lördag 28 januari 2012

Vinterprommis med fingerfrusen matte

I går tänke jag och matte att vi skulle ut och leta baconostträd i skogen. Till sin häpnad och min besvikelse upptäckte matte att all ost tydligen samlat sig i en tub i hennes kalla ficka och vägrade att återvända till nåt träd!

Mattes fingrar var förresten som isbitar - det blir dom när hon ska hantera en kamera på vintern. Hon var rätt duktig, men efter dom här bilderna blev det stopp! Himla tur det, tror jag, för här kommer VÄLDIGT många bilder. Tagna i gråväder!

Färgfoto? Vad är det...


Det är nog inte alltid så lätt att upptäcka mig, går bättre om man klickar. Men om jag är nära kameran  är det ju ingen konst: :)


Vi gick skogsvägen bort mot Matte med stort M:s hus.
Hela tiden fick jag springa tillbaks och hämta matte (matte med litet m).


Sen kutade jag iväg igen, och försökte få henne med mig ut i skogen i stället.Nä,sa hon, jag går helst på nån stig!


Så då gav jag mig ut ensam.Hoppas ni kan se mig!!!


Mattes frusna fingar hade fått värma sig jättelänge, så hon tog några nya bilder på hemvägen.
Vi gick förbi min andra sjö.

Här är vi på väg till den, jag måste naturligtvis fortfarande springa och hämta matte hela tiden! Sölkorven! Det hände en massa intressanta saker på korta vägen till sjön. Hände och hände, snarare så HADE det hänt saker! Åh, vad jag sniffade och bökade, gick en bit, vände tillbaks och sniffade igen! Och igen!


Matte, fattar DU vad som har hänt här?
Hihihihi, nej DET tror jag då rakt inte på i alla fall...
Till slut var vi i alla fall nere...... vid sjön. Bara is, jag och matte gick ut på den en bit och det gillade jag. Men här var mattes fingar stelfrusna igen, så fler bilder än då här blev det inte. Det värkte i fingrarna, sa hon.


Väl hemma så hade hennes fingrar tinat lite. Så det blev den här bilden också, hemma på min tomt. Som ni ser har jag en del snö. Precis lagom mycket, om ni frågar mig.
När jag sen vilade ut i min bia så hade kompisarna Filip och kattvalpen Myse ett som jag tror spännande samtal i kontorssängen. Möjligen funderade dom över vad matte har i sin väska. Eller på varför kamerastativet ligger där på sängen i stället för att sitta under kameran. Så att hon kunde ta bättre bilder.
Nu ska jag titta runt och se vad ni har haft för er. :)
(Glöm inte att klicka på nån bild.)

20 kommentarer:

 1. Det var värst vad din matte han plåta innan fingrarna stelnade! Jag fattar inte hur hon kunde hålla kameran åt rätt håll, för det är knappt att du syns där i snön. fast hon kanske knäppte runt på måfå och lyckades sen hitta dig på några bilder hemma i datorn? Många fina bilder blev det ändå, men lättast var det nog att fota Filip och Myse... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Baconostträd......mums vad det låter gott.
  Här får vi nöja oss med korvknoppar bara!!
  Finfina bilder på dig i den finfina vita snön!!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 3. Snacka om vinter hos er då!! Som vi nämt tusen gånger nu;-) vi förstår att din matte blev kall om händerna!! Men det blev ju en hel del bilder och sånt gillar vi! Verkar ha varit en utmärkt runda ni gått.

  SvaraRadera
 4. Massor av fina vinterrbilderr. Visst är det riktigt kallt ute nu½

  SvaraRadera
 5. Oj, här har matte din jobbat med kameran som aldrig förr tror jag.
  Jag har ju mitt mörka huvud annars är jag nästan lika osynlig som du ute..
  Ja om jag inte har min jacka dådå.
  Härliga vinterbilder blev det iaf..
  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Ludde - PRECIS så går det till, 4289 bilder(eller nåt sånt) tog hon förstås, och jag fanns med på något 20-tal. :) Fast hon KAN ha missat nån, jag menar jag FANNS nog med på ett par till fast hon inte upptäckte mig... ;) Tror jag i alla fall...

  Grabbarna boys - ni ska vara tacksamma ni! Hade min matte letat efter korvknoppar i stället, då hade vi säkert hittat dom! Hmfp - baconost när det var så där kallt...

  Emma o Malte - det här är en precis lagom vinter, i min smak! Inte ens matte klagar! :D Mattes urusla lokalsinne gör att vi brukar hålla oss inom en väldigt begränsad del av mina riktigt stora skogar. Men den räcker bra för mig, för det finns minst två sjöar där! (Eller tre om vi tar en större runda).

  Christina - känns rätt lagom kallt i dag, minus 3. Fast i natt var det minus 9! Men då sov vi ju, inomhus. :)
  Min matte är en fryslort, i synnerhet om händer och fötter.

  Gizmo - bäst att passa på och knäppa medan vantarna ändå är avtagna, säger matte. Fast kallt blir det.
  Du har ju sån jättefin jacka, jag för min del har ju min jättetjocka päls. Så här vintertid är den enorm! Säger i alla fall matte. :)

  SvaraRadera
 7. Jag är SÅ nyfiken på vad du fnissar så dant åt där i skogen:)
  Hälsa katterna att en nosande nos lite inne i en väska som ligger så där gör susen! Då ramlar den i golvet och med bara en pyttans lite tur ramlar det ur massor av kuligheter! Har testat, hälsar SoP. Småsur matte i och för sig, men vadå? Det får man ju tåla ibland om man vill veta nå't!
  PUSS!

  SvaraRadera
 8. Jag har nog en fördel som är svart jag syns i alla fall på lappmögelbilder.
  Kallt så f-n var det här också och matte säjer att det ska bli väre.
  Usch!
  Dags för badsäsongen nu

  SvaraRadera
 9. Eva - nä nä nä - det talar jag inte om! Hihihihi...
  Kan tala om att åtminstone Myse är fullt på det klara med hur man får tag på en massa kuligheter att leka med - han är en naturbegåvning, säger matte... Fast väskan lyckades han inte rubba. :)

  Sigge - fast på en nyplöjd åker skulle jag synas bättre än dej! (Tror jag i alla fall, för jag har aldrig varit på en sån.)
  Den där väderrutan på min blogg tänker jag ta bort nu! Den säger att jag har 6 minusgrader här, men jag har ju 12!!!

  SvaraRadera
 10. Sigge - Nu ÄR den borta, missvisande väderrutan!!

  SvaraRadera
 11. Vilka jättefin bilder matte har tagit och jag kan minsann se Dig.. & ännu bättre blev det när man klickade. Här har det också blivit kallt & nu surrar väderfolket om evt snö... nej nej.. vill inte ha den typ av kaos.. ett par millimeter snö och sen är det kört här. Tror massa tvåfotingar kommer att snörulla om snön kommer.

  SvaraRadera
 12. Kikkan - Snö hos dej är förstås MYCKET värre än snö hos mej, säger matte. För här är vi förberedda. Både vi själva, våra hus och våra vägar och bilar. Snö kommer ju varje år. Min bil har både dubbdäck, motorvärmare och kupévärmare. Fast snöskottning gillar inte matte! Men det gör jag. :D
  Hoppas att du slipper snö!

  SvaraRadera
 13. Oj, så mycket snö du har att rulla dig i! Här är det bara några centimeter på min balkong. Iaf när jag var där ute och fixade klorna på min vässbräda.

  Hälsa till Myse Linslus att jag tänker på honom, när han kommer hem i morgon och är öm, yr och lite ledsen. Snart är det över och då kan han gå ut om han vill. Men det är väldigt mysigt inomhus också.

  SvaraRadera
 14. Så många fiiina bilder er matte tagit på dig ute i snön Kasper !
  Visst är det bra att vara vit när man är ute i snön , purrfekt camoflage som både du och jag har där :)
  Er mattes stativ är ju upp packat i alla fall , det är inte min mattes :)

  SvaraRadera
 15. I morgon då tänker vi på Myse medan han sover hos vetten.
  Bra att du gjorde dej av med opålitliga väderrutan. Fast det hade varit bättre med bara 6 minus istället för alla vidriga som är nu.
  Men du Kasper i vår kör vi lerrace på den där åkern och kollar vem som syns bäst sen ;))

  SvaraRadera
 16. Lilla Maja - huvaligen, matte såg på Vädret på teve - vi ska visst få massor av mer snö :(
  Myse trivs lika bra inne som du gör! Och aldrig anade varken jag eller matte att det finns SÅ mycket att upptäcka och roa sig med här hemma!

  Kjelle Bus - och mer snö ska jag få! Massor, i sämsta fall. Matte ryser! Vi var ute i mörkret för en stund sen - och då syns jag absolut inte ett dugg! Oj vad jag lekte KURRagömma med matte...
  En gång i tiden använde matte stativet rätt flitigt - men det var då det. (Häromdan plockade hon fram det ur garderoben, om-utifall-att...)

  Sigge - lillkillen då, så ömklig han kommer att känna sig! Och en kattbur har han aldrig suttit i! Men det går nog bra. Skönt att få det gjort, säger matte. (Kan ju HON säga...)
  Ska bli intressant att se om det blir du eller jag som vinner synlighetstestet i vår, hehehe...

  SvaraRadera
 17. Bra kamouflage du har i snön..bara dina fina pepparkornsögon som lyser :) Härliga bilder...du ser verklige ut att trivas! Synd på tubosten... hon får lägga en sån där värmekudde som man kan ha i vantarna vid tuben så den håller sig "flytande" och inte fryser.

  SvaraRadera
 18. Du har ju jättemycket snö om du frågar mig, inte mycket mera här fast det snöar nästan varje dag. Fast va sjutton är det för triangel de har ställt ut i skogen. Den där går det inte att spela på det är jag helt säker på, hihi.

  Jag tror Myse vill krypa ned i väskan, för det brukar katter gilla, hihi.

  Taxpussisar.

  SvaraRadera
 19. Anna med flock - visst stortrivs jag, och det här är precis lagom mycket snö för min smak. Hindrar inte skogsprommisar men går ändå bra att rulla och till och med plöja lite i.:)
  Nästa gång ska vi leta krovträd, säger matte. Baconostträd blommar kanske inte förrän fram i vår?

  Hillman - Tror dom lyfter saker med triangeln, det hänger nån sorts krok från den.
  Förra året hittade jag älgklövar där. Du som är nästan-jägare, kan det ha med varandra att göra?

  SvaraRadera
 20. Anna och Hillman, det var ju JAG, KASPER, som skrev förra kommentaren. Inte alls matten!!!!!

  SvaraRadera