torsdag 24 juli 2014

Hetta utan ord

Matteria, Kasperia, Katteria

I skugga på husets norrsida. Hit når aldrig solen.17 kommentarer:

 1. Idag har vi inte heller gjort många knop, oj vad hett det är! Hundarna fick frysta kalla märgben som sysselsättning. Vilken fin resa ni verkar ha gjort i inlägget nedan. Dom verkar bo väldigt vackert men tufft och svårt att förstå hur det skulle vara om man själv inte kunde vistas i samhället pga strålning från allt som finns överallt runt oss med dagens teknik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt tufft har de det, kan jag tala om. Inte minst på vintern. Och strålning slipper de ju inte helt ifrån där heller. Och när de nu inte ens fick ha fasta telefonen kvar...
   Men de lever sitt liv så gott de kan. Faktum är att de är ganska många numera, de som inte klarar av vårt moderna samhälle. Även barn, och det känns faktiskt ännu värre.
   Berit E

   Radera
 2. Nu gäller det att vara extra glad så svansen vifta och svalkar lite. Man kanske skulle ställa frysdörren på glänt? Du och matten får nog smyga ned till badet på nattrunda så kanske ni kan ta ett litet eget badrejs om ingen annan är där... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarkvällar är badudden inte alls lugn och skön numera. :(
   Sommargäster alltså...
   Men kvällsöppna dörrar och fläktar är inte heller så dumt. Fast det där med frysdörren ska jag be matte prova!! ;)
   Kasper

   Radera
 3. Här ser det ut precis på samma sätt, alla fläktar vi hittat står på för fullt. Vi är alla lugna och sega på dagen men på kvällen lever vi upp och går på långpromenad och njuter av att det svalkar i alla fall lite, lite grann :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte hade en fläkt till, men den kan hon inte hitta.
   Hon ska försöka få värmefläktarna att köra på bara "fläkt", det borde ju faktiskt gå. Kom hon på just nu. :)
   Nu, så här dags, är det väldigt skönt ute!
   Kasper

   Radera
 4. Jösses så varmt ni har det! Jag göra er lite avundsjuka och tala om att vi igår hade riktigt svala vindar som snodde runt husknuten! Igår kväll satte matte korsdrag i huset och det blev riktigt skönt även inomhus! Aldrig trodde jag att jag skulle få höra matte säga något positivt om att vi bor på ett ställe där det oftast blåser, men igår hände det!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utomhus vistas vi inte under dagtid. (Utom vid behov i bilen med AC.) Kvällarna däremot är riktigt sköna. Då öppnas dörrar och fönster - eftersom det inte blåser här i skogen får fläktarna hjälpa till att sänka temperaturen även inomhus.
   Nog har vi sommar alltid... :)
   Berit E

   Radera
 5. Phu... samme temperatur som oss, glad vi har elva vi kan kjøle oss ned i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju en sjö - men matte glömmer totalt bort att hon har en kamera...
   Men er älv är säkert kallare och skönare än min solvärmda sjö!!
   Kasper

   Radera
 6. Tokvarmt är det och jag har inga fläktar men provade ett löst värmeelement som har inbyggd fläkt. Resultatet blev varmluft trots att det stod på noll. Jahasåatt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova med att dra upp värmereglaget så mycket det bara går! Det gjorde jag, och då blev varmluften till "kall", dvs inte extra uppvärmd!
   Nu är tre fläktar igång inomhus och en i "gröna rummet".
   Berit E

   Radera
  2. Hillevi igen25 juli 2014 18:25

   Jag har provat med mitt element, men det lydde tyvärr inte. Sedan sjabblade jag bort din kommentar - är så klumpig med ipaden, förlåt. Men svarat har jag ändå! :)

   Radera
 7. Vi har dt ju ungefär lika eländigt. (Vi är ju inte heller SÅ långt borta :) )
  Här överlever vi tack vare att vi bor i källarplan tror jag.
  Pust!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vintern hålls dörrar och fönster stängda (naturligtvis) för att hålla kylan ute. Nu är de precis lika stängda för att hålla värmen ute. Tills kvällssvalkan sätter in.
   I dag tror jag vi lyckas bättre, nu är även persienner nere.
   Berit E

   Radera
 8. Vidrigt... man finner snart inga ord längre...

  SvaraRadera