måndag 9 januari 2012

Hjälpte att hota

Det hjälpte, hotet om att flytta! Matten tog verkligen med sig åtminstone lillkameran idag! Tydligen tycker hon att jag ska bo kvar hos henne. Synd bara att vi inte har så mycket snö som jag skulle vilja, men matte säger att det är PRECIS lagom mycket.
Matte hade tänkt att vi skulle gå i skogen, men vi hörde skott därifrån! Så vi gick bara till närmsta sjön i stället. Här är jag nedanför "fällanhuset", på Mysans och Myses gamla marker.


Vi kollade förstås om det kunde finnas några spår av Myses syskon, men det fanns det inte. Så här nära "fällanhuset" ligger den lettiska familjens hus (fast den är litauisk!!!). Dom är hemma nu, måste ha kommit idag (söndag). Men mata en utsvulten Myse, det slipper dom! För nu är han våran. Eller om det nu är så att det är vi som är hans... :)


Is på hela sjön förstås, men för tunn för mig att gå ut på. Sa matte.


Men det var bra där, för det fanns liksom mer snö där än på min tomt och på ängen och i skogen. 


Jag fick t.o.m. till en riktigt hyfsad snörull. Efter omständigheterna hyfsad, alltså. 


Sen fortsatte vi utefter sjön, och där låg en massa båtar och väntade på våren. 


Matte hade tänkt att jag skulle göra ungefär "en Rudi", dvs posera snyggt uppepå nånting. På den här båten. Med sjön som bakgrund. Visst, jag hoppade upp men ni ser ju vad som hände - den var hal som tusan och jag halkade ner tvärt. Vet inte om jag tänker lyda hennes "hoppa upp" nåt mer... 


Sen gick vi hem, och här är jag precis nedanför våran tomt.  


På bron fanns Filip högst upp i katthyllan, och väntade på oss.


Och inne stod Myse och funderade på om han skulle gå runt den här papperskassen eller inte.  

(Det skulle han inte. )

16 kommentarer:

 1. Vad mycket snö ni har!! Till skillnad från oss iaf där det fortfarande är barmark.. Något snörull lär det ju inte bli för våran del i år:-(

  SvaraRadera
 2. TUR att matten skärpte sig! Härliga bilder på dig där i snön! Halkiga båtbottnar är kanske inte det bästa att posera på då... Tack för varningen! Här övar A ibland på ett så'nt där bord med fasta bänkar, upp åt ena hållet o ner åt andra sidan. Ger extra mycket godis med fler skutt har han kommit på;)
  PUSS!

  SvaraRadera
 3. Självklart ska inte Myse tillbaka till det där huset, för övrigt är jag och matte övertygade om att han inte vill det heller. Meningen är ju att han ska bo hos dej, eller du hos honom beror på hur man ser det.
  Kamerasaladden jodå det finns två stycken i detta hus. Men nåt har blivit fel i kameran, efter en långtids glapp så la det av totalt samma dag som jag varit hos dej. Så för att föra över bilderna var matte tvungen att köpa en kortläsare och det är där minneskortet glöms.
  Händer saker på Heden det gör det hela tiden för övrigt i hela Malmköping. I dag hörde matte att det där fantastiska med eldkonsten och musiken nog återkommer i december. Men innan dess kommer det att hända massor med annat tervligt i denna lilla köping.

  SvaraRadera
 4. Emma o Malte - allt är ju relativt, t.ex. "mycket snö". :)
  Ge inte upp, året har bara börjat, jag tror att ni alldeles säkert kommer att få rulla i snö!

  Eva - tack för tipset, ska be att få posera på bord nästa gång. :)
  Plastiga båtbottnar är läskiga, man bara far iväg, liksom...

  Sigge - kan säga att här är Myse, och här ska han förbli!!! Såvida han inte lyckas smita ut (han visar inga tecken på att vilja försöka) så får han fortsätta att busa runt som innekatt. :)
  Men i vår, när dörrar står öppna, DÅ får han välja själv. Jag är inte det minsta orolig, klart han vill stanna!!!
  Din matte är himla teknisk - en kortläsare!! Den där eldkonsten - den skulle matte vilja se! Hon har alltid gillat Malmköping, men hennes goda vän där har flyttat så matte åker inte dit så ofta längre.

  SvaraRadera
 5. Svårt att "göra en Rudi" om det är halt! Jag hoppade upp på en bänk en gång när det var frost och så gled jag bara rakt över den och slog mig halvt fördärvad på andra sidan. Det var snopet!
  Klart Myse ska vara kvar hos dig. Självklart!

  SvaraRadera
 6. Rudi - jajamänsan, Myse släpper vi inte! Och inte han oss. tror vi. I varje fall tänker han inte släppa matte, det kan vi andra minsann se. :)
  Just det, attans snopet att bara rutscha iväg så där och ramla ner på andra sidan... Gjorde ju lite ont också... Ska kanske prova på en sten en annan gång. :)

  SvaraRadera
 7. Lite finurligt att vara vit när det är snöigt. Det måste ju vara enda gången du inte syns så bra. Som en kammo-dräkt liksom.

  *säger hon som har svartgrå hundar som aldrig syns någonstans, förutom när det är snö*

  SvaraRadera
 8. Vad härligt du ser ut att ha haft det i snön! fast taskigt att du skulle halka ner när din matte skulle ta kort...inte lätt att göra som dom tvåbenta vill alltid.

  Mysiga bilder nedan på Myse också, han ser verkligen ut att komma till ro fort hos er... så härligt :)

  SvaraRadera
 9. Ja, inte skulle jag hoppa upp på nån sån däringa båt inte, vi har oxå en som ligger upp och ner men inte tusan väntar den på någon vår inte, hihi. Nej, den tror jag ska användas om det blir översvämning, hihi.

  Katter brukar gilla prasslande papperskassar, de brukar krypa in i dem, hihi.

  Jag gillar dina snörull även om de inte blir som de brukar, för du rullar i alla fall runt i snö.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att det hjälpte att "hota" er matte lite :)
  Fiiina vinterbilder det blev taget på promenaden !!

  SvaraRadera
 11. Härligt med en massa bilder. Där hade jag gärna promenerat jag också.
  Men jag fick mig ju en bra promenad jag också. Myse är en söt katt minsann men jag har nog med mina två. Fullt upp att hålla reda på dom. Iaf på Majja. Sune vill helst bara vara inomhus.

  SvaraRadera
 12. Humlespunk - visst, lite kul är det ibland, jag kan ju åtminstone nästan-gömma mig genom att bara stå stilla - fast just det är ju lite svårt förstås. :)

  Timse med flock - jag bara liksom flög över båten, fast utan att lyfta tassarna förstås. Snopet!! Myse är ett yrväder, får se om jag eller matte visar vad han just har fått. :)

  Hillman - åh, en översvämningsbåt! Va BRA att ha en sån. Omutifallatt... Myse har fått en ny grej idag - järnvägars, va kul han har!

  Kjelle Bus - ibland är hon lite lätthotad, min matte. Men inte tillräckligt ofta, tycker jag! Måste nog lägga på ett extra kol...

  Gizmo - jag tror också att du skulle ha gillat den promenaden, men du har ju massor av fina hos dej. Vuxna katter går väl an, men en kattunge... fast himla rolig är han! ;)

  SvaraRadera
 13. Men du Kasper om du vill ha sån där eländig konstsnö är det bara att komma och hämta en snökanon, de har så många i backen så en mer eller mindre märks inte. Förresten så känner du ju faktiskt mej som bor i Malmköping. Jag och matte kan skvallra när det händer skoj saker så kan ni hälsa på

  SvaraRadera
 14. Hos oss är det betydligt mer snö. Vi längtar väldans till våren nu. Vad härligt att Myse kom till er...hoppas allt går bra med han.
  tack för den fina kommentaren ang. Ådi...den värmde!

  SvaraRadera
 15. Sigge - nä, tror egentligen inte att jag vill ha nån sorts kanon överhuvudtaget i min skog! När jag tänker efter. :)
  Ja, det är ju klart att jag känner dej! Så skvallra på, vore skoj. :)

  Cruellas sida - här längtas också efter vår. Men antagligen dröjer den väl ett tag. Ja, Myse är så skojig att ha här, och matte är förälskad.
  Glad om kommentaren värmde lite. Men det är ju så väldigt lite omgivningen kan göra. Och säga. Sorgen finns där, och även om man vet att den avklingar så småningom så känns det helt förfärligt just nu. Hälsar matte.

  SvaraRadera
 16. SÅ kul att du fått en ny utmaning! Jag tror nog att Myse kommer att gilla dig skarpt när han väl fått klart för sig att du är en bra bundsförvant som kan hålla ordning på matten och hålla inkräktare på avstånd... Kramis!

  SvaraRadera