fredag 4 juli 2014

Livet har sina poänger, trots allt

Kasperian
Även om jag är sjuk så känner jag mig frisk (fast nåt händer på slutet).
I sånt här härligt väder är det hur skönt som helst att ge sig ut på en promenad i kvällssolen, och i förbifarten norpade matte åt sig lillkameran som kan bo i fickan.
Filip följde med, det gör han ofta. Fast matte tyckte att han borde gå hem.
Jag sa också åt honom att gå hem - för kanske, kanske, kanske...
Japp!! Blev som jag hoppades! Matte försökte stoppa mig och ropade att jag skulle vänta - men  åhnej, den här gången bestämde jag själv!! Ljuvligt.

Vid den här sjön är det kvällssol - här händer det faktiskt att till och med matte badar. Men då ska det vara attans så varmt i vattnet. :)

Tror ni att jag rullar mellan doppen? Joodåå... :D
 
 
Tror ni att jag käkar blåbär? Joodå, och jag plockar dom själv!
 
Vi stannade ganska länge där vid sjön, sedan gick vi hem. Samma väg som vi kommit, och det var ju en väldig tur! För där på vägen satt Filip! Där jag hade sagt åt honom att vända och gå hem  I stället satte han sig ner och väntade och väntade...
 
Men då hände något - jag nosade och sprang som vanligt i vägkanten - men så bara lade jag mig ner på vägen!!
Matte tyckte det var konstigt - men så upptäckte hon att jag ju hade ont!! Ont i en tass!! Filip ser ni sitta som en svart prick.
 
Joodå, jag hade faktiskt riktigt ont, och haltade förskräckligt. Matte undrade om hon skulle behöva bära mig hem, men det vägrade jag också. Jag haltade fram så gott jag kunde, la mig ofta ner och slickade under tassen. Matte såg ingenting, och visst fick hon väl klämma och ha sig om hon ville. Hur som helst så haltade vi vidare.
 
Här är vi nästan hemma, jag har kopplat matte och ni ser att jag lyfter på min ena tass. Men gräset var gott.
 
Jag hade ont hemma också, men jag åt upp goda nya dietmaten i ett nafs. Slickade lite, lät matte titta och klämma och känna. Somnade. Vaknade när matte flyttade på sig. Somnade igen. Haltar nästan inte ett dugg nu, och inte slickar jag mig heller. Matte tror att jag blivit stucken av en geting eller nåt.
 
Men annars känns det bra. Hoppas man kommer tycka samma sak på Animalen!! Ultraljud - hehe, det blir jobbigt för dom! Egentligen fattar jag inte vad det är för intressant med min lever. Hoppas jag slipper fatta i fortsättningen också!

14 kommentarer:

 1. Men, vilken sommaridyll med sol och vacker sjö och blåbärsplockande Kasper! Hoppas det onda gått över helt nu på lördagen och att ni får en skön dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min badudde, som är min favvo, är bara till för tvåbenta så här års. Men vid min andra sjö finns ingen badstrand, så där får jag vara så mycket jag (och matte) vill. :) Det onda i tassen har gått över, och nu ska jag ut och plocka mer blåbär. :) Dom finns överallt där jag bor.
   Kasper

   Radera
 2. Det ser verkligen ut som du har det riktigt gott, trots allt!
  Getingar är inget att leka med, säger min matte, när jag försöker
  fånga dem. Det låter inte skönt att bli stucken i tassen så bäst att
  jag börjar ta lärdom!
  Önskar dig en härlig lördag!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Melody, LÅT BLI att försöka fånga getingar! Och trampa inte på dom!!
   I dag har jag inte direkt ont. Det enda är att jag tittar lite på min tass ibland, men jag rör mig precis som vanligt och slickar inte på den längre. :)
   Kasper

   Radera
 3. Men vilken massa saker som händer dig då! Fast en del är ju riktigt trevliga. Du rejsar ju riktigt bra alldeles själv, men nog kunde väl Filip ha fått följa med till sjön? Han kanske kan lära sig att rejsa lite i strandkanten så du får sällskap. Fast jag tror inte att han vill torka sig mellan doppen på ditt sätt. Hoppas nu att tassen blivit bra igen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är ju inte elände i mitt liv. :) I dag känns det ungefär som vanligt igen, dvs väldigt bra. Fast MATTE har lite ont, hehehe. Synd om henne men hon verkar glad ändå.
   Det är bra att veta att Filip slutar att följa med när han tycker att vi går för långt. Så att vi slipper vända om eller vara rädda för att han inte ska hitta hem. Fast TROR du han kan lära sig rejsa vid sjön? Ska kanske börja träna honom med vattenslangen?
   Kasper

   Radera
 4. Men Kasper då!
  Faktiskt så hörde matte om en hund som trampade på en geting för ett par dagar sedan och den uppförde sej precis som du. Där hade sett att det var en geting.
  Detta fruktansvärda skitväder tar död på både mej och matte. Jag orkar inget matte mår riktigt riktigt dåligt av det. Svampvatten och svalka tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onda tassen är bra nu, och det är ju tur. Jädrans getingar.
   Synd om er som mår så dåligt i det här vädret. Visserligen är det ganska torrt i markerna här också, men allt utom svamp växer och frodas. Matte mår så bra i värmen, och jag mår absolut inte dåligt, jag heller. Vi går framförallt ut på kvällen, det vore kanske något för dig och din matte också. När det är som varmast ska man ta siesta. :) En fläkt är också bra att ha, den svalkar skönt.
   Kasper

   Radera
 5. Ajsing om du trampade på en geting, de ska ju flyga i luften just för att man ska undvika att sådant här ska hända. Men i det stora hela ser det ut som att ni fick er en helt underbar promenad och så härligt skönt det ser ut i vattnet. Jag fick bada idag också :D
  Kom ihåg Kasper, på ditt ultraljud, att veterinärerna ska ha massor av godispengar av din matte så då får man vara hur krånglig man vill. Jag är ganska bra på att vara besvärlig, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja, nog ska jag krångla och göra skäl för mattes pengar när det ska göras ultraljud! Dom får jobbigt, när dom ska lägga mig ner, det kan jag lova!!!
   En del getingar bor ju i jorden, har inte fattat det där att dom ska flyga, tydligen. Dummisar!!
   Det är skönt med sjöar i närheten, jag klarar mig ju rätt bra även om just badudden är förbjuden för mig så här års. Då prioriterar vi den andra sjön, jag och matte. :)
   Kasper

   Radera
 6. Mysigt att du lyckades smita till dig lite bad, det var du ju värd <3 Hoppas att din tass är ok nu! Getingar är inte roligt, jag har blivit stucken på nosen en gång... jag såg ut som en stor potatisnäsa sen men det gick över ganska fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå tack, jag mår bra nu. Jag skulle allt ha fått bada även om matte ropade nej, hon ville bara att jag skulle vänta och inte rusa långt i förväg! Men jag kände ju sån abstinens... ;)
   Var nog ännu värre att bli stucken på nosen än i tassen!!
   Kasper

   Radera
 7. Härligt att du lyckades smita ner i vattnet och bada lite :)
  Gott dietfoder ??!!
  Trodde inte jag fanns ;-)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fodret är jättegott, för att vänja in mig fick jag båda sorterna och valde först dietet. :)
   Jag har badat i dag också. :)
   Kasper

   Radera