måndag 6 januari 2014

Grynet dag två

Spännande med en ny familjemedlem, även om den bara är till låns. Grynet är helt klart inte van vid andra hundar (visste jag iofs redan). Att hon är ett fantastiskt godisfreak, det visste jag också. Men inte riktigt hur långt hon är beredd att gå., hehehe.

Bredvid min säng, på nattygsbordet, står ett paket märgkex invid väggen. Kaspers nattisgodis. I går kväll var min säng tillknycklad, märgkexpaketet upprivet och i sängen en hel del smulor. Alla kexen hade den lilla sötisen dock inte orkat smälla i sig. Klart jag borde ha fotograferat.

I hundleksakskorgen letar hon efter fynd. Hittar en hel del. Det bästa flyttade hon till sin korg nedanför min säng. Gott tecken.

Eftersom jag inte ännu kan släppa Grynet lös varken på tomten eller ängen nedanför - ännu - så drog vi till skogs i morse (för mig är kl 10 definitivt morgon). Kurragömma, godis, oförutsedda promenadsvängar osv gjorde att vi nog redan kommit en bit på väg mot större följsamhet. Hon är van att helt råda sig själv utomhus. Här ska tränas inkallning!

Vi mötte ett par av Kaspers goldenkompisar på lilla skogsvägen, Grynet blev jätterädd, hon var lös men sökte skydd hos mig! Hurra! Morrandet avtog, så småningom vågade hon t.o.m. hälsa.

Resten av dagen har vi tillbringat hos en god vän, där även Grynet varit tidigare. Hon hoppar glatt in i bilen, lägger sig lugnt tillrätta - och somnar!! Kasper sover aldrig i bilen, han håller hela tiden koll på världen utanför. Sittandes. I timmar, om så krävs.


Grynet älskar tuggben, som Kasper ratat.


Och titta här!!! Idyllen har inte upprepats, inte ännu, men ändå...

Nu stundar kvällspromenad, en pannlampa fick jag oförhappandes låna. Premiär, har inte använt en sån tidigare. Har köpt en, men den fick fötter innan jag hunnit prova. 

Fem småsnusande fyrfotingar sover nu lite varstans i huset, Kasper och Grynet alldeles nära mig. Känns väldigt bra.

16 kommentarer:

 1. Hihihihihi!
  Synd att jag inte kom ihåg att du berättat om den där märgkexlådan - hade definitivt rått dig att flytta den :D
  Underbart att hon verkar trivas så bra! Och att Kasper synes trivas så gott med sin gäst.
  Amrisar är lite kända för att vara "mattiga" så även om hon känner dig väl sedan tidigare är det lite "ära" i att hon kom till dig för skydd ;)
  PUSS till hela gänget från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, och jag fick se hur en skyldig amris ser ut. Behövde bara hålla upp den trasiga kartongen...
   Det går väldigt bra det här. Lite problem med Myse bara, men det reder säkert upp sig. Och jag är definitivt redan etablerad som tillsvidare-matte. Känns väldigt bra.
   Berit E

   Radera
 2. Vilken spännande läsning! Förstår att det känns ovant med någon som själv tar för sig. Så skulle aldrig jag göra! Knappast Kasper heller! Ni får nog öva lite på att Grynet ska vänta på "varsågod" också... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, varsågod-övning ska påbörjas, men först ska här stävjas idén om att ALLA stoppade möbler (och sängar) är till för henne att hoppa upp i. De flesta måste få förbli katternas (och mattes).
   Mycket nytt för lilla Grynet att anpassa sig till.
   /Kasper

   Radera
 3. Tyvärr måste jag nog erkänna att jag skulle kunna få för mig att hämta lite godis själv om matte gav mig chansen!
  Det låter som Grynet har det riktigt bra hos Er och får lära sig ett och annat nyttigt!
  Puss till Er Alla från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om godiset stod någon annanstans inom räckhåll för mig, då skulle nog inte jag heller låta bli. :D Men via mattes säng - åhnej!! DET skulle verkligen aldrig falla mig in!!
   Det finns ju en del saker som Grynet måste lära sig och anpassa sig till, när hon nu hamnat i en förhållandevis stor flock. Och utan en egen jättestor udde att ensam ströva fritt på. Hennes riktiga matte har nästan inte orkat gå ut med henne alls senaste året.
   Men det går jättebra, hon är jättesöt och jättesnäll, och det är redan stor skillnad. Jag tror att hon verkligen trivs här. :)
   Kasper

   Radera
 4. Det kommer alldeles säkert att bli superbra.
  Godiset nä jag hade nog sett till att ha självservering jag också.
  Myse vänjer sej nog snabbt vid Grynet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vant sig har Myse redan gjort, men han gillar det inte! Maxi är inte heller förtjust, men Grynet och Filip har nospussats flera gånger... :) (Tror att Grynet och Myse snart också gör det, för Stora lugnet härskar. Just nu slappar vi allihop utom Maxi som äter och matte som sitter vid gammeldatorn.

   (Matte har förresten förträngt Moses hela långa dagen, säger att hon ska ta itu med honom i morgon.)
   Kasper

   Radera
 5. Kul att följa er och husgästen så här. Så klart hon har andra vanor och ovanor med sig hemifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många vanor blir det att ta hänsyn till, på många sätt. För Grynet är förstås omställningen enorm, men hon tycks finna sig väldigt väl tillrätta. Lite spännande också, med allt nytt. Tycker jag mig märka.
   Själv fascineras jag bl.a. av den där svansen, som ständigt viftar glatt. (Utom när halsbandet ska på, men väl ute viftar hon igen, precis lika glatt.)
   Berit E

   Radera
 6. Jo, tio är morgon här med :D På fredag ska vi upp mitt i natten, klockan sex för att ta emot en kär liten vän som vi ska sitta barnvakt åt. Jag kan ju alltid sova, men matte hon får hålla sig vaken, hihi.
  Härligt att se att Grynet trivs, även om hon är en alltför bra höjdare på att ta till sig av livets goda med märgkexen i åtanke :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, sex ÄR mitt i natten! Din matte håller sig säkert gärna vaken just den morgonen, men jag tycker allt att du ska sova vidare som vanligt. :)
   Jag tror att Grynet trivs jättebra, även om vi varit tvungna att ändra på en del av hennes rutiner. På mina också, för den delen. Men det är det värt.
   Kasper

   Radera
 7. Tänkte väl att det skulle gå hur bra som helst med Grynet :-) Lite mer alert nu med två vovvar i huset och ute skulle jag inte våga mig på att släppa Grynet. Blir hon riktigt rädd kan hon sticka och eftersom omgivningen är ganska obekant så hittar hon isf inte hem. Man läser varje dag på Fb om hundar som rymt* på detta vis. För övrigt: njut av varann allihop:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att ha en hund kopplad i skogen! Grynet är en alldeles för "mammig" hund för att ge sig iväg, och jag ser ju hur hon nu tyr sig helt till mig. Första gången ute på tomten tror jag hon helt enkelt letade efter sin "mamma" som så oförmodat bara försvunnit medan vi var ute på promenad. (Skulle förresten aldrig falla MIG in att kalla mig för mamma till en hund!) :)

   Tror knappast vi träffar på något riktigt skrämmande i vår lilla skog. Jägare finns här inte heller. För övrigt får hon aldrig vara lös när det inte är fullt dagsljus, jag vill ju också ha koll!
   Berit E

   Radera
 8. Vad skoj med en tjej i huset ! Ni ser ut att mysa bra tillsammans också. ha det gott nu medan Grynet är hos dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner redan hur tomt det blir när hon flyttar hem till sig igen. Men det dröjer som tur är ganska länge. :)
   Kasper

   Radera