tisdag 1 november 2011

Latmatte - men i morgon - och så det där med tändstickan...

Jag HAR världens skrotmatte! Lat är hon också! Undrar om hon bryr sig det allra minsta lilla om mig och katterna! Jag menar, jag HAR ju faktiskt en blogg, och lite grann är den ju katternas också. Hon borde tänka på det!

Jag menar alltså - nu är det november! Det är fyra dagar sedan jag fick skriva här!  Och inte ens nu har vi nåt särskilt att berätta, säger hon. Jag som har åkt bil, gått i skogen och busat med både Elsa och Lady...

Inte en enda bild!

Men i morgon (som är idag) så kommer Mollie hit! Och då järnvägar.... 

Men det här inlägget - bara så att ni vet. Att jag fortfarande lever och har hälsan, menar jag. (Matte däremot har gjort nåt konstigt med sin fot, men en liten skogspromenad ska jag och Mollie i alla fall få. Har hon lovat.)


Och så det där med tändstickan när jag har fisit - den har intresserat många, kan jag se. Hehehe... 

Därför ska jag berätta precis hur man gör.
Man tänder en tändsticka - och precis när svavlet flammat upp så släcker man den igen genom att vifta med den! För det är svavlet som gör susen, har det berättats för matte, och så lite svavelrök.

I ett hushåll som vårt, så är det ju tur att matte har en tändsticksask bredvid sig nästan överallt. Men det är förstås framförallt för att hon tycker så mycket om att ha tända ljus omkring sig. 

Natti!
Nu ska jag gå och drömma om Mollie!

8 kommentarer:

 1. Matte hälsar att det där med svavlet på tändstickorna verkligen stämmer, håller med din matte om det. Hoppas du får en fin stund med Mollie och att din matte känner sig bättre i fossingen snarast..

  /Gizmo

  SvaraRadera
 2. Vi håller med att det där med svavlet och fiset är helt sant!!
  Hoppas din dag blir bra och att matten inte glömmer kameran!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 3. Fler foton, ja, absolut, det vill vi ha! Jag ska kolla det där med svavlet nästa gång matten fiser :-)

  SvaraRadera
 4. Tja, svavelosande eder har man ju hört talas om, så det kanske hjälper om matten svär lite grand istället? Hoppas att det blev en skön Molliedag med många bilder nu. Det spelar ingen roll om du rört på dig så dom blev suddiga... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Ja vi började faktiskt undra vart du hade tagit vägen!! Men vi är inte heller så bra på att uppdatera.. PLUS att vi inte gjort nåååånting dessa dagarna.
  Det där med tändsticka måste vi ju helt klart prova!! För matte säger att jag kan släppa riktigt sura fisar ibland!
  Hoppas vi får se lite bilder snart från din dag :-)

  SvaraRadera
 6. Gizmo - hade en fin dag med Mollie, och ska nog skriva om det snart. :)

  Grabbarna boys - visst är det där med tändsticka och fis ett riktigt bra tips. :) Räddar absolut en och annan pinsam situation... ;) Matten kom ihåg kameran, bilder kommer.

  Rudi - foton kommer, och svaveltipset fungerar säkert på både dig och matten. ;)

  Ludde - föreslår att ni jämför verkan av en svärande matte och en tänd tändsticka... ;) Matte tänkte spara en riktigt suddig bild åt dig, men råkade radera den... Skrotmatte!

  Emma o Malte - klart ni ska prova, absolut ett bra tips. ;)
  Bilder kommer, men både jag och matte har för vana (helt hennes fel!!!) att ta bloggpaus några dagar ibland.

  SvaraRadera
 7. Tändstickor tar bort fislukten har jag hört, för svaveloset luktar värre, hihi. Här har vi varit prexis lika lata, fast internet har krånglat massor men nu har Lillhusse fixat till det och krypterat om så ingen kan "låna" vårat nät.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 8. Hillman - tur att du har en lillhusse som kan fixa!
  Prova det där med svaveloset nån gång ska du se - det funkar! ;)

  SvaraRadera