fredag 17 januari 2014

Nyinköpen invigda

Kasperia
I morse sken solen, och jag och Grynet och matte gav oss ut på promenad, Grynet i sina nya kläder och jag i min nya sele. Vi gick först till badudden, men fick inte gå ut på sjön. För det fanns inga fotspår där, sa matte.


På dagen är det allt tur att jag har väst på mig, så att jag syns, så då är det ju bra att Grynet fått en egen väst nu. Hoppas ni klickar på bilderna.Grynet verkar väldigt glad över sitt täcke, matte stickade det i går kväll. Hon darrade inte alls lika mycket i förmiddags som hon brukade, fast det var 10 minusar.  När vi så småningom kom hem höll vi på att svälta ihjäl. 


Det är väldigt trevligt att ha en hundkompis hemma så här. Jag vill inte ens tänka på att hon så småningom ska tillbaks till sin egen matte.

Hon ska ju förresten stanna här i evigheter eller nåt, och huvudsaken är ju att hon är här NU. Så tycker jag, för jag är ju en väldigt förnuftig hund, hehehe... 

24 kommentarer:

 1. JAG var betydligt mindre förnuftig.....
  Tänkte först "Vad 17 ska han ha väst i ljus för???" Kom på det....
  Grynetgumman ser verkligen jättenöjd ut, med sin fina tröja!
  Och fortfarande tänker jag varje gång på hur mysigt ni verkar ha det tillsammans där.
  Tur att den är en evighet hon ska bo med dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR väldigt mysigt med Grynet, nu börjar hon verkligen känna sig hemma och säker här. Provar nya grejer - ibland blir det fel förstås. Som när hon fiskar upp och tuggar på nåt ur mattes stickkorg, hehehe.
   Kasper

   Radera
  2. Oooooooooooo......
   Akta dig Grynet!
   Min erfarenhet är att mattar kan bli attans så puttriga om man lånar garn av dem :(
   PUSS!
   Assar

   Radera
  3. Förstod det, så jag hittade nåt kuligt i korgen med ved och stickor och sånt i stället. Finns en massa intressanta grejer här i huset. :)
   Grynet
   PS. Och nu har bestämt snöplogen lämnat området, så att vi kan ta nattipromenaden. Kaspermatten vill bara kamma lite i min päls först. :(

   Radera
 2. Det er koselig med en hundekompis, selv om du har mange andre kompiser hjemme Kasper. Du må godsnakke med mamsen din om å få en erstatter når Grynet drar hjem igjen... Her snør det fremdelse, så vi er bare inne for å varme oss litt før vi skal ut og kose oss i snøværet igjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen jätteskoj att ha hundkompis boende hos sig, det var ganska längesedan jag hade det. Får väl se vad matte säger om ditt förslag... fast det är jättetrevligt med katterna också!!
   Det har kommit riktigt mycket snö hos mig också, nu har vi nog 25 cm! Ska kolla i morgon. :)
   Kasper

   Radera
 3. Måste nog säga att din matte verkar lite långsam däruppe! Klart att det inte är några fotspår på isen innan nån HAR gått där! Det var ju DET ni skulle göra! Sätta spår så man ser att det går att gå där! Ni är ju väldigt snygga i era västar och det var bra att Grynet inte behöver frysa mer. Förträffligt att ha en matte som kan sticka tröjor! Vem vet förresten hur länge Grynet ska stanna hos dig? Hennes matte kanske stannar i Frankrike. Jag tror att du skulle uppskatta det och kanske vi två tillsammans kan intressera henne för lite rejs på stranden i vår... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har nån fånig idé om att nån annan ska ha gått först, löjligt, JAG går GÄRNA först! Tycker matte var både dum och egoistisk!!
   Egentligen vill matte sticka en ny och vackrare tröja till Grynet, men den skulle ju ändå inte synas eftersom reflexvästen är överst.
   TROR du att hennes matte kanske vill stanna i Frankrike? Nej, hon längtar nog för mycket efter Grynet, tror jag. Fast jag skulle förstås gärna ta hand om henne. Så att vi alla tre kan strand- och badrejsa i vår. :)
   Kasper

   Radera
 4. Du är mycket förnuftig Kasper :) Och hur duktig är inte din matte då som stickat en tröja till Grynet, det är kärlek och omtanke det :D
  Nospussar på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varken jag eller matte ville ju se Grynet gå där och darra och frysa. Nu är det visserligen inte riktigt lika kallt längre, men det är nog i alla fall skönt med ett täcke. Skulle i alla fall jag tycka, om jag inte hade min egen tjocka päls.
   Nos, nos på dig!
   Kasper

   Radera
 5. Ni har verkligen funnit varandra nu ser det ut som, kul med sällskap och ni verkar trivas riktigt gott!

  Segt det där med datorn som bara krånglar... Jag har haft diverse problem med mina datorer innan men min senaste bärbara från msi går som tåget och har gjort i ett par år nu :)

  Önskar er en fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De går väldigt bra med Kasper och Grynet ihop, spännande att se hur en annan hund reagerar på vad som händer och sker. :)
   Jag ska ge mig på jakt efter en ny dator så småningom, men först ska jag ha tillbaks pengarna för "Moses".
   Tur jag har kvar min gamla stationära Lenovo - som har fungerat alldeles utmärkt i en väldig massa år. Långsam är den - men den fungerar!!!
   Berit E

   Radera
 6. Vilken underbart snäll matte du har som tar så väl hand om Grynet!
  Så är ni ju så himla fina tillsammans. Det blir nog väldigt tomt när hon flyttar ifrån Er!
  Hoppas ni har en fin söndag!
  Puss till Er båda från Melody! Och en till er matte också så klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, matte är inte så VÄLDIGT snäll tycker jag, hon är i själva verket rätt snål! Bland annat. Mot både mej och Grynet.
   Fast det är klart - både jag och Grynet tycker ju alldeles väldigt mycket om henne ändå. Såna är vi! ;) Hehehe, vi kunde ha det värre, om man säger så.
   Jag kommer att sakna Grynet jättemycket, och jag tror faktiskt att hon kommer att sakna mig också. I alla fall lite grann. Fast mest av allt blir hon säkert glad över att få vara med sin matte igen.
   Puss tillbaks!
   Kasper

   Radera
 7. Onödig is den går bara att beträda när det kört snöskotrar eller traktorer på den enligt matte. Fick jag bestämma så skulle den ju avskaffas helt så det var badsäsong året om.
  Trädet matte hittade idag där kan man se precis hur mycket som helst, om det inte varit så isande kallt hade hon nog stått kvar o stirrat ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte vill åtminstone inte vara en första som ger sig ut på isen. Hon har blivit fegare med åren. :)
   Kan förstå att din matte kunde ha stått nästan hur länge som helst vid det där trädet. :)
   Kasper

   Radera
 8. Hon är ju väldigt söt, denna där. Förstår att du har hur mysigt som helst, men tjejen där. Ni är så fina i era västar! Man ska inte gå på isar alls, det är ju bråddjupt med vatten under. Lyd nu detta råd från vis tvåbening, Kasper! :-) Kram på er, hela menageriet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att nu har det varit kallt så länge, så nu håller isen förmodligen att köra bil på! Fast hon tänker INTE prova!
   Matte och jag har just kommit överens om att då och då ska jag få gå ut med henne ensam! Så att vi kan leka i snön. Och jag kan få leta godis. :)
   (Det ska Grynet också få, gå ut ensam med matte alltså. Men i koppel. För inkallning vet hon inte vad det är.)
   Fast det ÄR mysigt att ha henne här. Trots att hon snor alla mina ben...
   Kasper

   Radera
 9. Nu röstar vi för att Grynet får stanna alltid hos dig och din snälla matte som stickar tröjor och köper västar. Jag kanske kommer och hälsar på jag också vad det lider. Men jag tänker inte stanna alltid då.// Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore ju jättetrevligt om du kom och hälsade på. :)
   Grynet får nog inte stanna hos oss, hennes matte ringer ibland från Frankrike för att höra hur Grynet mår och hur allt funkar... hon verkar riktigt längta efter sin lilla hund. Suck. ;)
   Kasper

   Radera
 10. Grynets matte kommer väl tillbaka? Om inte så är nog chansen står att du får behålla din kompis. To må man vaere , som dansken säger, säger min matte ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, Grynets matte kommer tillbaks, två månader ska hon bo där nere i Frankrike. Januari och februari, och jag tror inte alls att hon vill stanna längre, för hon längtar efter Grynet, säger hon i telefonen.
   Så det blir nog "bara" jag och matte igen, så småningom. Och katterna, förstås. :) Men allra viktigast, både nu och sen, det är faktiskt matte!
   Kasper

   Radera
 11. En så'n där har jag också på mig när vi är ute på våra promenader matte och jag. Bilarna ser mig och matte ser mig också.
  Fast ibland är matte själv slarvig med reflexer, så då brukar jag hämta mitt led lamps halsband och ge till henne för hon ska ju också synas. Varenda gång skrattar matte, men hon verkar inte förstå att hon ska synas. Men idag hade hon både reflex och lampa med sig när vi var ute i mörkret. Duktig matte - eller hur ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu var din matte duktig!
   Med två hundar i koppel har min matte för första gången börjat använda pannlampa! Finns ju inga väglysen hos oss. Däremot en och annan bil, även när det är mörkt. Och så har hon - också för första gången i sitt liv - reflexväst också på sig själv!
   Så nu syns vi allihop, och vi ser förstås också varandra väldigt väl.
   Fast det ÄR ett fasligt sjå med att klä på oss alla attiraljer, men det är det värt. Två mörkerpromenader om "dagen", dvs dygnet, blir det. :)
   Kasper

   Radera