fredag 11 juli 2014

Vi är riktigt glada - trots ett litet smolk

Titta här - min mage är alldeles bar!!!! Matte säger att den är söt, men jag gör förstås vad jag kan för att den inte ska synas. Fast allt härligt skräp fastnar ju inte!!!


Först fick vi vänta länge i ett rum, eftersom veterinär Lennart, han som skulle ultraundersöka mig, måste ta hand om en akut sjuk liten kisse. Okej att jag var akut både ett- och tvånödig, men klart att en så sjuk kisse måste få hjälp först.

Jag och matte fick sitta i ett eget rum eftersom jag liksom inte höll tyst med mina synpunkter, ute i väntrummet bland alla andra. Men vad tusan, jag var ju så himla nödig!

Efter undersökningen väntade vi utomhus, för matte skulle ha en pratstund med veterinären.  Det var rätt skönt, och äntligen blev jag helt liksom onödig. :)

 
Sen fick vi komma in, och det var tur för jag var väldigt törstig.
 
 
Jaså, ni undrar hur det gick och hur det egentligen är fatt med mig?
Joodå, frånsett det där smolket som är en stor urinsten som ska opereras bort så småningom, så är det faktiskt bra!
Tänderna förstås, och med dem är det mer bråttom än med urinstenen. Så den 29 juni får ni hålla tassar och tummar igen. Både matte och vettarna tror att jag kommer att må mycket bättre när jag har en eller två tänder mindre i munnen.
 
Men jag har alltså en normal lever. Den här äldre och mer erfarna vetten Lennart tror, precis som matte, att mina plötsligt höjda levervärden var antibiotikabiverkan. Inte alls ovanligt sa han, och dessutom kan tandproblem också ge höga värden.
 
Det var lite läskigt när dom liksom vände omkull mig, märktes tydligt att det minsann inte var första gången!! Men dom fick verkligen ta i!
Fast matte var med som tur var, och väl på-sidan-lagd skötte jag mig perfekt! Det gjorde faktiskt inte ont alls, var mest bara konstigt.
 
Sen åkte vi och badade. I Yngern, fast inte vid favvostället för där får jag inte vara förrän i september.
 
 
 
Vi gick en sväng i skogen också, och jag åt några blåbär.
 
 
Sen badade jag en massa mer.

 
 
Och rullade.
 
Men jag är mig inte lik.  Det fattas en massa päls, och jag ser inte riktigt ut som en jappe ska, inte från sidan. Men vad gör det säger matte, jag är ju i alla fall världens finaste! Och vi är väldigt glada idag. Smolken ska snart vara väck, de också. Och sen är jag ju nästan som ny!
 
TACK alla snälla, goa, rara, för all tass- och tumhållning!
Ni ser - det har ju hjälpt mig!

28 kommentarer:

 1. GRATTIS Kasper!!!!!!!!!
  Vilken alldeles underbar läsning, Vi har kollat din blogg många, många gånger idag och funderat och funderat.
  Hoppas vi ses i morgon och jag tänker INTE titta på din mage ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså - om du LOVAR att inte titta på magen, så kommer vi! Fast enligt vette nr 2, hon som liksom har ansvaret för mig, så ska jag fortsätta med min specialdiet till efter sövning och munsanering. I stort sett tänker matte göra som hon säger, men hon tänker använda sitt eget omdöme också. :)
   Så lite korv kan jag äta, men inte alltför mycket. Och så ska vi vara väldigt försiktiga med köttbullar med lök i. Så du kan få mina från Mamma Scan. :)
   Kasper

   Radera
 2. Härligt att höra att det där smolket "bara" var en urinsten.
  Tycker minsann att du är ganska söt med din bara mage :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smolket är nog just "bara". Om man betänker vad vetten kanske KUNDE ha sett... :)
   Visst är det konstigt, att det ska kosta flera tusenlappar att få en sån där mage (tur att jag är försäkrad...)
   Tass, tass på dig! Bodde du närmare skulle jag förresten gärna åta mig att hålla dina öron rena... ;)
   Kasper

   Radera
 3. Vilka glädjande nyheter, även om det ska till en operation. Men sådant fixar du ju hur bra som helst. Vilken tur att din mage blev rakad nu på sommaren, fy hundan vad du skulle ha blivit kall om din snygga mage om det hade varit vinter. Jag tycker dessutom att det låter som att du skött dig mer än väl hos vetten, hihi.
  Ett litet tips som min matte och husse ger mig för att mina tänder ska må bra är dental fresh. En vätska som de häller i mitt vatten. Ska göra så att det inte frodas plack på tänderna. Förut prövade dom med pulver i maten, plaque off... men det luktade så illa att jag inte ville äta min mat, men dropparna i vattnet märker jag inte av. Nu vet vi inte om de verkligen har någon verkan men mina tänder mår i alla fall bra som det är nu och har varit i några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tydligen ingen stor operation, att plocka ut urinstenen ur blåsan. Men först ska tänderna fixas.
   Dom tyckte att jag var riktigt duktig där hos vetten. Bara en gubbe i stora väntrummet såg sur ut, alla andra bara log och skrattade när jag och matte svepte förbi, jag skällandes, och matte som faktiskt också skrattade och sa att "visst, så här är vi, så är det bara, hehehe..."

   Det är inte bara jag som dricker ur vattenskålen, det gör katterna också. Och Filip ska ju ha påfyllt (inte nytt) vatten varenda gång han dricker! Så där törs vi nog inte ha några tillsatser.
   Vi får fundera ut nåt bra sätt, kanske mer borstning, kanske aldrig glömma Dentastix osv. :)
   Jag var - och är - förresten ganska trött efter dagens äventyr.
   Kasper

   Radera
  2. Uff, jeg tenker på den stakkars valpen min jeg som hadde samme problemet.... håper det går mye bedre med deg!

   Radera
  3. Det är säkert skillnad på om det drabbar en liten valp än en vuxen (9 år gammal) hund som jag.
   Jag har inget besvär av den alls, men den syntes när vetten gjorde ultraljud.
   Stackars lille valpen, man kan tydligen få väldigt ont.
   Kasper

   Radera
 4. Haha, vilken valpmage! ;) Bra vetbesök dessutom och skönt att garnityret nu kan åtgärdas. Vet att det är knepigare med småhundsraser men ändå... mina hundar har alltid fått frusna märgben då och då - gör under med tänderna! Så borstar jag dem också, men märgbenen är bra mycket "duktigare"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frusna märgben får Kasper ofta, det absolut bästa han vet.
   Japansk spets har, enligt veterinären, ofta besvär med tänderna. Även om det finns raser som är ännu mer utsatta. Och han är ju nio år.
   Tandborstning däremot, den slarvar jag med, Kasper har alltid hatat det. Så pass att vi slutat.
   Vi får fundera vidare på hur vi gör, efter sanering och utdragning.
   Besöket på Animalen förlöpte över förväntan bra, på alla sätt. Jag är väldigt tacksam nu.
   Berit E

   Radera
 5. VART tar kommentarer vägen?????

  Nu skrev jag att jag anser alldeles väldigt totalt otroligt egalt hur du ser ut bara du mår bra!
  Och att det är bra med gamla erfarna veterinärer (de nya blir ju det också, särskilt när de får lära så där. Man kan aldrig allt från start ju!)
  Och att det nu känns så skönt att kunna önska dig och matten en riktigt trevlig dag imorgon.
  NU då?? Nu ska det väl inte gå upp i rymden igen?
  PUSS gubben!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången stannade kommentaren på jorden (fast antagligen har den först varit uppe en sväng i rymden). :D
   Just nu ligger jag nedanför mattes stol, vid datorn, och ibland böjer hon sig ner och klappar mig på magen, det känns väldigt bra! Ovanligt trevliga magklappar, i själva verket. hehehe.
   Och ja, vi tar en sväng till Skottvång i morgon, vi bor ju rätt nära. Och matte lovar att inte hålla alltför strängt på dieten (trots vad "unga vetten" säger), jag ska visst få äta en del korv så att det som vanligt blir lite party.
   Nospuss på dig!
   Kasper

   Radera
 6. Jag tycker att du klarade av veterinärbesöket riktigt bra! Du vet ju hur du skaffar dig eget rum till och med! Jag fick minsan ligga på det svala stengolvet och vänta men det var rätt intressant att spana in de andra som var där. En tax som skulle klippa klorna och en shih tzu som nog också skulle ha sin vaccination. Två katter som inte blev hysteriska när dom såg mig och ytterligare nån jack russel såg jag. Det hade ju varit kul om vi varit där samtidigt men jag får titta på din mage nån annan gång. Ha det så kul imorgon om du åker till Skottvång och hälsa dom jag känner... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var första gången jag fick eget väntrum, men det var ovanligt många hundar där. Och så var jag ju så himla nödig!!!
   Men jag hann i alla fall se både en pudel, en schnauzer, till och med en liten västgötaspets, och en shih tzu. Dessutom en stor brun som kanske var en labrador. Väldigt många träffade jag också när jag väntade utanför. :)
   Jo, vi tar en sväng till Skottvång. Finns ett par-tre bra badställen utefter vägen. :) Men jag kommer förstås att sakna dig!
   Kasper

   Radera
 7. Det er så godt å lese at du nesten er den gamle gode igjen, bare med litt mindre pels hi hi hi... Her holder vi alle tasser i været!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med en massa tassar i vädret! :D
   Vi är väldigt glada nu, både jag och matte. :)
   Kasper

   Radera
 8. ÅÅHHHHHHHHHHHH vad skönt att du är bra! Förutom urinstenen och tänderna då!! Men vi tror starkt på att du kommer må hur bra som helst sen :-) Och du ska veta att vi har tänkt på dig heeeeela dagen idag! Och hållt tummar och tassar så hårt vi kunnat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack, för att ni tänkt så mycket på mig!
   Det hjälpte!!!
   Jag och matte är båda säkra på att jag kommer att må mycket bättre sedan. Det är tänderna som är det akuta, men om drygt två veckor är det fixat!
   Kasper

   Radera
 9. Härligt! Nu föll en stor sten från axlarna (ingen urinsten, hehe). Och jag riktigt hör hur stenarna faller från många bloggläsare också. Alla är vi lättade å Kaspers vägnar. Tänder... vad är det - en hund klara sig utan många tänder numera. Det finns så fint foder. Och urinstenen är ju inge' kul, men det g å r att ta bort, till skillnad från allt annat som man befarade.
  Grattis till Kasper! Och grattis till Matten! Vi firar med er. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Kasper kommer att kunna tugga som förut, gnaga och ha sig med en teknik som han med säkerhet tillämpar redan nu, för att undvika smärta. Snart är den över. Åh Margus, det här känns så skönt. Bara drygt två veckor kvar...
   Att gå in i urinblåsan och plocka ut stenen är nog inte ett särskilt stort ingrepp, så det ska säkert gå bra det också.
   Nu ska jag strax gå i säng, Kasper sover redan. :)
   Berit E

   Radera
 10. Det var väldigt bra att läsa hur det gick idag. Och jag riktigt kände hur skönt det var när du äntligen fick pinka! //Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo du Arlo - det var jätteskönt! I rena glädjen gav jag ifrån mig en jättestor tvåa också. I flera stora, tjocka delar, hehehe.
   Det här kommer att bli bra. Var säkert en mening med den där förmodligen-borrelian, så att jag blev ordentligt undersökt.
   Kasper

   Radera
 11. Skönt att levern är okey, gamla vettar vet bäst. Tänder är bra till mycket men en eller annan klarar man sig utan så nu är det bara urinstenen kvar. tydligen modell större, kan man inte lösa upp dom på något sätt...

  Ninna har urinsten sen flera år men det är i blåsan och mer som grus, upptäcktes också vid en annan undersökning. Behöver inte åtgärdas om det inte blir problem.

  Hälsan framför allt och nu är det badväder minsann!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stenen (i blåsan) är verkligen stor och kan inte kissas ut. Som grus kan. Kasper har inga besvär just nu, men risken är överhängande att han får det, Snart.
   Vette Lennart jobbar inte på Animalen men anlitas som ultraljudsspecialist) och är klart vederhäftig. Kasper kan sövas utan förhöjd risk, men ett specifikt medel bör undvikas eftersom även han menar att Kaspers förhöjda levervärden nästan säkert var en medicinbiverkan. Som nu klingat av. Vilket han även meddelade den unga söta och förmodligen i övrigt kunniga veterinären. :)
   I natt kan vi - sent omsider - sova gott!
   Berit E

   Radera
 12. Så skönt att det bara va ett litet smolk. Där föll en sten från våra hjärtan sa matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart försvinner en sten ur mig också, hoppas jag, Även om den blir kvar 5-6 veckor eller nåt. :D
   Men min sten stör faktiskt matte mer än mig. :)
   Kasper

   Radera
 13. Det låter jättebra! Är det bara tänder och stenar så ska väl det kunna ordna sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ordnar sig säkert, men hade förstås varit bättre om det inte varit juli och semestrar och sånt för dom där som drar ut tänder.
   Kasper

   Radera