torsdag 2 januari 2014

Kaspers mardrömsnatt - men nu är den ju över

Matteria
Nyårsafton är den absolut värsta dagen på hela året, stackars, stackars Kasper. I timmar skalv hela den lilla kroppen i skräck. Någon i närmsta grannskapet "roade sig" rejält, och jag kunde ju inte gå ut och kolla.

Till slut lugnade sig oväsendet, vid tvåtiden på natten tog vi en halvtimmespromenad. Han är åter sitt vanliga glada jag, men behöver bara höra ett skott...

Vi lever alltså, och mår i princip bra. Trots bloggtorkan.

MEN - den här förbaskade "nya" datorn gör att jag nästan tappar all blogglust! Trodde problemen skulle fixa sig om jag uppgraderade till Windows 8.1, trodde i min enfald att Microsoft kanske upptäckt en del problem och åtgärdat. Så idag gjorde jag slag i saken.

Men icke. Gamla problem är som nya - plus att här uppträtt ännu ett.

Inga bilder är tagna under helgerna (dvs inga för bloggen). Men det har varit fina helger. Många kära besök. Och tack för gratulationer, både i kommentarer och via mail. Och per post. :)

Om två dagar anländer lilla Grynet, för att stanna i ett par månader. Spännande för både mig, Kasper och inte minst för katterna! Lite fler koppelpromenader lär det få bli. Åtminstone till en början.

Vi återkommer, och naturligtvis önskar vi er alla ett riktigt
Gott Nytt År.
 
 
PS. Ser att vi gjort 361 inlägg här under 3 år! Tänk att det ändå är så många som tittar hit! OM jag skulle avlägga ett nyårslöfte så skulle det förstås vara att ... men nej, törs varken lova eller avlägga, om man säger så. :D

26 kommentarer:

 1. Skönt att höra att Kasper överlevde. Grynet hade nog blivit mycket besviken annars om det bara varit katter hemma när hon kommer. Vi får väl hoppas att det inte är några som har smällare kvar nu så att ni kan gå ut i lugn och ro. God fortsättning på er från mig och flocken... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga fler smällare har hörts, tycks som om värsta firarna har åkt hem till sina vinterhus igen.
   Där borde dom ha stannat kvar över nyår!
   Förresten så har jag fått ett jättesmarrigt jättestort ben idag. (Fast det är inte riktigt lika jättestort längre... )
   Kasper

   Radera
 2. Stackars lilla Kasper, min kusinvovve ToTo i Trosa blev också alldeles slut med alla smällarna och tydligen har han lugnat ner sig lite idag. Stackars hundar, Gillar själv inte smällande fyrverkerier, men vi kikade på dem via TV'n med ljudet avstängt på nyårsaftonen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska många är som jag och ToTo, förstår inte varför dom ska hålla på så där. Hoppas alla har kommit på bättre tankar till nästa nyår. Drömma kan man ju...
   Nu mår jag i alla fall bra. Och ägnar mig hundraprocentigt åt ett ursmarrigt ben. :)
   Kasper

   Radera
 3. Åh vad jag tycker synd om dig gubben! Och alla andra som är rädda förstås. Jag har bra svårt att förstå varför det ska smällas överhuvudtaget jag.
  Till matten vill jag bara säga jag hoppas datorn kan sluta bråka. Vet ju hur irriterande sådant är.....
  Det där ps:et.... Attans vad nyfiken jag blev :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt hus är det inte heller nån som fattar varför det ska smällas överhuvudtaget. En sån urfånig sed!!!

   Matte vågar knappt säga det, men kanske, kanske kanske kanske att åtminstone ETT av problemen verkar ha löst sig av sig självt.. Även o Blogger fortfarande konsekvent protesterar. Bl.a.

   Nyårslöfte - nej säger matte, men visst ska hon försöka vara lite flitigare på bloggen. Och jag ska påminna henne!
   Kasper

   Radera
 4. Men stackars Kasper! Vilken tur att det bara är nyårsafton en gång om året!
  Här var det ju lite osäkert hur kvällen skulle bli eftersom det var första gången vi firade nyår i närheten av fyrverkerier! Varken Melody eller Shakira brydde sig det minsta, trots att det regnade ner raketer runt om oss!
  Så trist att det inte löser sig med datorn! Sådant där gör mig helt tokig och mannen lämnar absolut rummet när min dator krånglar!
  Vi önskar er en God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyårsafton är årets absolut vidrigaste dag för Kasper. Mina förra hundar har aldrig brytt sig, har inte heller varit skotträdda.
   Att se lille Kasper i det här skicket är förfärligt.
   Datorn - ett av problemen har löst sig, och nu ska jag skapa en återställningspunkt. En del andra problem får jag leva med, tycks det. Är med andra ord som med livet i övrigt. D
   Berit E

   Radera
 5. Stackars dej Kasper, jag vet precis hur du hade det. Här var det värre än nånsin. Förbjud skiten helt så alla rädda djur och människor kan ha ett lugnt nyår. Tur att det bara är en gång om året i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att eländet borde förbjudas! Det var så fruktansvärt vidrigt.
   Jag lugnade mig i alla fall en stund efter att oväsendet tystnat, och hade inget emot att gå ut på promenad innan jag och matte gick till sängs. Allt var lugnt då, och tyst.
   Puh!!!
   Kasper

   Radera
 6. Vilken tur att nyår är över, så rädd är ju inte roligt att bli. Jag var dock med matte och husse på balkongen och tittade, nyfiken som jag är... fast klart att det är lugnt och skönt när det slutar.
  Spännande med Grynet, se vad fort det gått ändå.
  Och nu önskar vi att datorproblemen tar och skärper till sig. Inte ska det uppkomma nya när ett annat försvinner... suck ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, sannerligen inte roligt. Riktigt, riktigt vidrigt. Värsta ångesten du kan tänka dig.
   Nåja, det är över för den här gången, men det är inte mattes datorproblem. Allt bara hänger sig, så fort hon försöker göra något på nätet (oavsett vilken webbläsare hon väljer). Så nu skriver jag från den gamla-gamla stationära.
   Tur du inte hör hur matte låter - snart kastar hon väl ut "Moses" genom fönstret...

   Radera
 7. Så synd om er med alla med oväsen inpå knutarna. Har du provat att ge Kasper Valeriana ? Jag använde det till salig Oskar och det hjälpte faktiskt.

  Nu kanske Grynet redan är hos er, se upp så du inte snubblar på allt kryll kring benen nu i stugan;-) Två hundar i koppel kan också vara knepigt så glöm inte mobilen när ni går ut på promenad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet har inte kommit än, anländer i morgon (lördag).
   Ska försöka att inte snubbla på varken hundar, katter eller koppel. Eller utspridda tuggben m.m. :)
   Valeriana - vill minnas att jag provade det någon gång för många år sedan, utan märkbart resultat. Jag ska göra det igen, tack för tipset! Kanske under sommarens åskväder, för det är nästan lika illa då.
   Just nu är jag mest ilsk på nya datorn - tur att jag har den här gamla som faktiskt tycks välja att fungera!! Vilket "Moses" vägrar. Närmast totalvägrar. Grrrr...
   Berit E

   Radera
 8. Usch, stackare som det smällde så dant hos! Tur ni överlevde, vekligen! Vår dator har varit hos datordoktorn i en månad nu, men i morgon ska den visst komma hem igen. Det blir bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våran dator ska reklameras, säger matte! Andra gången den totalkraschar - och den är inte ens ett år.
   Tur vi har den här gamla kvar, men den är inte helt tillförlitlig, den heller.
   En hel månad hos datordoktorn - ojojoj, SÅ länge får dom inte behålla Moses!!! Och visst är det en himla tur att vi överlevde, allihop!
   Kasper

   Radera
 9. Stackars, stackars oss Kasper! Jag gick inte ut mer än en gång på nyårsdagen och då va jag snabb som attan. Det är bättre nu först. Men nu regnar det så förbaskat så då vill jag inte gå ut för det. Matte är rädd att jag ska spricka.
  Bilar och datorer ska bara gå och gå och gå.... sager Matte!

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upplevelsen var fullkomligt vansinnigt totalångelstladdat vidrig, men jag återhämtade mig rätt snabbt. Stackars dej som måste vara rädd så länge! Och snälla sprick inte!!!!
   Tur att åtminstone våran bil går som den ska, men den där jädrans datorn ... och den här gamla kanske inte direkt GÅR, men den lunkar i alla fall så sakteliga. Än så länge. För det mesta.
   Kasper

   Radera
 10. Stackars Kasper :(
  Jag är glad för att ingen i vår närhet är speciellt glad för att panga en massa raketer :)
  Blir säkert kul med Grynet , för dig Kasper ;-)
  Trevlig helg på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läskigt var det, dödsläskigt! Men det är öer nu, Grynet är här och hon och jag och Filip (och matte) har just tagit nattprommisen. :)
   Strax ska vi sova, och jag har lovat Grynet att hon också ska få ett nattismärgkex. Tror att du också skulle gilla dom. ;)
   Kasper

   Radera
 11. God fortsättning på det nya året ! Javisst låter dte om smaällarna, men jag är inte rädd för dem, inte än, och matte hoppas att jag aldrig blir dte heller. Men allt beror ju på hur korkade de som skjuter raketer är. Häromdagen fick matte spel på ett gäng 13 -15 åringar som tänkte skjuta iväg en raket precis när vi var på väg förbi dem. Matte tog till de "fula" orden och sa till dem att ge f-n i att skjuta raketer när folk och hundar kom förbi, annars skulle hon stoppa upp raketen (inte vackra ord) på dem. Till svar fick hon "j-la surk-ng" " Kom nu så drar vi ngn annanstans". Matte var nöjd och hon och jag gick vidare. Min "brorsa" Wille är nämligen skraj för raketer och han mår inte heller bra när det skjuts en massa sådant. Och faktum är vad är det för skoj att lägga pengar på ngt som "bara går upp i rök ?" när man kan lägga dem på roligare saker som t ex en dator, en telefon osv ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning själv! Bortsett från eländet med mattes dator så har året börjat bra. Matte är glad för att vi varken har snö eller kyla, men jag längtar faktiskt efter lite snö.

   Kanske att min matte också borde lära sig det där språket som din matte använde? :D
   Hur som helst - nästa nyårsaftons tolvslag ska vi vara ute på vägarna, i bil. Och mitt utrymme i bilen ska vara mörklagt!! Och så ska matte spela musik, högt!
   Kasper

   Radera
  2. Det låter som en bra idé tycker jag. Skönt att Nyåret är över, för jag vet flera kompisar som är jätterädd på Nyåret. Ha nu ett fint år resten av året också, och busa mkt med Grynet.

   Radera
  3. Det gäller bara att överleva Valborg också... Men det brukar fixa sig, det också. Men otäckt är det!!
   Ha ett bra år själv!
   Kasper

   Radera
 12. Sent omsider orkar jag kolla bloggvännerna. Bättre sent än...;-)
  Så förfärligt synd om Kasper med skotträdslan. Min första hund var skotträdd så jag vet precis hur illa det är. Efter många års lidande när jag inte visste nån levandes råd kom jag på ett sätt... Det hjälpte, och hon fick flera goda år efter det. Ska snart berätta om det i bloggen, tänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nu väntar jag verkligen på att få läsa om hur du lyckades få din hund att komma över skotträdslan.
   Jag tycker mig ha försökt allt, men ingenting hjälper, snarare bara förstärks den. Rädslan alltså.
   Berit E

   Radera