tisdag 28 januari 2014

Väldigt mycket vinter

I går for vi ut med bilen, matte insåg att hon bl.a. måste köpa Markies åt mig och Grynet innan vägen blev oframkomlig. Oj, så det snöade! Men sen slutade det.

Vi åke hem igen - och då började det snöa mer. Ihållande. Sista 5-6 kilometrarna var vägen inte plogad alls och inga bilspår syntes. Snön yrde. Kanske tur att matte inte riktigt förstått att hon körde i decimeterdjup snö. Lilla Clio borde nog ha fyrhjulsdrift. :)

JAG älskar snö! Ljuvligt härlig att bada i! :) Fast inte ett dugg mera nu, då blir den för jobbig att ta sig fram i.
Här ser ni hur det var på min tomt idag. Klicka!
Grynet var inte lika förtjust som jag i den djupa snön, men snöpromenader gillar hon. Hon och matte är likadana, vill bara gå där det är plogat. Fast även där det var plogat var det ganska oplogat, eftersom det hade fortsatt att snöa hela natten. Tror jag. 


Det var inte så många minusar, men hu vad det blåste. Det tyckte Grynet också.


Men vi fortsatte ändå.

Skönt att komma hem...

...och få vila ut vid kaminen.


Sen provade Grynet min bia, hon har väl upptäckt att jag brukar ligga där ibland... hon är ärligt sagt väldigt bra på att förse sig.

Men det gjorde inte ett dugg, för jag håller minst lika gärna till på mattan framför kaminen. :)


Sen såg Filip till att vi fick mat...

...och så kollade han så att vi ätit upp ordentligt. Det hade vi.


Sedan släppte vi in Myse, Maxi hann före in , fast man ser bara hans svans.


Sen blev det nästan mörkt, och då kom Matte med stort M och plogade vår infart. 


Jag och matte och inte minst katterna vill kunna använda vårt gröna rum igen, och det kan vi bara solen börjar värma. Då blir det som ett växthus där. Ännu är där bara varmt nog för växter.

Förresten så har matte burit in 250 kilo loggs idag. 
- Jo, säger hennes rygg, jag känner det...

28 kommentarer:

 1. Jisses vad mycket snö ni har !!
  Där hade jag ju försvunnit helt :)
  Såg mysigt ut att ligga framför brasan , önskar att vi hade en sån.
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kamin är nästan nödvändig när man bor som vi. Lite jobbigt ibland, men oj, så mycket vi tycker om den. :) Allihop här i huset.
   Kasper med flock

   Radera
 2. Vilka roliga vinterbilder ser ut som att hundarna gillar snön, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. I synnerhet Kasper älskar snö. Plöjer, rullar, "badar". Grynet noterar, men firar liksom inga orgier. :)
   Berit E

   Radera
 3. Men var har ni fått all den där snön ifrån? Här har vi ju nästan barmark! Jag ser att du trivs i djupsnön så du får väl ploga upp gångar till Grynet! så hon kan springa efter dig! Det verkar lite överdrivet att be Matte köra runt på resten av tomten med plogen. Skönt att ni lyckades få köpt det viktigaste innan ni blir helt insnöade. Nu får vi hoppas på sol så gröna rummet blir beboeligt för er alla... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte med stort M gjorde samma iakttagelser som matte med litet m - i Södertälje inget snöfall alls. På ditvägen slutade det snöa vid Scaniarinken - på hemvägen började det igen just där.

   Alltså bor ni på rätt sida om Scaniarinken. Säger matte. Jag hävdar att det är på fel sida. :)
   Fast nu behöver jag inte mer snö. Det här är lagom, möjligen liiite i överkant. Ett par millimeter eller så.
   Kasper

   Radera
  2. Det var nog tur att husses morfarsfar byggde vårt hus på rätt sida då. Han jobbade ju i Södertälje vid 1900-talets början... Kramis!

   Radera
  3. Så det var kanske så här med snön redan då, alltså? Även om just Scaniarinken antagligen inte fanns.
   Men det är klart, morfarsfaren KAN ju haft andra skäl också. :)
   Fast med dina långa ben skulle du ju klarat även mitt klimat med bravur. :)
   Kasper

   Radera
 4. Vilken massa härlig snö ! Här har vi också en del snö, och den är skön att rulla i så det har jag gjort idag också. Men jag hoppas på ny och fluffig snö snart nu så vi får ännu mer snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fluffig snö är härlig, men jag vill inte ha mer nu. Vill ju liksom bottna. Och dina ben är ju inte heller så långa?
   Kasper

   Radera
 5. Oj va mycket snö ni har! Och matten har framhjulsdrift och tar sig fram, det är väl så bra som den med 4 har vi hört.
  Ser att ni har det gott på alla sätt, ja det är det människorna är till för ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som trodde det var det som HUNDAR var till för. Och katter... och för all del hästar också. :)
   Men okej, människorna får också ha det gott, vad mej anbelangar. I synnerhet mattar. :D Och förstås hussar också.
   Kasper

   Radera
 6. Hej och hå vilket gympapass matten gjort med allt det bärandet. Och så underbara snöbilder :D Det syns verkligen att du gillar snö Kasper :D Vilken tur att du har din väst på dig så man ser var du tar vägen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag väst nästan jämt, "före Grynet" så hade jag den bara på kvällen. Nu är jag van vid den, så det känns helt okej.
   Snö är härligt, och det känns gott att ha värme inburen i huset för 10-12-14 dagar. Eller så..Beror på hur kallt det blir. :)
   Kasper

   Radera
 7. Men Kasper du drunknar ju snart i lappmögeleländet!!!!! Nu är det dags att det försvinner igen så skogarna blir framkomliga. Bar det att matte såg minsann nån vi känner på TV i morse som pratade om ännu mer nedfall! Om det inte vore för min tunna du vete sjutton...............
  Köra bil i måndags det var som sagt "spännande"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns ungefär som att jag badar i snön, och det är faktiskt riktigt härligt! Fast matte vägrar pulsa i sån där djup snö. Orkar inte, säger hon, och det är helt sant.
   Jag fattar att du förstås inte kan skälla ut nån som håller dig med tunna, men hon behövde väl åtminstone inte se så glad ut...

   Först nu plogar dom vägen igen! Tur att dom plogar MELLAN våra två kvälls prommisar! Senaste gör vi en stund efter midnatt.
   Kasper

   Radera
 8. Massor av snö! Precis som här! Visst är det hur kul som helst? Fast någon brasa har jag inte, det skulle jag gilla att ha efter snöbuset. // Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt riktigt skönt med brasa efter snöbus - framför den håller vi oss allihop när vi kommer in. Matte också.
   Man kan liksom "hänga på" en skorsten, och sätta in en kamin, säger matte. Om nu huset av nån anledning inte redan har en. :)
   Klart du är värd en kamin!! ;)
   Kasper

   Radera
 9. Oj vad snö... du kan verkligen bada i snön nu ju!! Här har vi inte så mycket men matte tycker att det är fullt tillräckligt... visst är dom tråkiga våra tvåbentingar som inte förstår förtjusningen med en riktigt snörullning ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt, enda gången åtminstone min matte snörullar är när hon trillar omkull. Det har hon gjort i år också, men hittills bara en gång. Hoppas det blir fler, för det ser jätteroligt ut!
   Fast det är i SNÖ hon ska trilla, inte på hal väg eller nåt sånt. :)
   Kasper

   Radera
 10. Nu är vi riktigt avundsjuka här!
  Ni får gärna skicka hit lite snö för här är det inte alls så mycket som hos er. Dessutom börjar den se lite trist ut ;)
  (Rullar gör tollarna och lille Totte så det räcker för resten :) )
  Siameserna huttrar när de ser dina komma in! Fats igår kväll var S på väg ut för att jaga bort "Skogis"....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ska visst komma uppemot 15 cm till i dagarna. Kan inte du ta hand om dom åt oss? För vi vill inte ha dom! Inte ens jag!
   Ingen mer snö i vinter, om vi får bestämma.
   Katterna är ute helt frivilligt, ibland vill dom ligga i vedboden på någon av alla fällarna, ibland vill dom ligga i katthyllan på förstubron. Men mest vill dom i alla fall ligga inne, så här års. (Myse som så ofta precis vid datorn.)
   Här skulle Filip jaga iväg Skogis, kvickt som attan! Om han satt på våran tomt, nedanför vårt fönster alltså. Tror jag i alla fall. Fast han jagade ju inte iväg Myse, förstås.
   Kasper

   Radera
  2. Båda siameserna skulle mer än gärna jaga bort skogis om de bara fick för matten......

   Radera
  3. Det är väldigt sällan kattslagsmål här, och det är ju bara att vara tacksam för. Det finns flera katter i området, men mest håller man sig tydligen på sina egna revir. Men visst har det funnits "vildkatter" här". Alltså inte bara stackars Mysan... och Myse...

   Radera
  4. Såg du Vetebsjapens Värld om katter i måndags? (Ja, eller när du nu ville :D )
   Mycket intressant med spårning av hur ett antal katter rörde sig i samma ganska lilla by! Väl värt se om du inte gjort.

   Radera
  5. Nej, jag hade inte sett programmet, men nu har jag gjort det. Tack för tipset!
   Helt klart intressant! Kom att tänka på att Petrus, denna skygga katt, faktiskt tog sin in geinom grannens kattlucka och försåg sig ur matskålen. Till slut blev han tydligen så hemtam att han lade sig att sova i soffan - och då blev han påkommen. Av en urarg granne, som talade om för mig att nu skulle nog Petrus akta sig för att komma tillbaks. Dvs grannen hade varit jättearg på och verkligen skrämt Petrus, det var inte mig han var arg på. :)
   Jag tror att kattluckan finns kvar, men inte katten.
   Berit E

   Radera
 11. Extra kul att din lite skygge Petrus gjorde så tycker jag!
  De är allt bra underliga, de där underbara vi omger oss med :)
  (Jag skulle nog blivit ungefär lika förvånad om MIN P gjort så, han älskar ju inte heller främlingar precis. Mysko namn det där :D )
  SV
  Jag gissar att amrisar helt enkelt blir så vana vid pälsvård! Och jag skulle kunna tänka man avlat på dem som är ok med skötsel lite också. Ingen av mina har varit omöjlig faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag saknar fortfarande Petrus. Trots de andra tre. Det var något alldeles speciellt med honom, och det är det ju även med Myse. Det är det ju faktiskt med Filip också... och med Maxi... :D
   Tänk, sån man är, med sina fyrfota bästisar...
   Berit E

   Radera