fredag 6 januari 2012

Jaha, så är man alltså med kattvalp...

Min nya kattvalp Myse får inte skriva själv här, inte ännu. Jag tycker han ska få några fler dagar på nacken först. Vet förresten inte, han kanske rentav är för liten. Skulle nästan tro det.

Det är han inte, säger matte.

Här får ni i alla fall se första bilden på alla mina katter tillsammans, den är inte bra, men det är den första. Tagen på Myses andra dag hemma hos mig. Klicka som vanligt, så ser ni bättre. Filip  ligger i fåtöljen


Visst är han liten, valpen som sitter på stolen och tittar på Petrus som ligger i mathyllan och äter!

Myse började förresten leka i går, under sin andra dag här! Jagade pingisboll, t.ex.

Det är faktiskt ganska konstigt, men Petrus verkar knappt ens det minsta lilla arg på valpen. Matte kommer att berätta mer om det (mirakulöst, säger hon) men hon vet inte om hon hinner att göra det redan i kväll. Faktiskt verkar ingen av katterna vara arg på honom, Filip är lite nyfiken. Men bara lite.Myse stannade lugnt kvar på sin stol, ingen katt körde ner honom. Dom bara hoppade förbi när dom skulle byta plats vid matskålen. I dag har matte satt dit en stol till, så att det ska finnas mer plats att "mellanlanda" på. Men det visar jag i morgon. :)


Fast EN bild från dag 3 ska ni i alla fall få se! Hihihi, Myse får nosa på Petrus svans. Det får minsann INGEN annan i hela värlen göra. Utom jag då.
Matte säger att Mysan har banat och jämnat vägen för sin lille son. Skulle inte förvåna mig, för Mysan var en väldigt speciell katt. Det är Myse också. Tänk, att han alldeles självmant bara hoppade in i en bil när man frågade honom om han ville följa med till mig och matte, så att vi fick titta på honom!

Dom trodde att han möjligen var sin mamma, alltså Mysan!!! Var han ju så klart inte, men dom trodde inte riktigt på matte först. men det gör dom nu.

Han leker massor när han inte sover, och det är bra, säger matte, för det betyder att han känner sig trygg och hemma här. Och det är ju verkligen jättebra. :) För jag känner att jag gärna vill få behålla honom.Finns många fler bilder på alla fyra katterna tillsammans, men matte ska väl ha något att visa, hon också. :) Hon får visa bilder från idag, dvs från Myses dag 3. Men här i alla fall en bild på hur han och Filip har en liten pratstund. Dom har haft ganska många.Nu ska jag snart gå och lägga mig, har just fått en skiva oxlever. MUMS!! Det fick minsann inte någon av katterna! Dom bara sover, allihop! Och snart får jag mitt märgkex, som vanligt till natten.

Och antagligen kommer Myse att vilja sova i mattes säng i natt också. Helt okej för mej! Jag ligger på golvet nedanför sängen, för där trivs jag bäst. Eller på mitt sovtäcke. Men INTE i bian, för den står ju i ett helt annat rum!

Vet inte om matte orkar blogga hos sig i kväll, annars gör hon det i morgon. :)

13 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder! De visar ju verkligen hur bra det går. Så att Myse har börjat leka gör inte saken sämre. Då känner han sej hemma och kan slappna av.
  Tänk lille killen fick det hem där han ska vara!

  SvaraRadera
 2. Mysigt med en ny familjemedlem som det funkar så bra med. Och söt är den ju också :)

  SvaraRadera
 3. Min matte och jag är så glada att Myse trivs och har det bra, den lille övergivne stackaren. Att du och katterna fått en sådan fin liten kompis och er matte en gosare på kudden är bara bonus i livets lotteri.
  Hälsa till de stora kattpojkarna att jag är gillar att dom förstår att Myse fortfarande är för liten för att mobbas.
  Nospuss!

  SvaraRadera
 4. Nu får du (eller matten) ge Petrus världens största TACKPUSS från oss här!
  Att han accepterar lillkillen så fint är helt ljuvligt.
  Även om jag aldrig träffat en endaste av er har jag ju förstått att t.ex. det där med någon så nära när han äter inte är helt populärt...
  PUSS till er andra också;D

  SvaraRadera
 5. Va härligt Ni verkar ha det hemma hos Dig med den nya lilla familjemedlemmen Myse, och stort grattis en dag för sent till Din egen KASPER namnsdag. London hälsningar med sol & + 11 grader...
  ♥♥

  SvaraRadera
 6. Myse kanske känner att hans mamma Mysan har bott hos er innan? Så han känner att hans mamma haft det bra hos er och då vet han att han också får det :-)
  Eller så kanske Mysan har berättat för de andra herrarna att hennes son kommer och ska bo hos er?!
  Vi tycker iaf att det ser jättemysigt ut där han ligger och busar på golvet:-)

  SvaraRadera
 7. Sigge - Matte säger bara "Amen"!!
  Jag för min del säger framförallt "Välkommen!!" till den lille! Senare, i kväll, visar matte nya bilder hos sig.

  Humlespunk - stämmer på pricken, allt du skrivit. :) Och en blogg med det namnet - härligt, den bara måste vi ju kolla!! :)

  Lilla Maja - till och med Petrus har tydligen lärt sig att kattvalpar ska tolereras. Det insåg han minsann inte när Filip och Maxi kom inte. Myse är en hjärteknipare.

  Eva - just det här med Petrus och Myse får matte att både nypa sig i armen och samla upp sina tappade hakor en massa gånger varje dag. :)

  Kikkan - oj, har jag haft namnsdag? Det har minsann INGEN annan noterat! Så TACK! ;)
  Det är jättespännande med Myse här - han är faktiskt nån sorts huvudperson så liten han är...

  Emma o Malte - kan tala om att matte vid det här laget är beredd att acceptera precis allt ni skriver. Hon är ju inte en sån som tror att slumpen bestämmer över våra liv överhuvudtaget. Och lille Myse - han bara ÄR en ljuvlig liten kattpojke. :)

  SvaraRadera
 8. Myse är ju en högvinst! Han blir nog lik min Alf när han växer till sig, tror jag. Så kul att han leker redan, då mår han ju förträffligt! Du har allt fullt upp du, Kasper!

  SvaraRadera
 9. Så fint ni har det! Vill också ha kompisar som inte bråkar som den där kattvalpen som bor här tillfälligt.
  Nog gnällt! Fantastisk liten kisse den där Mysen, kanske sa hans mamma till dina katter att han skulle dyka upp, vem vet. Antagligen bara katten.

  SvaraRadera
 10. Åhhhh vad mysig Myse verkar vara.
  precis så där mysig o go som en liten katt ska va!!
  Vov o kram!

  SvaraRadera
 11. Rudi - Javisst är det många att hålla reda på, alla utom Myse ska ut ibland, vill in ibland, och jag håller koll och säger åt matte!
  Myse han stannar bara inne, han. Men han är väldans kulig! :) Vore jätteskoj om han blev som Alf!

  Pelle - tur att din kattvalp bara är tillfällig. Jag hoppas att våran Myse inte är det. Med honom är nästan allting märkligt, rent förunderligt! Jag tror också att mamma Mysan på nåt sätt haft del i utvecklingen, inte bara som mamma då. :)

  Grabbarna boys - kattvalpen är helt otroligt charmig - han är faktiskt den enda varelse på denna jord (utom matte, jag och hennes förra hund Klara) som till och med lyckats charma Petrus. Åtminstone i någon grad. :)

  SvaraRadera
 12. Helt otroligt, som om den nya Myse alltid bott hos er, för så ser det nästan ut. Hoppsa att han väljer att stanna hos er, för där har han det jättebraigt.

  Taxpussisar.

  SvaraRadera
 13. Hillman - otroligt är ordet! Men ändå är det sant. Matte vågar knappt tro på vad hon ser!

  SvaraRadera