torsdag 17 juli 2014

På glid

Matteria


I många år har jag väntat på att det här stackars badhuset slutgiltigt ska ge upp och glida ner i sjön. Men jag har inte undersökt närmare.


Härom dagen stannade jag för att fotografera.
Den  här gången tog jag en närmare titt. Det kommer säkert inte att glida ner, däremot lär det så småningom säcka ihop. Implodera.
Säga vad man vill - men jag tycker faktiskt att det lilla huset förfaller med charm!På altanen doftar det lilla apelsinträdets blommor helt underbart. Snart "snöar" blombladen. Visst är det märkligt, men även de riktiga träden blommar och bär frukt samtidigt.
Gurkörten är en förunderlig växt, rätt som det är poppar den upp i någon kruka. Det är många år sedan jag sådde några frön, sedan dess sköter den sig själv. Även på en altan.


Ett litet grannbarnbarn hälsade på i går, och i handen hade hon en fuchsiablomma - den får du, sa hon. :) Jag blev förstås väldigt glad. Titta, så fint den passar i "blåpricken-glaset".
Om ni undrar över Kasper, så mår han bra. Såvitt jag kan se. Har inte provat att ta honom med någonstans, men i morgon får han följa med till Skavsta flygfält.  Det kan bli rätt många timmar ensam hemma annars.
Går det bra så blir det en riktig långtur på söndag. Många timmar i bil, Men med härliga och långa stopp! I bästa fall finns kameran med då...

14 kommentarer:

 1. Vilka vackra foton du bjuder på! Så charmigt med lilla huset på glid!
  Ett apelsinträd har jag länge önskat mig, men kanske jag ska ta tag
  i saken och köpa mig ett själv. Doften är ju bara så underbar.
  Önskar Er en härlig dag!
  Kram och nospuss från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt lila träd är 9-10 år, och jag tvingas beskära det kraftigt varje år.
   Det är fantastiskt, det bär både blommor och frukt året om! Även ute i "gröna rummet" där temperaturen intill glasdörrarna kan sjunka till bara +5 när det är som allra kallast på vintern, -20 eller så.
   Ha en fin dag själv!!
   Berit E

   Radera
 2. Ja visst blev det sött med fuchsian i glaset :) och nästan lika sött är det absolut med lillstugan som snart ger upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla stugan har varit på glid i minst 15 år, förmodligen längre. Men snart orkar den nog inte längre.
   Fortsatta ödet ska följas!
   (Glaset är snart mogen för någon ny blomma. :)

   Radera
 3. Ett övergivet litet hus, suck... som ingen längre bryr sig om. Inte konstigt man säckar ihop då :-)
  Antar att även apelsinerna blommar - inte bara blommorna. Vackert och exotiskt är det! Gurkört, tack för den. Den måste man väl kunna odla här? Annuell eller perenn? Så skir och vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger en båt precis bredvid, huset ligger på en smal remsa mellan väg och sjö. En stig är upptrampad de få metrarna ner till sjön. Konstigt.
   Gurkörten är ettårig, men absolut inte skir. Googla!
   Men blommorna är vackra, ätbara och så fina. Intressanta. :)
   Klart den kan platsa någonstans i er trädgård.
   Berit E

   Radera
  2. Äh, ser nu att jag skrev som en kratta... antog att även apelsinerna d o f t a r - inte bara blommorna. Hehe, inte konstigt om du blev fundersam :-)

   Radera
  3. Apelsindoften är i så fall så diskret, att den inte märks. Fast på riktigt nära håll har jag ju inte sniffat, förstås. :)
   Kratta och kratta, hehehe... såna där saker gör jag ofta. :)

   Radera
 4. Stackars lilla sjöbod som ingen bryr sig om längre... mer än du då, som dokumenterar hädanfärden!

  Fantastiskt apelsinträd - smakar frukten gott också?

  Heja, Kaspar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den små apelsinerna består mest av kärnor, så de är bara ögonfröjd. Framförallt är blomdoften ljuvlig, och det lilla trädet blommar nästan kontinuerligt. Även mitt i vintern! Förunderligt.

   Jag har upptäckt att jag inte är den enda som fotograferar och följer hädanfärden. Så den lilla boden är åtminstone inte ensam. :)
   Berit E

   Radera
 5. Skönt att läsa Kasper att du verkar må bra. Nu kan det bara å åt rätt håll.
  Om din långtur på söndag blir av och går dit jag tror så ta med regnet hit. Hela Sörmland är knallrött på brandriskkartan och ovädret ska bli värre :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det riktigt, riktigt torrt i markerna, även hos mig. Och som du säger, det ska bli än värre.
   Långturen blir nog av, Lesjöfors tur och retur.
   Jag är uppmanad att ta med stövlar, för det är blött i markerna. Men på söndag ska lördagens regn ha upphört och solen skina, enligt SMHI. Åtminstone enligt rapporten just nu.
   Så tyvärr - blir nog inget regn jag kan ta med mig...
   Berit E
   Betr. Kasper så väntar jag med otålighet på hans munsanering. Jag tror han kommer att må mycket bättre efteråt!

   Radera
 6. Matte blev väldigt avundsjuk på apelsinträdet. Inte en blomma på hennes efter många år men dom får leva vidare. Det fanns nog vissa likheter mellan badhuset och husses bod. Skönt att Kasper mår bra och får följa med på turen. Ligga ensam hemma är inte så kul... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt med apelsinträdet - vi tror att det helt enkelt har det alldeles för bra hos er!! Här får alla växter utstå en hel del, så de kanske rentav stressblommar. Agapanthusen har förresten 9 blomstänglar... fast de har kommit olika långt och blommar inte samtidigt.
   Husses bod - hehe, RIKTIGT så eländig var/är den faktiskt inte.
   Kasper fick följa med till Skavsta, och det gick bra.
   På söndag bär det av till Värmland. Ska ordna det lite extra trevligt för honom i bilen. Fälla ner ett säte och sånt. :)

   Radera