tisdag 31 januari 2012

Myse efter sin konstiga "utflykt"

Inte mer än rätt att Myse själv får beskriva sin dag idag! En dag som ger hans liv en ny inriktning. Dvs han får förbli ungefär som han är. :)
Alltså - Myse har ordet:


Så blev man då en upplevelse rikare! Jag fick också veta att jag väger 3,2 kg. En väldigt liten katt, sa vetten. Han blev förresten nästan rörd när han såg hur jag gosade in mig vid mattes hals. Så fint att ni har varandra, sa han!

Här sitter jag på Animalen och väntar.


Sen blev det läskigt. Matte försvann, och andra människor tog hand om mej. Blåklädda och otäcka. Vetten var minsann inte så snäll som han låtsades inför matte! FALSK var han!!!

Dom till och med satte på mig en sån där dumstrut!!!! Inne i buren. När jag vaknat, för dom påstod att jag hade sovit en bra stund. Det minns jag inte.

Men jag minns när matte kom och hämtade mig! Hon stack in handen till mig, och då började jag spinna! Matte fick faktiskt tårar i ögonen. Sen åkte vi hem. Precis som matte lovat mig.

Jag behövde värme, sa dom på Animalen. Behövde vila och ta det lugnt. Väldigt gärna i mattes famn framför kaminen.

Om jag inte kunde låta bli att slicka på mina sår så måste jag ha den där fåntratten på mig.

Och så luktade jag inte som vanligt, så jag borde inte få träffa dom andra fyrbenta i kväll...

Kanske skulle jag kräkas lite. Och så fick jag med mig nån specialmat som jag skulle äta.

Hahaha!!! Det första jag gjorde var att leva rövare med den där fåntratten, sa åt matte att tar du inte av den så river jag huset! I varje fall river jag ner t.ex. den där lilla gröna fotogenlampan som du tycker så mycket om... Jag har spanat in en del annat också.

Matte tog av tratten. jag slickade på såren. Matte försökte fånga mig för att sätta på tratten igen.

Skitmatte, sa jag, fånga mig om du kan!!!

Det kunde hon inte. Inte först. Men sen lurade hon mig. Jag fick sån där jättesmarrig gourmetmat som jag älskar - och då lyckades hon få på mig tratten igen!

Den här gången rev jag faktiskt ner en ljusstake och en tändsticksask och nästan alla fjärrkontrollerna...  Sen tog jag av mig tratten alldeles på egen tass.

Matte gav upp. Hon tänkte att hon skulle försöka distrahera mig i stället, så hon tog fram några nya grejer som hon köpt åt mig, och då järnvägars! Jättekul grejer!!! Gissa om jag röjde!!! (Det hade hon inte trott att jag skulle orka!! Hur dum får man va´??)

Du ska ju vara trött, sa matte!!!!

Tvärtom! När jag så småningom själv tyckte att jag skulle vara hos matte en stund tog jag ett jätteskutt från soffan, över bordet och direkt ner i mattes knä!!! Stannade där en stund.

Sen röjde jag vidare.

Jag skulle inte försöka tvätta bort färgen i mitt vänstra öra, sa dom. Behövde jag inte heller, för det gjorde Kasper!!! Matte undrar hur det nu blir med den ID-märkningen.

Och med såren i baken.

Värme? Jag ligger på golvet vid en yttervägg! Bredvid den där buren, som jag faktiskt gillar när den är utan dörr.

Jag har hoppat på Filip, som vanligt, men han brydde sig inte. Jag har överfallit Petrus också, men han bara morrade, också som vanligt.

Just nu vilar jag - men vänta bara... Jag har ju Maxi kvar...

Jag tycker Animalens regler är urdumma! Mina egna är mycket, mycket roligare!! :) Och matte har faktiskt bara att finna sig.

Här får ni några bilder att klicka på. Den där nätgrejen med en mus inuti, den gillade jag väldigt mycket. Men den jädrans musen kom jag inte åt! Ska snart försöka igen.


Jag fick en gul och en blå och en röd och en grön  liten boll också, bäst gillade jag den röda. Och så växlade jag om med mattes skosnören, som vanligt.
Ligga i värmen och vila - det överlåter jag till Kasper och Petrus! Oj, sa matte när hon såg den här bilden, och så tog hon fram både sopborste och dammsugare!


Ja, så har min dag varit. Och nu sover jag som sagt, men vänta bara! Snart är jag igång igen!!!

Om matten tänker skriva något om mig hos sig, det vet jag ju inte. jag tycker att hon kunde kopiera det JAG har skrivit, rakt av! :)

 

15 kommentarer:

 1. Just precis! Fåntrattar ska vi INTE ha! Mycket bättre med distraktion istället. Vilka kul grejer du fått av matten. Jag gissar att det blir full fart i morgon också, så jag hoppas hon har laddat alla batterier... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat med fåntratten Myse!
  Förresten så var et himla skoj att du ÄNTLIGEN fick låna datorn och skriva alldeles själv!
  Du var ju ditt gamla vanliga jag igen snabbt som attan.
  Fortsätt att röja runt du och du vet ju hur du ska sätta din matte på plats också!

  SvaraRadera
 3. Vi hatar fåntrattar...usch så pinsamt och jobbiga de är att ha på sig!!
  Hoppas nu allt blir bara bättre o bättre dag för dag......
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 4. TACK snälla Myse-pysen!
  Min dag har börjat rent bedrövligt men nu har jag i alla fall skrattat så tårarna rann:)
  Jag funderade igår på hur mycket sövning de skulle behöva använda på dig... Kände mig faktiskt lite tveksam till det där att du skulle ta det lugnt.
  Och du, veterinärer ÄR ganska "bra te' ha" ibland:)
  Hoppas att du sovit gott nu. Och akta såren! Simon slickade upp sina, men de läkte fint ändå. (Men använd nu inte det som försvar inför matten!)
  PUSS på dig gulle-busen!

  SvaraRadera
 5. De där trattarna är verkligen Guds sämsta verk!! Vad sjutton ska man ha dom på sig för!!
  Hoppas iaf att såret läker fint så att du slipper fåntratten snart :-)

  SvaraRadera
 6. Vi har en tratt på vinden, bara utifall att, men den har jag aldrig provat. ALF däremot hade tratt i tio dagar när han var några månader gammal och det var trettio grader varmt ute och inga fönster eller dörrar kunde stå öppna och han rev huset med sin tratt och så skrek han oavbrutet i tio dagar och nätter. Vi gillar inte tratt här i huset efter det! Ha så kul med din parabol :-)

  SvaraRadera
 7. Ludde - kan tala om att matte rymde fältet idag, hon lämnade mig och Kasper ensamma i många timmar! Vi röjde rätt bra, det såg matte på matttorna. Och på en grej som "av misstag" råkat hamna på golvet...

  Sigge - jag måste nog säja att jag lyckas rätt bra med matte. Och fåntratten, den är rätt kul som leksak. :) Den har skojiga band. Men PÅ mej - det kommer den INTE!!! Matte skulle inte drömma om att försöka igen, säger hon...

  Grabbarna boys - tratten har jag dragit ner på golvet, den är rätt kul att leka med. Man kan ta den i ett band och släpa runt med den... :) Har jag tur så biter Kasper sönder den, som han har gjort med ett av mina möss. :(

  Eva - inte behöver jag hänvisa till Simon inte, jag klarar mig bra på egna meriter... ;) Jag hade ett annat sår när jag kom hit, och det slickade jag på och det läkte det också. Förresten är min bak inte lika intressant i dag som den var i går. :) Just nu sover jag, men snart ska jag röja runt igen!

  Emma o Malte - kommer inte nån mer tratt på mej inte! I så fall river jag huset, men först tänker jag riva matte!!! Joodå, ska hon dra en tratt över huvudet på mej, då TÄNKER JAG försvara mej!!! Hur snäll och gosig jag än tycker att hon är annars!!!

  Rudi - Kasper hade tratt på sig för några år sedan, men aldrig att JAG skulle gå med på det! Det är liksom lite mer klös i mig än i Kasper. :)
  Men stackars Alf, då för länge sedan! HOPPAS att han glömt det!!!
  Tio dagar och tio nätter - stackars er allihop, egentligen!! Fast du var väl inte ens född då?

  SvaraRadera
 8. Heja Myse - friskt humör! En del vettar har aldrig träffat sådana underbarn som du.
  Vad då tratt? Urlöjligt! Redan i buren slet jag av mig den vetten satte på mig. Jag hade hål i magen, men lät bli att slicka, eftersom jag fick sova på husses kudde.
  Ha det bra, Myse!

  SvaraRadera
 9. Har du hjälpt Myse att få rena öron, så omtänksamnt av dig Kasper. Hoppas Myse mår bra trots ont i baken, lite som här då. Fast jag har inte ont längre.

  Och en sån buse att välta ner saker för att komma undan det ni kallar för fåntratten, men jag kan förstå att den nog inte är så rolig att ha på sig. Kul ialla fall att se att du är så pigg Myse. Lek på men kom ihåg att vila lite också så att du inte får mer ont.

  SvaraRadera
 10. Lilla Maja - jag tyckte ju att det var lite spännande att slicka i går, men i dag har jag liksom glömt bort det! Fast jag minns inte riktigt om jag kom ihåg det när Kasper och jag var ensamma hemma i fem timmar! Tror jag hade annat att tänka på då! Ska berätta i bloggen vad han gjorde!!
  Väldigt bra gjort av dig att slita av dig tratten redan i buren!!! Tufft! Jag väntade tills jag kom hem. :)
  Hål i magen - usch då, stackars dej, tur att det försvann!!!!!!

  SvaraRadera
 11. Nisse - Jag, dvs Kasper, är första kattöronrengörare i det här huset. Men Myses öron har jag aldrig förr fått göra rena!
  Men nu envisades jag, han hade nån sorts väldigt god salva i ena örat, och jag lät faktiskt inte hejda mig.
  Så nu är jag nog etablerad rengörare även för Myse. :)
  Myse hälsar och säger att han tycker att han hittat den perfekta avvägningen mellan vila och "arbete"! Han har verkligen mycket att stå i! ;)

  SvaraRadera
 12. Kjelle Bus - ja, den har verkligen krävt sin Myse!!!!

  SvaraRadera
 13. Den där förbenade dumstruten, fick även mig att röja runt i hundra knutar baklänges runt köksbordet, matten fick kasta sig över mig. Jistanes det är död och pina när det sätter på en den där jädrans struten.

  Ser att till motsats va vetten sa, helpigg, hihi. Det är rätt man ska röja när man kan.

  Taxpussisar.

  SvaraRadera
 14. Hillman - kan berätta för dej att jag är jättebra på att röja! Fast jag är rätt bra på att sova också. Och gosa... Jag är nog ett universalgeni.... hihihi...

  SvaraRadera