, men nu måste allt min matte tänka till lite. För det här måste naturligtvis tacklas på något sätt. Men det blir nog inte så svårt.
   I övrigt är det hur enkelt som helst att ha henne här. Och trevligt!!!
   (Moses vill matte helst förtränga, åtminstone till tisdag.)
   Kasper

   PS. Grynet rejsar inte så mycket, och jag rejsar faktiskt allra bäst med dig! Så det har blivit! :D

   Radera
 8. Din matte kommer säkert på hur Grynet ska kunna hållas kvar på tomten. Jag ville bara passa på att gratta på namnsdagen! Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för grattiset. :)
   Grynet - tror att med GODIS kan man kanske få Grynet att inte avlägsna sig alltför långt från matte. Vi ska börja träna inkallning mer på allvar, i morgon. I dag har vi provat oss fram.
   Men söööt är hon... ;)
   Kasper

   Radera
 9. Jag vill också ha en hundkompis som sover över, då skulle vi inte sova alls, det vill jag lova! Hehehehe! Vilket bus det skulle bli.// Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja se den ungdomen, den ungdomen... :D
   Grynet och jag busar inte så särskilt mycket, i synnerhet inte Grynet. Jag håller på att lära upp henne lite, får väl se hur långt jag hinner på ett par månader. :)
   Kasper

   Radera