fredag 25 juli 2014

Kvällens bad

På kvällen lever vi upp, här i vårt hus. Kameran följde med på sedvanliga badturen, för ovanlighetens skull.
Sommartid är ju badudden "förbjuden frukt" för Kasper, men vi söker oss gärna till en annan liten sjö, tar inte många minuter att nå den heller.

När matte och Kasper nått skogen hör vi ett ynkligt jam - vänta på mej! Det är Myse. Han kommer, skuttar förbi oss men tycker sedan att vi sölar.

Två minuter genom skogen...


...och det ser ut som om jägarna börjar förbereda höstjakten.
 
 
Men sjön är alldeles, alldeles nära, bakom träden.
 
 

 

Myse har just inget till övers för sjöar. Han sitter på tryggt avstånd och väntar. Väntar på att vi äntligen ska gå hem.
Han fick vänta ganska länge. :)
 
Så småningom följdes vi åt hemåt, tog lilla vägen, Mattes med stort M:s väg (ni vet Matte som är husse åt Evert).
 
 
 
Undrar någon varför vi väntade så länge med att gå ut?
Termometer på norrsidan. Dit når aldrig solen.
 
 
 

24 kommentarer:

 1. Här är det de riktigt tidiga mornarna som gäller för badrundorna. Sen blir hettan avskyvärd och matte riktigt dålig. Den som mår illa, har yrsel osv ska inte köra bil då. För närmaste sjön den når jag inte med mindre än att passera kaoset Malma marken. Fast den är inget kaos i år, Folk orkar inte åka så det är tack o lov tämligen stillsamt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heden måste vara rena fasan, dagtid. Till och med utan marknad!
   Vi mår inte heller så bra av den här hettan, varken jag eller matte, men vi lever upp på kvällen.
   Dagtid räddas vi av fläktarna, men orkar absolut ingenting. Ingen av oss.
   Vi hoppas att vi snart ska få en mer normal sommar!! Innan den är helt över...
   Kasper

   Radera
 2. Myse och jag har helt klart något gemensamt!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så konstigt det kan vara. :)
   Men Melody - har du verkligen provat???
   Kasper

   Radera
 3. Vi gör inte heller våldsamt många knop mitt på dagen, nu var vi för visso och badade idag, men dit måste vi åka med bil så sånt skippar vi på kvällstid. Däremot är vi ute och går när det inte längre är lika varmt. Så sött när Myse följer med på era rundor :D Läcker springbild på er båda :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får inte följa med matte i bilen på dagarna, ifall vi inte skulle hitta nånstans i skugga att parkera den medan vi gör något annat. Ensam får jag inte stanna i den en enda minut... För säkerhets skull inte ens i skuggan, säger matte.
   Jag är väldigt glad att vi har sjöar så nära!
   Lite konstigt tycker matte, att Myse sitter och väntar på oss så där länge. Filip brukar göra likadant. Dom är så himla goa!
   Kasper

   Radera
 4. Du må nok lære Myse å bade Kasper, så slipper pusen å vente så lenge for at dere skal gå hjem igjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker och försöker, men Myse vill inte! Han lyssnar aldrig på goda råd...
   Kasper

   Radera
 5. Stackars er! Såå hög temp har vi inte nått upp till ännu (hoppas inte heller). Vi har haft 30,6 som mest denna period. 25 grader inne.
  Dessvärre har vi inget val - det m å s t e genomlidas. Vid lite eftertanke så var förra sommaren den mest perfekta vi upplevt på länge. Inget regn, ingen åska, lagom svensk sommartemperatur och lite fläktar. I år är det tvärtom.
  Hoppas ni nu får några rejäla regnskurar som bryter detta läge! Vi har haft vårt idag, och genast blev det hög luftfuktighet istället... hehehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om värme, men inte denna extrema. Den tär rejält, även fysiskt. Fast fingrarna vitnar inte, och det är ju bra.
   Dessvärre tycks värmen bestå åtminstone de närmaste dagarna, och ingen nederbörd att tala om tycks heller vara i sikte.
   Håhåjaja...
   Berit E

   Radera
 6. Skönt att det finns en badvänlig sjö i närheten för er! Skojigt att Myse vill följa med på kvällsturen även om han aktar sig för sjön. Han vill nog kolla så ni inte hamnar fel på hemvägen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sjö för sommargästerna och en för mig. :D
   Känns tryggt med Myse som har koll (för mattes är rätt dålig...)
   Kasper

   Radera
 7. Håhåjaja var ordet! Myse myser han och har många klösträn att välja på. Mina katter brukar också slå följe när vi går över fälten bakom stugan. Det gör vi inte nu i hettan dock, utan det får bli bil till sjö. Härligt att ni har vattnet så nära!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klösträd är det verkligen ingen brist på. Och fält - såna har vi inte i skogen. Fast på vintern blir sjöarna som fält. Fast inte just i år, för då var det för varmt!!
   Kasper

   Radera
 8. Nu har jag läst den mycket rörande berättelsen om Mysan! Myse fick verkligen en helt speciell innebörd genom sin mor. Så fint skrivet!

  En gård 1,5 km bort såldes för några år sedan och en stiftelse tog över gården, där bland annat fårskötsel nu bedrivs men det bor ingen där dygnet runt. Hur som helst så cyklade jag dit varje morgon och gav mat till de skygga katterna. En morgon hittade jag två kattungar, sådär tio, tolv veckor gamla. Under några dagar såg jag till dem extra, men hittade ingen potentiell kattmamma. Så de fick följa med hem och är nu mina rödtoppar Tissel och Tassel.

  När stiftelsen inrättade sig där och började renovera byggnaderna, fångades katterna in i av kommunen utlånade kattfällor och jag tror att katterna avlivades. En morgon, när jag gick min rond där, hörde jag ett djupt ihåligt jamande och hittade en fälla långt inne i den gama ladugården. I den fanns en kattunge och den hade varit instängd mycket länge. Huvudet var en kattunges i samma ålder som tvillingarna men kroppen.... den var en treveckors utmärglad kropp. Den kattungen blev min Kaspar och det tog många veckor att få ordning på honom. Två gånger vara han mycket nära att dö men tog sig igenom detta också. Nu är han (och tvillingarna) 11 år gamla. Kaspar har lite korta ben men annars är han en mycket frisk katt :)

  Jaha, nu blev det en sån där lång kommentar igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med dina långa kommentarer. :)
   Dessvärre fick den mig att se hur konstigt inlägget om Mysan såg ut, så jag ändrade typsnitt och fontstorlek. Det finns fortfarande, men visas inte! Som framgår av mitt inlägg här ovanför. Gjorde i stället en liten gadget till vänster på sidan. Hur som helst, historien om Mysan och Myse är närmast osannolik. Vi inblandade vågade knappt tro vad vi så småningom såg. Respektive läste. Även Filip och Maxi är för övrigt hittekatter (hämtade från katthem).

   En fantastisk historia du berättar om dina tre. Tänk, så många katter det finns som far verkligt illa. Det gör ont att veta. Tissel och Tassel hade tur. Sedermera även Kaspar, även om det var på ett hår när. Stackars liten, jag kan tänka mig att han är en sån där katt som betyder extra mycket genom den bakgrund han har. Det har blivit så med Myse också, även om det inte på minsta vis förminskar det jag känner för Filip och Maxi.

   Det enda tråkiga för mig är att man på katthemmet tydligen förbjudit alla att för mig berätta något som helst om Mysans nya tillvaro. Jag skulle vilja veta att hon har det bra, att hon trivs, och att hennes människor fått veta om hennes bakgrund, så som jag beskrivit den på bloggen. Dessvärre tror jag inte de fick adressen. Tror katthemmet jag skulle börja lägga mig i och försöka luska, trakassera...???
   Vi fick i alla fall ta ett perfekt farväl. Säga adjö. Jag for hem till Myse, och Mysan var bokad för snar flytt till sitt nya hem. Jag både hoppas och tror det passar henne bättre än det jag hade att erbjuda. Lilla tappra, fina Mysan!
   Berit E

   Radera
  2. Jag reagerade inte på vare sig typsnitt eller fontstorlek, ledsen att min kommentar om den fina berättelsen fick dig att gå in och ändra. Hoppas att texterna behagar visa sig där de ska igen, även om de finns som gadgets. Ser också att jag i min låååånga kommentar glömde att skriva att lagårdskatterna bara övergavs när gården såldes, fast det framgick ju sen av sammanhanget.

   Tråkigt att katthemmet har har de reglerna, fast jag tror att det beror på att det annars kan hända att katterna riskerar att tidigare ägare återtar, eller trakasserar som du säger. Alltså att det inte gäller dig personligen (så klart!) utan att katthemmet har det som allmän policy. I det här fallet hade det ju varit underbart att få veta.

   Radera
  3. Äsch, rätt som det är fungerar Blogger igen. (Via gadgeten kommer man till hela inlägget. Så det finns ju kvar. Gäller båda de försvunna "sidorna".)

   Det jag bett katthemmet om är att vidarebefordra bloggadressen till Mysans nya ägare. Just för att ge dem möjlighet att - om de så ville - kommentera anonymt. Resten har nått mig på "omvägar"...
   Glad i alla fall att "någon" frångick reglerna och lät mig hälsa på, och säga adjö. :)
   Men de gör ett gott jobb med sina katter.

   Jo, det framgick helt klart att dina katter övergivits.
   Sån tur vi har, du och jag, att vi har de katter vi har. :)
   Berit E

   Radera
 9. Japp, det är en väldans hetta! Fast just nu åskar och regnar det och jag ligger i Mattes knä och darrar av rädsla :(

  Åskande hälsningar från
  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har varit mulet nästan hela dagen, så det är inte lika hett idag. Skönt. Men inget regn i sikte. Tyvärr.
   Åska är vidrig!! Jag får panik och skälver hela jag.
   Stackars dig, jag vet hur hemskt det känns!!
   Kasper

   Radera
 10. Att kunna GÅ till badsjön är något vi saknar här, då skulle det badas minsann och kattsällskap finge vi nog också. Ja kvällarna är sköna men då är vi så trötta efter att ha varit tidigt uppe -morgnar är nämligen minst lika sköna som kvällar ;-) Tröttsamt med värmen, man gör bara det nödvändigaste.

  Bloggen krånglar med kommentarerna, säkrast att kopiera ifall det inte funkar, värmeslag skulle inte alls förvåna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att för mig har mornar aldrig varit sköna. Vi är olika, vi människor. :)
   Men kvällar däremot... (i synnerhet om de är myggfria, och det är de nu i torkan). :)
   Att bo sjönära är en välsignelse.
   Dagstemperaturerna varierar ute i djup skugga mellan 31 och drygt 34. Inomhustemperaturen mellan 26 och 29...
   Undrar om jag skulle överleva utan fläktarna...
   Berit E

   Radera
 11. Ser härligt ut att bada där i din sjö !
  Även om vi fick en massa regn i helgen så är det nu äckelhett igen.
  Matte o jag lider medans husse stortrivs.
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har vi ju inte ens fått regn. :(
   Den här sjön är också fin, jag har ju två helt nära. (Men ingen sjöutsikt, dock.)
   Vi lider också, vi är ju liksom vana vid svensk sommar...
   Kasper

   Radera