onsdag 18 september 2013

Vardagsliv

Kasperia, Katteria
Leklysten Myse - men jag, dvs Kasper, är måttligt road. Han får banne mig roa sig själv! Eller leta upp Filip!
 
Hehe, här hann jag först till bian. För den är ju faktiskt min, även om Filip är den som mest ligger i den.
Men den här gången fick han nöja sig med stolarna.

Matte har - utan att fråga mig! - ändrat om igen på kontoret. Flyttat på mitt täcke!! Eftersom hon hämtat hit bordet från gröna rummet. För att katterna ska få nånstans att sitta och titta ut i vinter, säger hon!!  FJÄSK, säger jag! Fast egentligen gillar jag det här nya väldigt bra. Och Myse gillar att gamla plädarna från gröna rummet också fick följa med, och ligga på kontorssängen. :)
 
Matte gillar att både rosmarinen, apelsinträdet och ganska nya bougainvillean slipper höstregnet utanför glasväggen. Här mår de bra. :) Det gör nog grodprinsarna också, de där som sitter under apelsinträdet. Fast dom gillar kanske vatten?

Jag, Kasper, blev förresten snuvad på en promenad i dag. Hyfsat väder, matte skulle handla och jag fick följa med. Ingen risk för sol och en för varm bil.

Sen skulle vi ta en skogspromenad, var det tänkt. Vid en sjö som inte är min egen. Men då började det regna rejält. Jag ville inte, matte ville inte... 

Så vi for hem och tände i kaminen i stället.

10 kommentarer:

 1. Men Kasper katter ska man leka med när det passar dom. Fast ok, bra att du fick ha bian ifred.
  30mm ja tack, här har det bara kommit 17 sammanlagt. Helt åt h-e. Behövs minst 80 mm för att återställa. Hörde idag att stora gården precis utanför köpingen håller på och gräver. 2 METER ner backen är det så torrt att lerjorden rinner av skopan. Den gården ägd i många generationer av samma släkt har aldrig upplevt dess like. Dessutom ligger gården tämligen sankt. Alltså det är torkkatastrof och vi tänker fortsätta att begära mängder med svampvatten. För grundvatten, träd, buskar hela naturen behöver det mer än nånsin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har säkert fått mer vatten än du - du vet det där som jag kallar "himmelsvatten". :)
   I mina trakter är det ganska torrt, men långt från katastrof.
   Enligt SMHI ska jag få massor av mera regn om ett par dar.
   Skulle gärna skicka över åtminstone de flesta millimetrarna till dig, för jag tror de behövs mycket bättre där än här.
   Men det verkar som om de snarare drar sig österut än åt ditt håll.
   Synd i så fall, vi håller förstås våra tassar.
   /Kasper

   Radera
 2. Helt rätt gjort, att åka hem istället för att kliva ur bilen och gå på den där promenaden. Vet du? Jag har också vaktat bilen lite idag, matte resonerade precis likadant, regn, rusk och lite småkyligt... då kan jag ju ligga bra i bilen under tiden.
  Ni ser ut att ha det så mysigt där tillsammans, även om det kanske inte var så roligt att få en kattass rakt i ansiktet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse var liksom lite för mycket i överläge där. :)
   Annars leker jag bäst med Maxi, vi nästan brottas ibland. :) Fast han är inte inne så mycket nu, blir mer framåt senhösten och vintern.
   Varför regn och rusk ibland kallas "hundväder" har jag aldrig förstått! Den som hittade på det har aldrig haft en hund, det är jag säker på!
   /Kasper

   Radera
 3. Lät som en ypperlig idé att åka hem och tända fyr i kaminen istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, varför vara ute i regn och halvkyla när man kan vara inne och ha det varmt och torrt och mysigt framför en brasa. :)
   Där är vi helt överens, jag och matte.
   /Kasper

   Radera
 4. Tycker det lät gott att tända brasan istället. Husbonden och jag tog en härlig promenad vid (inte i) kohagarna. Det kanske du skulle ha gillat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag absolut ha gillat (om det inte regnade förstås). När jag kommer i närheten av kohagar vill jag gärna in och hälsa på dom där korna, men matte brukar alltid hindra mig. Hon är nog lite skrajsen själv för dom där nyfikna, stora bjässarna. Om hon inte står på rätt sida stängslet alltså. :)

   Radera
 5. Varför ska katter alltid ligga i bästa bäddarna egentligen? Finn det någon sån lag kanske? Aldrig får jag ligga i min kartong för där snarkar Alf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte, men kanske det är katter som skriver lagar överhuvudtaget?
   Och att det är därför dom alltid tycks få som dom vill.
   Hos mig turas jag och matte om att passa upp på dom...
   Tror du att vi kanske blivit lurade på nåt sätt?
   Hrm - tål att tänka på.

   Radera