tisdag 3 september 2013

Sommarflickan Jenny och jag - en nostalgitripp

Kasperia

Jag tänkte visa några bilder på mej och min sommarflicka. Hon som hälsar på hos mig varenda dag när hon är hos sin mormor och morfar. Mormoren och morfaren är mina "grannar mitt över vägen". Tur att matte hann rädda bilderna innan datorn kraschade. :)

De här bilderna är från 2006.
Här pussar jag Jennys kompis Sine, henne gillar jag också skarpt. :)

Och här pussar jag Jenny. Mycket pussar blev det...

Nästa år vågade hennes bror Villy följa med till mig och matte.
Villy var väldigt rädd för mig, gillade inte alls att sitta så här men eftersom han gärna ville vara med på en bild så tog han mod till sig - men det kostade på, det minns jag.
 
Somrarna kom och gick. Det var alltid lika roligt när min sommarflicka kom. Hon hälsade på nere hos mig varenda dag när hon var här.
Hon pratade med matte också, en hel massa, men det var förstås jag som var viktigast. Trots att matte hade roliga gamla knappar att leka med, och snäckor och stenar och annat ointressant. 

 
Här är Jenny 8 år och hade en annan kompis med sig.
.
Nästa sommar 2009 följde hon ibland med mig och Mollie och våra mattar på promenad. Ofta gick vi  till sjön.
Fast första gången hon kom det året var redan i april.
Visst är det bra att när matte använt "stora kameran" så visar "bildens egenskaper" vilket datum den togs. Tur, annars skulle matte aldrig kunnat hålla reda på det här. Inte jag heller. :)
 
 
Jenny blev 10 år, och jag blev 5. Sine var också här den sommaren. Jag gillar Sine jättemycket. Som synes.

 
 
 
 
2011 finns bara ett par tråkbilder.
2012 kom matte ihåg kameran lite mer. Och då var Sine också här.
Hon och Jenny är 12 år, och jag är 7.

 
 
 Och nu är det nu, om ni förstår hur jag menar. Jag är 8 år och min sommarflicka börjar bli riktigt stor. Tonåring. Jag tycker inte hon är sig riktigt lik. Och hon är inte längre lika road av att hälsa på sin mormor och morfar. Men hon är fortfarande väldigt pussvänlig.
Hennes bror Villy är också stor, så stor så att han har slutat att vara rädd. För länge sedan, säger han. Och han får köra moppe om han vill!

 
Tänk att jag skulle starta min del av "nya Kasperian" med en massa nostalgi! Det var sannerligen inte vad jag tänkt mig. Jag har ett par bilder från idag också, kameran fanns faktiskt med när jag badade, för ovanlighetens skull. Men jag kan kanske visa dom i morgon. :)

4 kommentarer:

 1. Men nostalgi är ju jättetrevligt, man får se hur bra man haft det, hur bra man har det och så snygg man var även på de bilderna, hihi.
  Underbart ni ser ut att ha det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och matte tyckte också att det var roligt att hitta bilder från olika år. Rena undret, med tanke på hur dålig matte är på att fotografera. Men hon var förstås bättre förr ... tur det åtminstone. Blir kanske så att jag bara får leva på minnen snart...
   /Kasper

   Radera
 2. Så många trevliga vänner du har, Kasper. Du är rik. Så fint att din sommarflicka kommer och hälsar på fast hon blivit stor - det måste vara för din skull (gissar jag). Fast finast av alla på bilderna är du, Kasper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år kom sommarflickan hit ut bara en gång, och besöket blev inte långt. Utedass, lite hjälp med dukning och sånt var inte särskilt populärt... Mormor och morfar var visst lite jobbiga... liksom tvärtom...
   Tonåringar - matte minns, säger hon som själv haft några.
   Ska bli spännande att se hur det blir nästa år. Fast jag tyckte att Jenny var precis lika pussvänlig som vanligt. :)
   /Kasper

   Radera