måndag 13 januari 2014

Måne och sol

Kasperia
Snö och en lysande måne - så var det i går kväll. Toppen tyckte matte som inte behövde nån pannlampa.

Matte med stort M, vår snöängel, har plogat åt oss. I går. Grynet skällde ut honom som tack... hon blev visst lite skraj.

Dator Moses hämtades idag - Grynet skällde ut hämtaren också. :D  Vet inte om det är mej eller matte hon tycker att hon ska vakta.

I dag sken solen! 


Vi har mycket att stå i  på våra promenader. På onsdag ska matte köpa en reflexväst åt Grynet också, hon får alltid låna min när det är mörkt. Matten lånar minsann inte ut sin, inte... 

Det där med snörull fattar inte Grynet ett dyft av. Hon går verkligen miste om mycket. 


Men hon gillar åtminstone att stoppa ner nosen i snön. :D Hon ser ledsen ut, men det är bara fejk! Hon är jätteglad på våra prommisar...

...precis som jag.

Fast här ville hon visst gå hem, blev kanske lite för kallt.

Det ska visst komma mer snö i natt - om det inte kommer alltför mycket så ska jag och Grynet följa med matte och träffa "tanter" i morgon. Fast Grynets matte är inte med, hon är där det just nu är 16 plusgrader (hon ringde nyss). Vi ska till "kattmatten B". Hon är så snäll, och säkert bjuder hon mig och Grynet på lunch. 

14 kommentarer:

 1. Om jag får göra mig till lite "amris-tolk" så tycker jag att du ser alldeles väldigt nöjd ut Grynet!
  Och jag förstår dig!
  Du verkar ju vara en klok liten tjej som förstår att detta livet är ett mycket gott alternativ när nu matten har rymt iväg en tid :)
  PUSS på dig och "din" flock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore det inte för snålheten med godis så vore det riktigt br här.
   Och vore det inte så att jag aldrig får sitta i kaspermattens knä, så vore det också bra. (Det får jag inte för då bleve kanske Kasper ledsen, säger hon.)
   Sanningen att säga tycker hon inte om att ha hund sittandes i knäet, hon vill kunna sticka eller läsa eller nåt. Hrm...
   Men som sagt, frånsett allt det där så är det bra här. Och så har jag ju Kasper. :)
   Grynet

   Radera
 2. Vilken härlig solskens ni haft ute i snön !
  Ser ut att vara sån där härlig torr snö som inte fastnar i pälsen :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kallt ute att snön inte fastnar alls. Fast så långa prommisar blir det inte, i kylan. Men vi tar ju i gengäld fler. :)
   Buff, buff, på dig! :)
   Kasper och hela stora flocken

   Radera
 3. Vilka ljuvliga vinterbilder ni bjuder på idag! Visst fick vi också lite snö i kväll, men den håller redan på att smälta bort! Men matte håller på att packa stora väskan, så det ser ut som om vi är på väg från Skåne igen! I morgon kväll kanske det kan bli en snörullning för mig också!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ska du ut och resa igen! :) Spännande!
   Hoppas du får din snörullning, för det är ju så härligt. :)
   Kasper

   Radera
 4. Det flyter på i stugan och det är ju bra. 16 grader varmt låter som en dröm men vi får väl klä på oss lite. speciellt vi som blir skamklippta precis innan det smäller till och blir vinter. Både du och Grynet har ju ordentliga pälsar som värmer. Jag är övertygad om att ni får en god lunch hos kattmatten... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kycklinglever och ris och lite annat som jag inte riktigt vet vad det var, men oj va´ gott!!! En klick crème fraiche också... Kattmatten skulle förstås vara världsbästa hundmatten också. Lika bra som min matte, men på ett annat sätt. :)
   Ett sånt sätt hörru, att klippa bort pälsen just när det blir vinter! ;)
   Kasper

   Radera
 5. Härliga vyer - och med sol också! Det minns jag inte när vi sist såg här, kanske på julafton;-) Riktigt avundsjuk på snöbilderna... tills vi fick egen snö här i går. Nu fick t.o.m. snöslungan komma fram idag.
  Kul att läsa att det går bra med Grynet. Klart att Grynet inte förstår rullandets konst - den är du nästan ensam om, Kasper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ofta vi ser solen här heller minsann - dessutom försvinner den ju illa kvickt när den väl orkat över horisonten. Men snart så... :D
   Gillar du snö - det gör inte matte! Men det gör jag.
   Tror du verkligen att det är så illa så att nästan inga andra hundar fattar hur världsskönt det är att snörulla!!?? Usch, så synd att så många går miste om så mycket...
   Kasper

   Radera
 6. Kanske kommer Grynet lära sig snörullning, eller så är hon utom räddning. Jag har snörullat en del idag med, tog min första för dagen redan på första rundan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror dessvärre att Grynet faktiskt är utom all räddning. Finns inte minsta rullviljetecken där, såvitt jag kan se.
   Visst är det synd om dom som har livets goda inom räckhåll men inte upptäcker det. :)
   Kasper

   Radera
 7. Tänk vad Grynet är klok som har insett att lappmöglet är oanvändbart! Gläder mej mycket att det finns fler hundar än jag som förstått det.
  Den där månen svär matte över. Den stör hennes nattsömn nåt alldeles ofantligt, svårt att sova och en massa mardrömmar.
  Jo jag och Molly är ett mycket vackert par, och självklart frå du inbjudan till årtusendets största hundbröllop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram mot inte minst bröllopsmiddagen, den blir nog nåt alldeles extra, den också. :D
   Vi som nattpromenerar i skogen utan vägbelysning är sååå tacksamma för månen som lyser upp vår väg. Nästan lite svårt att gå in trots att klockan är så mycket som den faktiskt är. Vi kom just inom dörren.
   Matte gick in hit på kontoret för att se till att datorn var helt avstängd - vilket den visade sig inte vara.
   Hon har suttit uppe så länge för att hon ville sticka färdigt ett litet täcke åt Grynet som fryser och börjar skaka när vi har varit ute som hon tycker lite för länge.
   Natti!
   Kasper

   Radera