torsdag 16 januari 2014

Snö och kyla kräver kläder

I år känns vintern ganska jobbig! Jag vill kunna gå ut och in genom dörren utan en massa förberedelser! Utan att behöva ta på mig en massa extra kläder. Var förresten väldigt glad åt våra reflexkläder i går natt - helt plötsligt kom en bil nere i området i alldeles för hög fart, i en kurva. Jag hann få in hundarna (de var kopplade) och mig själv till vägkanten, tur att vi syntes så väl.

I dag - eftersom utflykt stundade - blev morgon/förmiddagspromenaden ganska kort. Solen sken, snön var vit och t.o.m. Grynet verkade uppskatta snön, sedan hon väl slutat darra...Grynet är inte van att hörsamma inkallning. Behövs helt enkelt inte, där hon ju i vanliga fall bor. Så det blir trots allt rätt mycket koppel. Hon avskydde det, hängde med huvudet och gick liksom bara mekaniskt. Efter ett par-tre dagar med Kaspers flexikoppel upptäckte hon att man faktiskt kan ha rätt roligt även med koppel, så nu blir hon både ivrig och glad när kopplet tas fram. :)

Här finns nåt väldigt intressant - månne här bor nån sork eller så...?
Isch, så mycket snö... men liiite mysigt är det ändå...
Fast inte njuter hon som Kasper, inte. :)


På "brandtomten" fortskrider byggandet - men hur det fortskrider är inte gott att veta. Ett provisoriskt tak är spänt över plattan, något låter dygnet runt, jag tror det är någon sorts uppvärmning inne i "tältet".


I dag såg - inte bara hörde - jag för första gången någon människa där, men han skakade på huvudet - "... pratar inte svenska..." Men täckelset faller väl så småningom.


Grynets matte har det varmt och skönt i Frankrike, men eftersom Grynet själv nu är ute mer än hon är van vid och dessutom på vägar där det inte bara saknas vägbelysning utan dessutom kommer en och annan bil, så måste något göras. 
Jag har stickat ett täcke. Och jag har köpt en reflexväst som går bra att ha utanpå. Så nu får Kasper behålla sin väst. Kasper fick för övrigt ett nytt halsband samtidigt, och en sele. Äntligen. Så nu ser det ut så här i hallen.

En omständlig procedur, att ge sig ut på promenad 3-4 gånger om dygnet. För nu gäller både sele, täcke och reflexvästar. Men jag slipper åtminstone ikläda mig pannlampa. :)

Kollade just - vit snö och månsken. Vackert! Men 9 minusgrader känns lite onödigt mycket. --  Visst är det synd att inte klaga... ;)

19 kommentarer:

 1. Kan tala om att alla amrisar jag känt ÄLSKAT snö, öven om de inte rullar :)
  Flexikoppel är faktiskt bra! Vet många som muttrar över att hundarna inte lär sig gå i koppel med sådana, men det beror ju allt på det.... Och det behovet har ju heller inte Grynet. Skönt hon upptäckt att det är rätt bra ändå ;)
  För en amris som ser bedrövad ut.... Usch sicken syn, kan ju vem som helst deppa ihop av!
  PUSS på hela gänget!
  (Apropå frysa kan jag tala om att den numer lite tunnhårige J som även har mindre underhudsfett gärna larvar runt på uteplatsen lääääääänge. "Fyrser? Dumheter matte! Det är ju SNÖÖÖÖÖ!" )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet gillar sitt koppel - och hon gillar sina kläder! Såvitt jag kan se är hon t.o.m. rätt lycklig över sin "kroppsstrumpa" som täcket i praktiken blev. :) Darrandet när hon kom utanför dörren är borta. Och som sagt - hon har slutat protestera mot koppel.
   Och Myse har slutat protestera mot Grynet.
   Känns väldigt bra, det här. :)
   Berit E

   Radera
  2. Bravo Myse!!!
   Det var verkligen en toppennyhet så här före läggdags ;)

   Radera
  3. Känns bra för mig också. För det blev allt lite kallt och ensamt ute. Tur att matte började bära in mej. :)
   Myse

   Radera
  4. Bra karl som kan ändra sig!
   Och bra du har en envis matte :)

   Radera
 2. Läskigt när bilar kommer alldeles för fort! Då gäller det att synas ordentligt men det är ju inte någon garanti för att man inte blir påkörd. Skönt att Grynet gillar flexikopplet i alla fall. Jag gillar mitt när vi går på hemmatrottoarerna för då hinner jag stanna och nosa medan mina tvåbeningar masar sig fram. I skogen slipper jag det och i stan är det "vanligt" som gäller. Nu önskar vi er en trevlig helg allihop... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt förhållande till koppel är ungefär som ditt. Men i stan är jag ju väldigt sällan, förstås. :) Men OM och NÄR, då gäller blir det vanligt koppel här också.
   Nytt är selen - och DEN gillar jag! Jag kan dra så där lite lagom, utan att det är det minsta obehagligt... ;)
   Trevlig helg - matte har fått tillbaks Moses... :(
   Kasper

   Radera
 3. Ni ser ut att ha det mysigt, snön till trots.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper är lycklig över snön, men om det är han rätt ensam här i huset. :) I synnerhet en sån här kväll utan månsken.
   Men månen kanske lyser lite senare i kväll. Och DÅ blir det vackert, här "i skogen".
   Berit E

   Radera
 4. Sele är toppen till hundar som drar, dessutom säjer matte att de är säkrare eftersom de är mycket svårare att krypa ur. Flexikoppel avskys här av många orsaker. Bland annat skaderisken på både oss hundar och människor, jag har ju vanliga koppel men 3 meters så det ger ok rörelsefirhet när jag måste vara kopplad. Nu håller ju måneländet på och ger sej så matte ser fram emot att kunna sova igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte har ju promenerat med dig och ditt långa, långa koppel - och hon höll på att stå på öronen flera gånger! För hon höll på att snubbla över det och det snodde sig om benen på henne. Det gör inte mitt flexikoppel.
   Så olika kan mattar alltså se på saken.
   Men det braiga är att både du och jag kan vara lösa massor. Nästan jämt, ju. :)
   Så min matte är väldigt snabb med att koppla loss ditt koppel också, när vi gör sällskap. Och det är ju tradition i Skottvång.
   Tänk, snart är det kanske sommar igen.
   Kasper

   Radera
 5. Ja, här håller vi med om att det allt är lite bökigt att ta sig ut flera gånger om dagen med alla kläder som ska på och av, koppel, reflex och kappor. Fast skönt att det är ljust med snön nu och att vi slipper det eviga regnandet.

  Kasper... Du är nog det mest underbara att se i snö :D Eller inte se... hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vi är ju två nu, både jag och Grynet som ska kläs på. Och så matte själv dessutom.
   Nu har jag reflexväst på mig jämt när jag är utanför tomten och det är snö - det känns lite tryggare, säger matte. :) För hon vill ju att jag ska synas och Grynet har fått en egen väst. :)
   Kasper

   Radera
 6. Nu har vi läst ikapp lite så vi är uppdaterade... Ni ser ut att ha det bra med eran inneboende gäst, en fin liten flock :)

  Vad flitigt att sticka ett täcke! Det var inte dåligt... själv håller vi oss till fabrikstillverkade täcken (matte är inte så flink med nål och tråd...) Det går allt år lite nu när vintern och kylan envist beslutat sig för att komma.

  Bilden där du har hela huvudet i snön är så ljuvlig, du är allt en riktig miniatyr :)

  Önskar er en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbelt garn och stickor nr 8 gjorde att täcket blev färdigt illa kvickt. Grynet har aldrig haft något täcke, så vi vet ju inte hur hennes ordinarie matte ser på saken, och de som fanns i butik kostade flera hundra kronor. Grynet har aldrig haft någon reflexväst heller, men här hos oss behövs den.

   När jag ser bilder på dej i snön så tänker jag att du är allt en riktigt äkta maxiatyr! :D Sån här lätt fluffig snö är ju bara ljuvlig! Tycker alltså jag (matte ser helst att den försvinner redan i morgon).
   Kasper

   Radera
 7. NU har vi minsann fått snö här nere också och det snöar visst ännu.
  Har varit riktigt halt och eländigt på vägarna idag säger min matte som jobbat hela långa dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var det inte så halt, det var ju så kallt. Åtminstone i går. Hoppas det fortsätter med minusar, för blöt snö fastnar som bollar i pälsen.
   Hoppas matten är ledig nu, och att ni får en fin helg!
   Kasper med flock :)

   Radera
 8. Härliga snöbilder, och vilket sjå du fått med ny inneboende! Stickat ett täcke! Du är flitig du. Och skaffat extra reflexväst! Så kul att det händer nåt på gamla brandtomten, då har ni ett mål och nåt att kika på. Inte konstigt att Kasper stoppar ner huvudet i snön, där är det go'are än uppe i snåldraget;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kräver faktiskt en del, att ha ännu en hund. Lite mer än jag förutsåg, men det är ändå väldigt trevligt. Gäller bara att inte Kasper känner sig förbigången, jag ser tendenser. Ska förstås åtgärdas.. :)
   Brandtomten - är verkligen intressant att följa. Det ser oerhört märkligt ut.
   Berit E

   Radera