lördag 7 september 2013

Ett te med mervärde

Matteria
Jag dricker ofta ChaiTea, men det "gröna" (som inte alls är så grönt) som jag hittills köpt smakar för mycket kryddnejlika. Så det får väl bli EarlGrey igen. Tänkte jag. Men då fick jag i en helt vanlig butik syn på det här. Måste provas.
Spännande, verkligen inte tråkigt. :)
Yogi Tea - jag läste noggrannare på förpackningen.

Bakom teet ligger tankar på att främja fred och förståelse mellan människor, tolerans och respekt.   Önskan är att den andan ska följa teet.
 
Vare sig denna fromma önskan går i uppfyllelse eller inte - teet är gott. Och om det kan bidra till tolerans och förståelse, ja då är det minsann ett plus som heter duga!
Ytterligare en liten aning sötma lade jag till. Det här blir en favorit. Men längre än de 7 stipulerade minuterna vill jag sannerligen inte att det ska dra. :)
 
Texten på förpackningen är på engelska:
Organic.Ayurvedic spice infusion.
Aromatic, sweet and spicy, this delicious caffeine free Chai blend combines the sweetness of anise, liquorice and fennel with the distinctive, earthy spice of cinnamon, ginger and cloves. To enjoy a perfect cup of Sweet Chai, pour freshly boiled water over the teabag. Allow to infuse for 7 minutes - or longer for a stronger flavour. Take a sip before adding your favourite sweetener or creamer and let the flavours you taste inspire the perfect proportions.  
This tea is dedicated to peace and understanding between the people of the earth and the different ways of life that they follow. Through each cup of tea may the spirit of tolerance and mutual respect grow within us all. May we remember that we are not born to judge each other, but to know and understand each other.
Serving Your Spirit. 
The preciousness of time - there are only a few occasions in modern history that have changed time such as the sixties. Yogi Tea® was a pioneer in the west when it was first served in 1969. Yogi Tea® began with the purpose to build a conscious relationship with oneself and the goodness within and by that became part of a new world renaissance, where cultures opened up to exchange and share wisdoms to support the new rhythm of Life.
 Nu önskar jag dig, mina fyrbenta och mig själv en god natt. :)

16 kommentarer:

 1. Måtte detta undergörande te spridas över världen till allmän fred och lycka. Hoppsan, tänkte jag i samma stund, det är väl inte opium i, hehe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, inte opium. Tror jag skulle märkt det. :)

   Jag ska göra vad jag kan för spridning, kanske dricka ett par koppar om dan. :) Omväxling till kaffe. Det är förresten ett te med sting! Innehåller bl.a. ingefära, svartpeppar och kryddnejlika...
   /Berit E

   Radera
 2. Det låter gott, så hittar jag det ska jag köpa det, om inte annat för att hjälpa till att göra världen lite bättre!
  Ha det gott!
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittar det... ;) För välden behöver minsann all den hjälp den kan få.
   /Berit E

   Radera
 3. om världen blir ett bättre ställe av att sörpla lite te, så ska jag se till att Matte köper en hel låda........blötpussar på er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, om många mattar börjar sörpla mycket så vore det väl katten (!) om det inte skulle fungera!! ;)
   /Kasper

   Radera
 4. Låter ju nästan för bra för att vara sant !
  Men håller tassarna för att det fungerar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsätt för all del att hålla tassar, för OM det är sant ... då vore det ju fantastiskt :)
   /Kasper och alla katterna (för om det är något vi önskar så är det förstås en bättre värld)!

   Radera
 5. Här lär det inte drickas, matte gillar inte thé..
  Det enda hon dricker är chagathéet bara för att det inte smakar thé. Inget annat för de ger bara halsbränna och magont enligt henne. Men ni som kan dricka sånt får väl dricka för henne också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle chagate vara det enda som inte ger magont och halsbränna?
   Kanske att matten din skulle plocka kamomill nästa år och göra sig lite kamomillte - det är bra mot magont. :)
   Men nu lovar min matte att dricka lite extra Yogi Chai-te, alltså dricka för din matte också, för världsharmonins skull. :)
   /Kasper

   Radera
  2. Matten har plockat och gjort på Kamomill, med halsbränna om ett brev på posten. Samma sak med rödklöver, granskott. älgört och div annat.
   För övrigt detta vidriga väder njuter vi inte av. Inte bara svamp och spa som är borta. Grundvattennivån är katastrofala, brunnar börjar sina, böndernas skördar mycket mindre än normalt. Ställer bara till en massa elände. Har ju inte regnat rejält sen förra hösten. Tänk ljuvligt svalt höstväder med REGN och om det är sol hög klar luft och typ 15 plus som max vilket är alldeles tillräckligt. 25 grader nu är vidrigt. Fast nu påstår mytoman... menar meteorologerna att det ska komma bättre väder nästa vecka

   Radera
  3. Om matte får halsbränna ska hon förstås inte dricka te (annat än chaga).
   /Kasper
   --------------------------------------

   Träffade ett par bönder häromdagen (från Nibble, gården där ladugården brändes ner och korna brann inne.
   Visst är skörden lite mindre än vanligt, men kvalitén är riktigt hög, sade de. Så det finns även en och annan bonde som är nöjd.
   Här sinar inga brunnar, inte än i alla fall. Och jag mår så bra! Stortrivs och tycker den här sommaren och tidiga hösten varit och är underbar.
   Så olika kan det vara.
   En annan sommar är det DIN sommar (var kanske förra året?)
   Regn och höstkyla kommer snart, var så säker. Och snö som också är nederbörd. (Och då börjar JAG må dåligt med händer som värker osv osv.

   Himla tur att vi inte alla klagar på samma gång! :D
   /Berit E

   Radera
 6. Kul med ett förslag på te, det måste testas om jag hittar det... har svårt att hitta sorter som faller mig i smaken som inte är svarta. Hade ett grönt te med citron i som jag var förtjust i men det köpte jag när jag var utomlands och har inte fått tag i det här hemma...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sweet Chai är ett riktigt kryddigt te.
   Jag tittade på nätet, och hittade en intressant sida här. http://www.tantensgrona.se/43-yogi
   Finns massor av teer inte bara Yogi. Fast jag ville nog gärna smaka först. Men Ginger och Lemon låter onekligen lite spännande. Och "Revitalise", om man läser innehållsförteckningen.
   Antagligen kommer jag att prova, så småningom. :)
   /Berit E

   Radera
 7. Tänk så mycket det finns som man inte känner till förrän man ser det på internet! Det var väl tur att det både smakar bra och gör världen lite bättre... Gonatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, känns ju alldeles utomordentligt bra.
   Och du, vem kunde väl ana att det fanns SÅ mycket som man inte kände till. :)
   /Berit E

   Radera