torsdag 31 juli 2014

Tråkpromenader i koppel

Kasperia
I dag var det hyfsat svalt, men hettan är på väg tillbaks. Kanske vi har ännu en dags frist.

Jag mår rätt bra, även om jag då och då visar matte att det är nåt konstigt med min mun. Hon tycks inte inse att det beror på att jag har tratt - jag trodde hon fattade eftersom hon tog av den i går.
Men icke! Den åkte på igen nästan omedelbart, för hon klarar inte att säga "nej, nej, nej, NEJ!!" i ett kör, sa hon.
Bara att låta bli då, och hålla tyst, kan man tycka.

Vettisen ringde i dag, för att höra hur det var med mig. Snällt, va. Och så hörde jag hur matte talade bl.a. tratt med henne. Trodde att kanske, kanske, kanske - men icke! Den sitter kvar.

Därför ser mina promenader ut så här:
Koppel på. Runda som innefattar en bit av STORA vägen, också, hehehe, så här ser vår stora väg ut.

Tillbaks igen, inne på mitt eget område. Ser ni alla löv - men det är INTE höst, det är idag. Juli.
 
Min egen lilla väg är mysig, tycker jag.
 
 
Tänk, om man ändå finge snosa runt och plöja nos och bete sig som man ville, med allt intressant som finns. Jädrans, jädrans tratt...  
 
 
Här kan ni förresten se hur nybygget (på brandtomten) ser ut idag, sedan TV3 och försäkringsbolaget  jobbat färdigt. Det är väldigt fint där nu.
 
 
(Så här såg det ut för ett halvår sedan, om ni inte minns. I december.)
 
Nu ligger jag framför fläkten, som ni ser på förra inlägget. Och hettan lär ska komma igen, här i öst. Matte börjar undra hur hon/vi ska orka!  Ganska svalt och skönt i dag åtminstone,, som högst 27,6 grader ute och 25,9 inne...
 

34 kommentarer:

 1. Idag var det alldeles underbart svalt och skönt på morgonen. Sen gick det att vistas i skogen också. Så ska det visst bli i morgon också men sen brakar ovädret loss igen. Trodde faktiskt att det var borta och aldrig mer skulle visa sej. Matte kommer att förvandlas till en våt fläck påstår hon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte tittar också med viss förskräckelse på 10-dygnsprognoen. Den ser inte rolig ut. Varken för dej eller mej.
   Kasper

   Radera
 2. Isj turer i bånd, lite det er kipt da Kasper! Håper det snart er full fart igjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville ju vara i skogen och i sjön... men snart ska väl det här eländet vara över. Hoppas jag. Nu har det i alla fall gått två dagar.
   Kasper

   Radera
 3. Parabol-Kasper! Nä, det var inte roligt....synd om dig. Hoppas du snart slipper tratten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst 10 dagar till ska jag ha den där parabolen/lampskärmen/tratten/dumstruten. Sa veterinären.
   Usch och fy!
   Kasper

   Radera
 4. De osynliga rubrikerna har återuppstått! Skönt!

  Så där enormt bred är vår Stora Väg också! ;)

  Lättnaden har varit med lite svalare, så framåt vill jag bara se vad gäller våra hundars tillfrisknande - heja på, Kasper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar på att bli bättre och bättre, precis som Ankan gör. :)
   Fast 10 dagar till med tratt ...
   Vi får se...
   Kasper

   PS. Matte gjorde en "ny" sån där "sidarubriklayout" i stället för att försöka uppdatera, och då funkade det. :)

   Radera
 5. Har varit bortrest med dåligt internet så först nu kan jag kolla in här för att se hur det är med dig... Oj vilken stor tandoperation det blev men vad skönt att det är klart nu och att det verkar ha gått bra. Skönt sen när det är utläkt och du slipper ha ont eller problem med munnen. Inte kul med tratt förstås men det se ut som du funnit dig ganska väl tillrätta, tycker dina pepparkornsögon ser rätt pigga ut igen <3 Fortsätt nu krya på dig, en kram till matte vill vi skicka också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har nog gått bra, men munnen känns väldigt konstig. Och tratt... :(
   Matte säger att jag är en så tapper liten hund! Hon har rätt - det ÄR jag! När det verkligen gäller.
   Kram tillbaks från matte, och nosisar från mig, så gott det nu går.... Till Timsen och Ina också!
   Kasper

   Radera
 6. Läste nu vad veterinären rånade er, både dig och matte.
  Stackars, stackars dig!!!
  Men det sägs ju att munnar är närmast det lättaste att läka så vi hoppas på det. Jag hoppas också att det slutar att klia lite tidigare än alla tror så du slipper att se ut som en lampa :)
  MASSORpussar härifrån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart nu, försäkringsbolaget ersätter inte. Så de här dryga 10 000 tillsammans med alla tidigare kostnader på drygt lika mycket (och det är inte slut än) gör att vi nu håller allt vi har för att inget i själva huset slutar fungera (köksfläkten har vi redan gett upp...)

   Jag får inte "plöja nos" - något som jag älskat att göra ända sedan jag var valp - så länge stygnen sitter där de sitter. Tydligen.
   Bäst att lyda, för mer munkomplikationer har vi nog inte råd med just nu, säger matte (som tänker på sin egen mun också...)

   Men utan godis ska jag inte bli, lovar hon. Däremot ska hon försöka dra in på sitt eget. :) Bra va, det mår hon bara väl av!
   Kasper

   Radera
  2. Är det bara tänderna de inte tar?
   Ser Sigges fråga nedanför o tänker på det med borrelia, har hört ngn nyligen som fick problem.
   Attans försäkringsbolag alltså!
   Jo, det ÄR nog bättre du får godiset än matten..... Men det tar emot erkänna för det ger lite dåligt samvete här :)
   (Var mycket synd om kissen här, och matten! Än mer nästan om matten nu för hon vet inte om hon vågar skaffa ny (När 14års"tanten" inte är med längre)

   Radera
  3. Allt det övriga - och det är mycket - ersätter Sveland delvis. Du ser i mitt tidigare svar till Sigge.
   Parodontiten har säkert inget med borrelian att göra, den har nog pågått ganska länge, säkert har den ställt till en del problem för Kasper. Jag är glad att den upptäckts och åtgärdats, även om det verkligen svider ekonomiskt.
   Men vi överlever. :)
   Berit E

   Radera
 7. Men va? Varför träder inte försäkringen in? Borrelian borde den ju i alla fall ersätta. Tydligen tillhör inte våra tänder heller kroppen precis som med människor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst träder försäkringen in, men självrisk och 25 procent av kostnaderna plus mediciner och dietfoder m.m. gör ändå att mina kostnader blir så här höga.
   Akutbesök, prover, labanalyser, ultraljud - det har dragit iväg, framförallt pga de förhöjda levervärdena.
   Och tänder räknas inte som kroppsdelar tydligen, varken hos människor eller djur.
   Men det är bara att bita ihop och trots allt vara glad över att allt för Kaspers del tycks gå bra. Vi får suga på ramarna ett tag framöver...
   Berit E

   Radera
 8. Nu är alla dåliga tänder borta, nu blir det roligare och godare att äta allt igen :D Och vilken tur att du har så många tänder i munnen. Jag har nog också en si så där tolv, tretton tänder som saknas i min mun, men jag äter som om det aldrig saknats en endaste tand, så du kommer bli så fin och återställd snart Kasper. När jag tog bort några mina tänder pga parodontit ingick inte det heller i försäkringen, men vid annat tillfälle när jag tog bort en tand som gått av så gick försäkringen in. Hopplöst det där hur det fungerar.
  Den där tratten kan jag bara beklaga, visst är det jobbigt hur instängd världen liksom blir. Man ser ju bara rakt fram.
  Nospussar och önskan om snabb bättring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara eländestratten försvinner, så tror jag att jag kommer att klara mig jättebra. Jag kan nog fortsätta att gnaga märgben säger matte, när hon tittar på mitt tandkort. Bra!

   Men som sagt - tratten... Jag kan inte plöja mig fram med nosen, jag kan inte gå i skogen för trattskrället stöter emot överallt.
   Jag kan eller vill inte ens rulla, då förstår du! Matte säger att jag faktiskt verkar rent deprimerad. Stämmer, det ÄR jag!
   Nu har det i alla fall gått tre dagar, högst 10 kvar. Sen blir jag säkert en glad hund igen. :)
   Jag får i alla fall jättegod mat nu!
   Nosis på dig. :)
   Kasper

   Radera
 9. Jag lider verkligen med dig! När jag skar sönder tassen försökte dom med tratt, men det slutade med att jag slapp tratten och husse satt och höll mig i tassen hela natten så jag inte skulle gnaga bort bandaget. Sen fick jag låna en av hans strumpor som satt utanför bandaget och då kändes det lite bättre och jag slapp tratten i fortsättningen. Nu är det inte så många dagar kvar för din tratt så du får väl njuta av käket så länge det varar... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är femte trattdagen. Det går i alla fall framåt. Väldigt snällt av din husse, att sitta och hålla din tass. Tyvärr kan inte min matte sitta och hålla mitt huvud stilla i många dygn, och inte kan hon sätta en strumpa på det heller. För då skulle jag gnugga käkar i alla fall...
   Käket ja - ska ha ett allvarligt samtal med matten om min diet även efter det här eländet... ;)
   Kasper

   Radera
 10. Skönt höra att Kasper inte mår dåligt... tja, att vara i tratten är en pina, men det går över. Pussa på den lille från mig. Hoppas det går vidare på bättringsvägen. Vilken veterinär som ringde upp...! Imponerande.
  Grattis till regnet och den lilla svalkan! Man måste ju få lite andrum. Hoppas att det snart är över för oss alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är andrummet över. Efter nattens åskväder är hettan tillbaks med full kraft.
   Min lille vän mår nog sämre psykiskt än fysiskt just nu. Tror jag. Men vi bör absolut hålla ut, enligt veterinären. Annars riskerar vi besvärliga komplikationer. Så vi fortsätter så här en dryg vecka till.
   Berit E

   Radera
 11. Stackars lille gubben som måste ha tratt!
  Kurrelisvansvift & Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte roligt, det är det faktiskt inte. :(
   Kasper

   Radera
 12. Fy farao vad det är synd om dig! Jag som tycker att det är jobbigt med tropiska nätter utan att behöva ha tratt, kan bara gissa hur trist du har det som inte kan rulla runt och svalka dig!
  Massa tröstpussar till dig från Melody!
  Ps jag vet att min matte vill att sommardagarna ska gå i snigelfart, men för din skull hoppas jag att de går med rekordfart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förfärligt för mig, och matte mår inte heller bra längre. Sommar vill hon ha, men inte tropikhetta.
   Framförallt vill både hon och jag att dagarna tills jag slipper tratten ska gå riktigt fort.
   Inget är roligt när inte jag mår bra, säger hon.
   Tack för alla tröstpussar, och ha det bra i cykelkorgen som du väl får åka i då och då.
   Kasper

   Radera
 13. Igår svalt och skönt och regn. Varmare idag tror jag. Hoppas tratten åker av snart, går inte så bra att nosa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trattdag 8 i dag. Dag 12 blir sista.. I dag normalt svenskt sommarväder, och DET är jätteskönt. :)
   Kasper

   Radera
 14. Här nere har vi haft det svalt och skönt sedan förra veckan med ca + 22-24 C , men nu hotar dom visst med +26-+27 till helgen igen *suck*
  Stackars stackars dig Kasper som fortfarande måste ha tratt på huvudet :(
  Håller tassarna för att du snart blir av med den !!
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dag 9 nu, med tratt - 14 dagar sa vetten, 12 säger matte. Att jag sa högst två struntar alla i. :(
   I alla fall något liiiiite bra, att det "bara" är 3 dagar kvar.
   Vi har normal svensk sommar nu, och det känns bra.
   "Kasper med tratten"

   Radera
 15. Tratt är ett nödvändigt ont. Vår Herr Hund fick ha det i två veckor efter han fått tagit bort hudförändringar. Inte uppskattat men ack så nödvändigt.

  Tack för kommentaren inne hos mig :-) Kul att få det bekräftat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag träffar taktiskt mostern nu på tisdag.
   För Kasper är tratten hemsk - han blir rent deprimerad! Men bara tre dagar kvar nu... :)
   Berit E

   Radera
 16. Vi räknar också dagarna här! Nu är det bara två dagar till... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så skönt det ska bli. Fast matte är aningen orolig, men det är inte jag!! Jag anser absolut att två veckor - det är tolv dagar... )
   Åtminstone i det här fallet.
   Kasper

   Radera