måndag 28 november 2011

Skrotigt ute men mysigt inne

Världens skrotväder i dag. Alla, jag också, har velat gå ut men tittat, funderat och vänt om! Utom Petrus, för till slut stod han inte ut längre med att vara inne!

Jag har bara gjort ett par snabbisar ut på tomten. VILLE INTE ut på nån prommis. Tursamt nog så ville inte matte det heller. Vi tar igen det i morgon!

Vi har det mysigt hemma nu. Matte  har donat och fixat, till och med klättrat på stege för att sätta upp ljusslinga och stjärna. Fast stjärnan finns i ett annat rum. Jag tänker sno en bild från hennes blogg! Ja, det tänker jag!!! Tror inte hon blir sur för det. :)


Tyvärr finns varken jag eller nån katt med på bilden, och det är ett klart minus. Men det gick inte sa matte, för hon var tvungen att använda stativ för att kunna ta den här bilden (utan blixt). Vi med fyra ben, vi rör på oss, och det skulle vi visst inte få göra.

Jag har fått grisöra också. Och Luddekex. Inte klokt, så gottigt!!

Nu ska jag ta en snabbis ut på tomten igen,
och sen ska visst jag och matte mysa lite med levande ljus också,
och sen får jag mitt nattamärgkex och sen ska vi sova!
Natti!

21 kommentarer:

 1. Vi var inte heller ute alls mycket igår, ganska läskigt var det i all blåst!!
  Vad mysigt ni har fått det hemma hos er :-) Vi har också julpyntat men i vårt lilla hem blev det bara en stjärna i köket och en i vårt stora rum.
  Visst är Luddekexen goda!!! :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om vädret. Typiskt Luddeväder! Det gäller att ha lite tyngd på tassarna så man inte blåser bort. Jag tror faktiskt att din matte har fel när hon inte låter er vara med på bilden. Det hade säkert blivit en riktigt härlig bild där man kunnat se er smyga omkring som skuggor... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Åh, så tjusigt det är hemma hos dig, såg riktigt musigt ut, hihi.

  Fast det hade varit finare om ni varit med i bilden, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 4. Emma o Malte - matte säger att hon adventspyntar, och sen, till själva julen, blir det inte så väldigt mycket mer. En och annan traditionsgrej tillkommer, men ingen julgran. Vi har inte plats! Och matte vill heller ingen ha. Matte säger att det är nu, när det är som allra mörkast, som vi behöver ha det lite extra mysigt. Jag vet ju inte, men om matte är nöjd brukar jag också vara det. :)

  Ludde - precis vad jag tycker också. Den bild finns inte, tycker jag, där inte jag och katterna tillför något väldigt positivt.
  Men man har ju den matte man har... inte så mycket att göra åt. Fast när matte på senheten i går tände några levande ljus också och drack en (två!) muggar glögg, DÅ fick vi vara med! :) Och sen sov vi gott...Mysan i mattes säng. :)

  Hillman - vad det än är, så inte är det TJUSIGT hos mig, inte, hihihi... men musigt kan jag kanske gå med på. :D För det tycker jag också. Och antagligen matte med, eftersom det är hon som ordnar och donar.
  Vi trivs i vårat lilla hus, och det är ju huvudsaken. :)
  PS. med tre, numera fyra katter, så finns nog inte ett mindre musigt hus nånstans, hihihi...

  SvaraRadera
 5. Ser ju hur mysigt ut som helst!
  Här kom det fram två elstakar och mer blir det inte.
  Men självklart skulle ju du och katterna varit med på bilden!
  Nåt saknas!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Men oj så otroligt fint och julpyntat ni har. Din matte är riktigt duktig på det där med att skapa stämning. Vad glad jag blir när jag ser det, så mysigt och vackert.

  Jag förstår att det inte var så roligt att vara ute, det har varit ett hemskt blåsväder. Vi höll oss inne vi med.

  SvaraRadera
 7. Sigge - men i verkligheten finns vi desto mer, jag och katterna. :) Vi har fullt sjå att hålla reda på varandra. :)
  Matte är ju inte så mycket för själva julen som du vet, men advent gillar hon. Att få göra det "varmt" och mysigt.

  Nisse - vi tycker om advent, om att göra det varmt och trivsamt i höst- och vintermörkret. På kvällarna (när inte matte sitter vid datorn) sitter hon och ligger vi fyrbenta i respektive nedanför dom där fåtöljerna på bilden, framför elden som brinner i kaminen. Så mycket direkt pynt har vi inte, varken glitter eller kulor, på något sätt blir det stämning ändå, här ute i skogen. :)

  SvaraRadera
 8. Jätte mysigt har ni det ju inomhus.
  Vet du vad. IDAG har jag dejtat TVÅ tjejer.. SÅ himla kul det var.

  SvaraRadera
 9. Gizmo - det verkar som om vi faktiskt har det mysigt inne! Alla katterna (utom Petrus) vill nästan alltid vara inne, jag vill vara inne och matten vill också vara inne! Det är liksom mindre grått inomhus. :)
  Dejtat två tjejer - nu kilar jag över till dig och tittar, va spännande!!! ;)

  SvaraRadera
 10. Åh så härligt!!!
  Här satt jag faktiskt och längtade tillbaka till det gamla dragiga soldattorpet under blåst och ovädersdagarna! Där fanns ju öppen spis nämligen... SÅ'NA ska man ha (eller kamin) att kura med så'na dagar!
  (Här har VÅR Petrus slutat tjata på att gå ut... Undrar om det beror på mattes envishet eller vädret? Vet ju vad han skulle svara:))
  PUSS på er alla 5 4-benta!)

  SvaraRadera
 11. Eva - jag är ofantligt glad över min kamin. Både för att den värmer så bra, och för att värmen är så skön!
  Jag för min del tror att eran Petrus är en så klok katt så att han inser att det inte är särskilt skönt ute nu, för en katt.
  Mina katter är inne jättemycket. Bara inte Petrus, men för att vara han så är han också inne massor.
  Tack för pussarna, och vi pussar förstås tillbaks. I synnerhet jag, för det är jag som är bäst på pussar. :)

  SvaraRadera
 12. Ja det där var mysigt faktiskt. Här har vi också lite myspys, men mest har matte sovit i nästan två dagar nu för hon har jobbat en massa extranätter. Men mellanhusse har ju varit vaken och pigg på promenader, så honom har vi åpromenerat med en hel del.
  Jo dte är härlgit med en massa tvåbeningar, då finns det alltid någon ledig att gosa med eller busa med. Men också som du skriver godis flera ggr per år.
  Annars har det varit rätt lugnt här i några dagar nu.
  Ha en skön onsdag nu ! Själv ska jag nog göra som husse, sova !

  SvaraRadera
 13. Wille - som sagt, kan förstå att en massa tvåbeningar är en jättetillgång :)
  Men manhar det kanske som man förtjänar - i så fall förtjänar jag bara en enda... :(
  Nåja, jag klarar mig... ;) Har ju en massa katter också, som nån sorts bonus. :)

  SvaraRadera
 14. Ja usch sicket väder det har varit, nu kan det väl knappast bli sämre...

  RIktigt mysigt ni har det, ser varmt och ombonat ut!!

  Kramar från Boråsbrudarna

  SvaraRadera
 15. Jamen , jag hade ju missat din myspysbild! Attans fint har ni det hemma hos er i adventstid.

  SvaraRadera
 16. Åh vad mysigt ni har det! Förstår att ni ville vara inne och mysa när det är ruggigt ute.

  SvaraRadera
 17. Stella o Doris - tror nästan att det har varit ännu sämre väder idag... fy för tusan!
  Det är allt tur att man kan vara inomhus! :)

  Rudi - När det är mörkt och ruskigt ute måste man ju göra det lite mer ombonat än vanligt, inne. Tur då att man kan ta advent till hjälp. :)

  Anna o Timsen o Ina - Vi vill fortfarande mest vara inne, allihop! Till och med jag!!! Blåst och regn ute nu. Och så är det ju MÖRKT också...

  SvaraRadera
 18. Va jättefint & mysigt matte har gjort. Även jag fick upp 'julpyntet' här i helgen. Gillar egentligen inte själva julen, men håller med Din matte om att tända ljus & mysa inomhus nu när höst mörkret har kommit är OK. ♥♥♥

  SvaraRadera
 19. Kikkan - verkar som om du och min matte har ungefär samma syn på både advent och jul. :)
  Viktigast är ljus, vackert ris och en och annan doftande julblomma. :) Säger hon. Den där skinkan och alla köttbullar, så småningom, säger jag... :)

  SvaraRadera
 20. Min matte är lite sen med mina kommentarer.
  Jag tycker det är så roligt att se att Petrus fått en tjejkompis i Mysan. Bill och Bull, förlåt, Maxi och Filip har ju alltid varandra att prata med.
  Mysan verkar förstå det här med dator och att sitta högt upp, på loggs, skrivbord och hyllor. Då har hon alltid ett övertag på Filip.
  Ni har det verkligen mysigt tillsammans alla sex i mattes storfamilj.

  SvaraRadera
 21. Lilla Maja - äsch, dina kommentarer är välkomna när de än kommer. :) Jag får ju ett meddelande med posten, om att du har skrivit. :) (I varje fall när allt fungerar som det ska.)
  Det är hur intressant som helst med mina katter, säger matte. Fast egentligen är det alltid Filip som håller sig allra högst. Han har sin plats på en hylla ovanför själva datorn, och en gång fick matte hämta ner honom från vårat tak! Men ovanpå loggstraven har han nog aldrig varit.

  Nu är dom ju inne för det mesta, allihop, och då kan ju jag och matte se hur dom beter sig. :)

  Matte ska nog skriva en längre redogörelse snart, säger hon. :)

  SvaraRadera