söndag 6 november 2011

Kajpromenad

En väldigt stillsam helg, för mitt vidkommande. Och i skogarna omkring mig har det jagats. Jag och matte var ute och åkte (hon får själv berätta varför, värsta virrmatten) men överallt där vi hade tänkt oss att få en fin promenad stod det jakt-pågår-skyltar.

Men jag kan ju berätta om när matte handlade i Södertälje häromdan, och vi gick en tur utefter kanalen.

På kajen stod ett par snällingar som matade fåglar. Dom försökte mata mej också, men jag ville inte ha nåt.
Dom pratade massor med matte, och så ville dom fota varandra med mej i knäet!! Kan ni tänka er! Jag vägrade naturligtvis! Sprattlade och gläfste tills dom insåg att någon knähund är jag minsann inte alls!!!
Så dom återgick till att mata fåglar... Ifall jag ändå hamnade på någon bild får jag aldrig veta. :)När jag gick vidare vågade fler fåglar komma tillbaks till maten, såg jag.
Här luktade det spännande, verkar som om någon bor här innanför...
Det gjorde det, jag undersökte noga och länge.
Men ingen upptäckte visst att jag var där och ville hälsa på.
Så jag lämnade mitt visitkort på deras lyktstolpe.
För att dom skulle veta vad dom gått miste om!Sen hände inte så mycket mer. mötte några som ville klappa mej,
men jag var inte intresserad,
Andra var lite rädda!! :) Hihihi - rädda för mej...
Men sen vände vi och gick tillbaks till bilen.
Såg allting igen, fast från andra hållet.

Och naturligtvis hälsade jag på mina nya vänner, dom där som matade fåglar.
Blev jätteglad när jag såg dom, för nu var vi ju bekanta. :)
Dom stod kvar och väntade på mej, fast fåglarna redan hade fått all mat.
Och sen var vi ju som sagt tillbaks vid bilen. Och åkte hem.

16 kommentarer:

 1. Det var en lattjo promenad med fåglar o allt.
  Abbe undrar dock hur du kunde neka fågelmaten??
  Han hälsar också att det hade han aldrig gjort!!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 2. Södertälje...så exotiskt det låter. Fast det ser ju inte så mycket varmare ut där än i Julita förstås. Fågelmat, jo, det kanske jag hade tackat ja till. Fast med min risiga kista kan jag ju bara drömma om sånt... suck.

  SvaraRadera
 3. Tänk att du får lite stadspromenader du också. Undrar om det finns något hundcafé i Södertälje? Jag har inte sett något i alla fall. Det var väl inte så konstigt att dom ville bli fotade med dig i knät. Du kunde väl sagt att det bara kostade en korv med bröd... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Vilken finpromenad du varit på idag, så spännande. Roligt att stöta på en massa nya saker och människor också för den delen. Förstår att dom blev alldeles förtjusta i dig. Din matte måste varit stolt.

  SvaraRadera
 5. Grabbarna boys - vem har tid att äta fågelmat när det finns riktiga fåglar att titta på och löv att sniffa på och murar att kissa på! :)

  Rudi - ibland ser det faktiskt lite exotiskt ut där i den stan. :) Finns en massa exotiskt att äta också. Fast varmt? Nej, är nog som hos dej. Stackars dej med risig kista - men du får nog en massa godis ändå, har jag förstått. :)

  Ludde - inget hundcafé finns.
  Dom där var ju inte kloka, jag avskyr ju att sitta i knä! Nästan jämnt i alla fall. Och där ute vid kajen dessutom... Nä, så mycket korv att det kompenserar det, det finns nog inte!

  Nisse - nä, matte var inte särskilt stolt, hon önskar ju att jag skulle kunna uppföra mig lite mer "som folk"... (Visst är hon knäpp!!)
  Men i ärlighetens namn var hon faktiskt road över att se hur jag protesterade mot knäsittningen...

  SvaraRadera
 6. Sitta i knäet hos vilt främmande människor? Klart man inte gör! Jag sitter alltid under soffan en stund innan nya människor ens får titta på mig. Integritet, eller vad det heter?

  SvaraRadera
 7. Det är väl klart de ville fotas med den kända kasper! De har ju så klart läst din blogg och blivit så förtjusta i dig:-) precis som vi!!
  Vi förstår att du tackade nej till fågelmaten, något lyxigare kunde de väl ändå erbjuda:-)

  SvaraRadera
 8. http://rocketbuz.blogspot.com7 november 2011 14:40

  Ja jag håller ju med de nadra, inte konstigt alls tycker jag om de ville fotas med dig. Men jag skulle ha gjort som du jag, ingen lyfter upp mig i knäet inte.
  Tja en stadspromenad är ju inte så dumt annars, det finns mycket att se på. Här har vi en massa fåglar som vill matas, men jag vill bara jaga bort dem jag, maten den är min !

  SvaraRadera
 9. Lilla Maja - Jag älskar ju främmande människor hemma hos mig, men ute på stan... nä, då har jag faktiskt annat för mig. Och sitta i knä - nej, aldrig i livet! Illa nog när matte någon enstaka gång försöker ta upp mig för att kunna gosa lite extra... TUR att det inte händer ofta...
  (Mysan och mina andra tre hälsar så gott till dig. Och jag också förstås, jag älskar ju katter! :)

  Emma o Malte - åh, vad ni är gulliga. :)
  Fast nog ska det mer än fågelmat till för att förmå mig att sitta i knä! Bland annat lång vänskap. Och den här var ju ny.
  Men jag gillar dom ändå, för att dom var snälla mot fåglarna.

  Hector - för visst är det väl du, Hector, som döljer dig bakom adressen. :)
  Äsch, fåglarna får ju bara bröd och sånt, ganska gott kanske, men för mig får dom gärna behålla sin mat. Jag bryr mig inte om att jaga dom heller. Jag SER inte så mycket av stan, men sniffar desto mer... ;) Blir alldeles yr i bollen...
  Och upp i någons knä - ALDRIG!!!

  SvaraRadera
 10. Åsch! De kunde väl ha satt sig på huk BREDVID dig och fotat istället? Borde ha dugt lika bra tycker jag:)
  Fast vad fattar jag - när jag såg rubriken trodde jag du kanske promenerat med en kaja...
  PUSS!

  SvaraRadera
 11. Eva - precis som du tänkte jag också när matte skrev rubriken ... kajpromenad... :) Men hon fick hållas.
  Kan säga att dom försökte på alla möjliga sätt, bland annat att sätta mig bredvid sig på den låga stenmuren. Men åhnej, ville jag inte så ville jag inte! Och det var precis det jag ville, att jag inte ville alltså... ;)
  Och när dom ville ta mig i knäet, då var det dags för ännu tydligare protester, minsann. Hehehe... :D

  SvaraRadera
 12. Spännande att promenera i ny miljö... men vilka skojiga folk du träffade på... klart man måste få ha lite integritet...finns väl viktigare saker här i livet än att hälsa på folk... typ lyktstolpar ;-)

  SvaraRadera
 13. Timse med flock - Folk i stadsmiljö är liksom för många för att vara intressanta, eller hur.
  Folk ska man träffa en och en eller två och två eller tre och tre - eller nåt sånt. På ställen där det inte luktar en massa nytt och spännande och det inte finns några lyktstolpar. :)

  SvaraRadera
 14. Det är klart att du inte är någon knähund stor och ståtlig som få, hihi. Fast jag skulle heller inte finna mig om någon främmande person försökte lyfta upp mig, fast det klart har de någe gott å bju på kan det vara ok.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 15. Ja klart det är jag. Matte var bara jättevirrig och har skrivit fel på fel rad. Det ska stå Hector, men hon var ju så snabb så jag fick inte en chans att säga till henne ! Hon skulle nog ha gått i säng istället......
  Så här ska det se ut !

  SvaraRadera
 16. Hillman - du är ju bara toppen! Du är en av de för - all del inte så väldigt få, men dock - som insett att jag är stor och ståtlig! BRA för matte att läsa vad du skrivit!!!! ;)

  Hector - om vi nu ska skriva om virrmattar, då vet jag att min vinner! Fast det är ju inget jag är stolt över, direkt... Nån har sagt att man väl har den matte man förtjänar, men jag vet inte jag... (men jag älskar min ändå!)...

  SvaraRadera