söndag 22 januari 2012

Hon tar sig, matten, glömde inte kameran hemma

Inte dåligt, matte hade med sig i alla fall lillkameran idag igen! Med god vilja ska ni nog kunna urskilja mig på åtminstone dom flesta bilderna. :)


Filip följde med oss ganska långt. Undrar om det är någon han ger "onda ögat" här!

Det var riktigt fint i skogen. Inte så mycket snö och lagom kallt.


Jag tror att det i alla fall går liiite lättare att upptäcka mig om ni klickar på någon bild.

Vi såg såna här spår också, dom ser lite konstiga ut men matte tror i alla fall att det är rådjursspår.

En "skogsmulle" som också är granne berättade att på sin långrunda i våra skogar såg han i går tre älgar, två rådjur, flera vildsvin och en ekorre...  En annan dag såg han lodjursspår, berättade han. 
Matte önskar ibland att jag var både lite större och lite mindre nyfiken, då skulle hon känna sig säkrare med mej lös i skogen. 

Nästan hemma gick vi förbi bikuporna, dom ser faktiskt ganska ledsna ut.


Och sen VAR vi hemma.
På vägen gick en kompis förbi, matte har glömt vad han heter... 


Lite Myse också, för jag tror inte att han är riktigt klok! Han nöjer sig inte med sina egna saker, han använder mina också! Det gör ju inget, för själv bryr jag mig inte om dom alls. Han har släpat fram både min lilla elefant och nallemusen som jag bet öronen av när jag var mindre.

Hur han lyckades få ut den här bollen ur min korg (jag har själv ALDRIG brytt mig det minsta om den) det förstår varken jag eller matte.


Bra att saker kommer till nytta. Han jobbar fasligt mycket med alla sina (och mina!) grejer!
Och matte, hon fotar. För inomhus finns ju kameran alltid åtminstone någotsånär i närheten.

Förresten så är Petrus också väldigt mycket inne nu, fast han morrar åt Myse ibland. Han nästan-dänger till honom med tassen också, när Myse blir för närgången. Helt okej, säger matte, men jag för min del ser helst att mina katter varken morrar eller lappar till varann med nån tass.

Men det är nog inte så farligt, Myse verkar inte så väldigt rädd. :) Och ut vill han inte alls gå.


19 kommentarer:

 1. Hur har du tränat matten??? J och A vill väldans gärna veta för här glöms kameran löjligt ofta...
  Som ålderman har väl Petrus rätt att uppfostra lite? Tror nog Myse överlever det också!
  PUSS på dig du duktige som håller ordning på hela gänget (inkl matten...)!

  SvaraRadera
 2. Hallåå, du syns ju knappt där i all snön och med din vita päls :-) Måste ju vara ett bra kamoflage om man vill busa med matten ibland!
  Här har vi minsann också fått snö nu, fast den är ganska så hård...
  Och vad han är söt Myse, han verkar ju vara väldigt uppfinningsrik om man säger så ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du börjar få ordning på matten så hon tar kameran med sig när ni går ut och går :) Tycker du ska säga åt matten att hon ställer kameran på ett sånt ställe att hon omöjligt kan missa/glömma den när ni går ut.

  Vad härligt att ni fått lite snö hos er :) Här finns knappt nått alls. Men snart känns det nästan som det gör detsamma för nu väntar man ju på våren.

  Inte lätt att se dig med all snö på bilderna, vilket jätte bra sätt att kunna gömma sig på om du vill.

  Den där Myse verkar vara en riktigt liten mysig kisse och busig också.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Dig skulle man ju kunna leka kurragömma med hur bra som helst i en snövit skog. Såg härligt ut att få vara ute och springa fritt, springa av sig lite. Och så fick du ju med matte med kamera och allt, härligt.

  Klart att Myse inte vill gå ut, han har det ju så fantastiskt bra hemma hos er. Kanske tycker han att det är för kallt ute också, spännande att se hur det blir fram mot vår och sommar. Om han blir mer nyfiken på att gå ut då.

  Du är allt snäll du Kasper, som låter Myse leka med dina leksaker också, även om du inte själv gillar dom vidare mycket.

  SvaraRadera
 5. Så bra att er matte tog med sig den lilla kameran ut även på denna promenaden så att vi får se fina snöbilder på dig och Rådjursspår.
  Hur man får ut leksaker ur en korg det kan jag berätta = man bara tar ut dom grejerna man vill åt med sin kloförsedda tass ;-)

  SvaraRadera
 6. Eva - jag har kommit på ett knep, ibland fungerar det! Jag tittar på matte och nästan hypnotiserar henne med tanken "tänk på mig och mina bloggkompisar, ta med kameran!"
  Myse ser förresten nästan oförskämt obekymrad ut över Petrus fostringsförsök! :)

  Emma o Malte - han är MYCKET uppfinningsrik, den där Myse. Kan säga att varken jag eller matte riktigt hinner med...
  Här kom mera snö idag.
  Rätt skojigt faktiskt, att stå där vid nån buske 10 meter från matte och höra hur hon ropar... ;)

  Ann-Margret o Vinja - jag har fått mer snö idag, det snöar lite grann fortfarande.
  Det där med matte och kamera - inte så lätt för mig att göra nåt åt. Men jag försöker. Ibland lyckas jag, ibland inte. :)

  Nisse - jag springer ju alltid fritt, utom på vägarna. Men där är jag sällan. :) Jag leker massor av kurragömma med matte på vintern! Jätteskoj! :)
  I vår och sommar när mina dörrar står öppna, då följer Myse säkert med oss andra ut. Men då är han nog vuxen, och dessutom kastrerad. Det blir bra!

  Kjelle Bus - aha, det är SÅ katter bär sig åt! Tänk, såna bra klor ni har. Riva ut saker från en korg kan ju jag också, men med munnen. Och ni kan ju KLÄTTRA också, med dom där klorna, och det kan inte jag. DET är jag rackarns avundsjuk på er för!
  Och så ber jag att få tacka för det världsbästa partyt! :D

  SvaraRadera
 7. Bra att matten kommer ihåg att använda lillkameran också! Och att det inte är för kallt, för då stelnar fingrarna för mycket. Kul att Myse gillar dina saker! Då håller han sig nog inne när det finns mat och aktiviteter... Kramis!

  SvaraRadera
 8. Jag och matte tror att nu passar Myse på att ta igen allt busande som han missade medan han kämpade för att hitta mat och trygghet.
  Det riktigt lyser om honom hur bra han mår nu inne i värme och trygghet.
  Lappmöglet som envisas med att komma det kunde i alla fall jag ha klarat mej bra utan!

  SvaraRadera
 9. Nu fick vi fina foton på dig i snön! Sånt gillar vi! Lyllos, du har mer snö än vad jag har. Min är stenhård. Inte rullvänlig egentligen. Fat jag rullar ändå! Myse är mysig!

  SvaraRadera
 10. Ludde - det får bli den lilla röda som gäller, för den ryms ju i en ficka. Skyddad för snö som rasar från alla grenar som finns i skogen.
  Myse har hur skoj som helst inomhus - tror dessutom han gillar att småretas lite extra med Petrus. Petrus som faktiskt ändå stannar inne mer nu än han brukar. Trots att det inte alls är särskilt kallt, med hans mått mätt.:)

  Sigge - det tror jag och matte också. Stackars liten förut, han har mycket "valpighet" att ta igen. Och vanliga inomhusljud skrämmer honom inte alls längre. Inte heller har han lika stort behov av att ligga i knä och gosa. Men han kommer upp i mattes säng frampå småtimmarna. :)

  Rudi - det har kommit ännu mer snö i dag - och den är ganska lös och rullvänlig. Blir nog skoj i morgon, för då tänker min matte med litet m att försöka skotta ren gårdsplan och utfart själv. Annars kommer Matte med stort M och sin plog och röjer rent på ett kick. Men matte tänker försöka praktisera "kan själv" i morgon. :)

  SvaraRadera
 11. Va härligt med lite mer snö, nu får Du snörulla riktigt ordentligt. Fina bilder på Dig i snön. Håll ett öga på matte och snö skyffeln, bra motion, men hon får vara försiktig. Vi köpte snösfyffel förra vintern, men jag tycker den gör sig så bra med lite damm på, ute i garaget, så gärna ingen snö här. Undrar förresten om hundarna i England skulle gilla snörullnig? lerrullning gillar ju många av dem.

  SvaraRadera
 12. Fina bilder och du syns om än lite *förklädd* i din vita päls. Jag har iaf ett huvud som syns. Och ett par fläckar på ryggen. Han myse ser himla busig ut.. Mina katter o jag busar mkt. Det är skoj fast ibland kan dom stickas lite.

  SvaraRadera
 13. Kikkan - nu är det precis lagom mycket snö för mig! En decimeter högst! Mjuk nysnö!! Härlig att rulla i och lätt för matten att skotta bort. Fast matte skulle hellre, precis som du, ha en dammig skyffel kvar i källaren. Fast hos mig krävs en rejäl snösläde, en skyffel räcker inte. :)
  Jag tror att engelska hundar skulle älska snörullning! Om snön bara inte var blöt och tung, för då fastnar den och klumpar ihop sig i pälsen!

  Gizmo - matte säger att på sommaren ser jag direkt kritvit ut, men på vintern i snö så ser man att jag har en lite annan vit nyans än snö har. Finns inget blått i mitt vita, utan precis tvärtom. :)
  Undrar hur jag skulle se ut med et huvud som syntes lite bättre?
  Myse är jättebusig! Extra roligt just nu är att skrynkla ihop alla mattor!

  SvaraRadera
 14. Riktigt mysigt att se lillkissen. Jag e inte så leksen längre.
  Du Kasper skulle försvinna i alla snön vi fått här!

  SvaraRadera
 15. Med lo och gris på trakten, så borde du nog hålla dig närmre matten i alla fall när du är i skogen.

  Man behöver inte ens god vilja för att urskilja dig, du är vit men en annan sorts vit, så du syns det lovar jag dig, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 16. Pelle - en decimeter snö, det räcker bra för mig! Känns ju tryggt att bottna.
  Fint att du mår bra. :)

  Hillman - jag har märkt det, att jag syns, i alla fall för det mesta. Men in bland buskar och sånt, där kan jag faktiskt gömma mig väldigt bra.
  Jag håller mig alltid ganska nära matte - men om det är nån jag vill hälsa på, då kan jag lubba iväg en bit förstås. Om jag vill hälsa på en lo eller en gris, det vet jag ju inte.

  SvaraRadera
 17. vit snö å vit Kasper, du syns knappt. Matte säger hon är glad att slippa allt det där vita kalla, men jag är allt lite nyfiken på det jag............blötpuss

  SvaraRadera
 18. Kasper, tala gärna om för matte at "grejen" som det fanns bild på, på min blogg här om dagen är en SPURTLE. Om matte är intresserad an denna ganska "useless" grej, kan man googla. Ha det bra i snön, men nu kanske det räcker.

  SvaraRadera
 19. Anonyma Buttons - (för visst är det väl du?) :D
  Min matte förstår verkligen din matte, men på sätt och vis gillar hon vintern lite ändå. Om den inte blir värre än så här, alltså.
  Men jag tror attt du skulle tycka ungefär som din matte. :)

  Kikkan - matte tog sig allt till din blogg helt på egen hand. :) Och hon googlade.
  SPURTLE - en sån fånig grej!, även om den ser rätt fin ut.
  Japp, nu räcker det med snö. Precis lagom. Och lös och mjuk är den också. Helt perfekt! :)

  SvaraRadera