onsdag 22 januari 2014

Dagsläget

För det första
- hej då, Moses!! 
Hoppas du lyckligt och väl anlänt  till Asus i Holland, och får stanna där!
Så att jag får pengarna tillbaks, och kan skaffa en ersättare. Det ser jag fram mot.

Den här sista(?) resan tog dig längre än till Uppsala, för reparation.
Det är kallt, 11 minusgrader för någon timme sedan. Då är det skönt att sitta inne framför kaminen och sticka på en kofta, har hunnit till första framstycket.


I verkligheten är den vackert hallonröd, vet inte hur den ser ut på din skärm. Underbart mjuk och skön blir den, alpacka och silke i garnet.

Tänk att jag kommit igång med stickning igen, efter decenniers uppehåll. :)Det händer saker på "brandtomten", i kväll såg det ut så här från mitt kontorsfönster. Påminner otäckt om hur det såg ut på brandnatten, men då var förstås flammorna oändligt mycket högre och kraftfullare än strålkastarljuset på bilden.

Det spikas och hamras under låga tälttaket - tycker mig ana att något stort är på gång. Men med två upprörda och stormskällande hundar ville jag inte gå dit. Ska titta närmare i morgon. 

Grynet och Kasper triggar varann. Skäller en, så skäller båda. Den där lilla lugna Grynet beter sig som värsta vakthunden. Allt som inte är sig precis likt (hon har bara varit här i drygt två veckor!) ska skällas ut rejält. Bilar som står fel, människor, hundar... Mest handlar det säkert om osäkerhet. Ljud på vägen ska jag också varnas för. 

Tur att det är så tyst där jag bor. Mestadels härskar stora lugnet även inomhus. Det sovs en hel del. :)

Myse sover som vanligt väldigt gärna hoprullad vid datorn, där jag sitter. Väldigt bra här vid gamla datorn, tycker han. En absolut favoritplats. En dryg decimeter från tangentbordet. Och mina händer. Blir förstås en liten smekning då och då. 


Självklart är vi också ute flera gånger om dagen, men kameran är sällan med. Blir helt enkelt för mycket att hålla reda på för en stackars förvirrad matte. Storkameran är dessutom för bånglig, och när lillkameran används blir det så här...


Och nu är det snart dags för dagens sista promenad. Med eller utan pannlampa - ska kolla om den behövs. :)
För övrigt konstaterar jag att min gamla trotjänare till dator är fruktansvärt långsam! Och kinkig. Klarar inte så mycket på en gång. Håll tummar för att det fixar sig, så att jag snart kan/törs köpa mig en ny!

16 kommentarer:

 1. Ska vi säga "Lycklig resa"? Unnar vi den det? ;)
  Vilken härlig bild med Filip/Maxi och Grynet!
  För att inte tala om bilden där kompisarna kommer "lufsande" längs vägen! De passar liksom väldans bra ihop de där 2.
  Myse som myser vid datorn får mig att tänka på sängen..... (Konstigt vad just sovande katter kan få en trött!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Lycklig resa" innebär väl i det här fallet att jag får tillbaks pengarna. Tyvärr inte betalt för alla nästan oräkneliga timmar jag tvingats lägga ner. Med detta resultat.Det är Filip som ligger bredvid Grynet där på golvet, båda sov innan jag kom med kameran.
   Lite lustigt - Filip är den som är klart mest social mot både två- och fyrbenta, samtidigt som det är han som startar alla gruff, i den mån de förekommer...
   Berit E

   Radera
  2. Filip låter som Petrus här nog skulle kunna bete sig :) Väldigt omtänksam (mot matten allra mest) men också vår "polis".
   Glömde förut, underbar färg på det garnet! (Ser hallon ut här)

   Radera
  3. Filip kan vara en ren mobbarkatt ibland. Det är faktiskt han som jag tror var främsta orsaken till att Mysan inte ville bo här. Samtidigt som han var den som först och bäst tog sig an Myse!
   En lustig katt, både social och rätt krävande. Åh, så fin han ändå är... tycker jag. Och minns hur han helt kavat stegade fram (8 veckor gammal) på katthemmet och kravlade sig upp i mitt knä. De var många kattungar där, men Filip var den enda som kom fram.
   Berit E

   Radera
  4. "Social och rätt krävande" - väldigt bra ord även för min Petrus!

   Radera
 2. Så skönt att Moses har kommit iväg på sin sista (hoppas vi) resa! Att gamla datorn går i pensionärsfart kanske kan inspirera till ännu mera stickning då. Husse har slutat oja sig över lillkamerans suddiga vinterbilder så den kommer både med och fram på promenaderna. Även mobilbilderna går bra om alla håller sig stilla både framför och bakom. Ska bli spännande att se vad som kommer fram ur grannarnas "växthus"... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla datorn inte bara går långsamt, den direkt stapplar (åtminstone ibland). :D
   Ur "växthuset" har växt ett "riktigt" hus!!! På en enda dag! Hann med ett par bilder innan kamerabatteriet tog slut.
   Det är inte på så många ställen matte törs ha Grynet lös, och även jag behöver koppel på vägarna. Så då har matte liksom ingen hand ledig för kamera och sånt. :)
   Kasper

   Radera
 3. Så snart har du nya grannar igen! Låter som du har riktiga vakthundar, det kan ju vara på gott och ont, men ingen lite tryggt tycker jag det är när hundarna säger till om någon kommer! I alla fall när jag är ute på landet!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fritidsboende grannar, men huset blir definitivt av permanentboendestandard. Ett fantastiskt lyft, när man vet hur det nedbrunna såg ut.
   Absolut är det bra att hundar säger till när någon kommer, men här går det just nu till viss överdrift. Det har i alla fall lugnat sig lite, i takt med att Grynrt lärt sig mer om "våra" ljud och rutiner.
   Berit E

   Radera
 4. Ha det bra i din datorhimmel Moses, och nästa inköp kan ju bara bli bättre. Hoppas de snabbar på så du snart får en annan.
  Lappmöglet kan försvinna nu, det hindrar så mycket viktiga hundgöromål. Nu börjar ju tråket igen med en massa ställen som inte går att komma till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst ett par veckor lär det ta, innan jag får besked. Och pengar. Jag läser och läser, bl.a. i PC för alla.
   Nu låter jag saken bero några dagar. Jag vill inte köpa en ny förrän jag säkert vet att jag får pengar tillbaks för Moses.

   Radera
 5. Tänk vilket tjohej med tekniska prylar det blir ibland. Mycket irriterande, men skönt att det snart är över. Ja, och att nästa uppför sig som den ska.
  Hihi, vilken sovställning Myse har, underbart :D
  Det där med att trigga vet jag en hel del om, säger matte ialla fall... ja att jag och Max triggade varandra massor. Förresten ska han komma och sova hos mig igen o februari, men bara några dagar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ny dator börjar allt installationsarbete om igen, och allt nytt som ska läras. Men förhoppningsvis på en fungerande variant...
   Hihi, visst är Myse lika bra på att göra det bekvämt för sig som du är!
   Kul att Max kommer tillbaks, då kan du kolla så att han kommrr ihåg allt du lärde honom!
   Kasper

   Radera
 6. Verkar kul med lite liv i luckan där på brandtomten. Det varar ju inte för evigt;-) Ja, när hundar bildar flock blir det mera liv. Tänk dig då när vi hade fyra här... ett riktigt hundliv. Man fick stålsätta sig vid utbrotten, dämpa behärskat - utan att orsaka en eskalering. Finlir ;-)
  Hoppas verkligen det där 'Aset' till maskin far så långt pepparn växer... men viktigast är ju att du får återbetalningen. Myse är min drömkatt, så är det bara. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brandtomten - utvecklingen där går sannerligen språngvis. Typ som ketdhupeffekt. :D
   Just nu sover hundarna gott efter långa promenaden med en massa spännande företeelser (för Grynet att för säkerhets skull skälla ut, hon är så söt. Vi gick på en för henne ny väg.)
   Myse ja - jag upplever honom som en oväntad och underbar gåva!
   Berit E

   Radera