fredag 28 oktober 2011

Ärtsoppa - MUMS!

När vi var och handlade i går kom matte på något - löjlig affär, jag fick som vanligt inte följa med in - hon kom på att ärtsoppa är bland det allra bästa jag vet! Fast vi äter det så sällan, kanske bara någon enda gång om året! Och nu blev den där enda gången.

Detta är vad jag kallar ren och skär tortyr!

Men sen - varsågod - MUMS!!!

Matte kom just att tänka på att om man har en fisande hund i närheten, då ska man tända en tändsticka. Eller två. Då har man inte det längre. I varje fall känner man inte att man har det. :)

Sotaren var här idag, och han var lite petig! Han gillade inte mattes gafflar i kaminen. Dom där som en annan sotare satt dit och som förra årets sotare tyckte var en jätteschysst idé!
Så nu lovade matte att se till att få kaminen lagad på riktigt. Kanske att hon håller vad hon lovade...

Mysan är bättre, hon är nog egentligen bra nu, säger matte, efter 4-5 dagar. I morgon får hon gå ut! Men idag ligger hon inne och passar telefonsvararen. :) Klicka på bilden!

Natti!

18 kommentarer:

 1. Kan det verkligen vara gott med ärtsoppa??
  Du var ju verkligen duktig på att vänta innan du får smaka! Sådär länge kunde inte jag hålla mig... :-(

  SvaraRadera
 2. Det låter onekligen lite läskigt det där med att tända tändstickor för att bli av med fisande hundar. Det blir väl bara pälsen som försvinner? Undrar vad din matte gafflar om egentligen. Det var ju hennes idé med ärtsoppa. Här får jag nog ingen förrän det sista på årets julskinka går till nästa års ärtsoppa. Får nog be matte titta i frysen om det finns nån kvar, men tänker INTE tipsa om några tändstickor... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Mums mums med ärt-soppa. Hoppas det inte har samma fis effekt hos 2-beningarna!!! Det kommer kanske att finnas att köpa i någon av matstånden på julbasaren. Tror även att det ska bli ärtsoppe försäljning utanför kyrkans julmarknad i år igen. Om det "doftar" hoppas jag att folk köper soppan när de ska gå hem!!! Ha en trevlig helg ♥

  SvaraRadera
 4. Emma o Malte - OM det kan vara gott!! JAAA, hör till de få saker som jag inte tillåter NÅGON (utom matte) att komma i närheten av innan jag ätit upp det! Och ärligt sagt - jag förekom mattes "varsågod" ...

  Ludde - hihihi... äsch då,dina tvåbenta med sina TVÅ kakelugnar kan nog hantera tändstickor, ska du se. Och matte tyckte att även den färdigköpta var så pass god så att hon funderar på att koka egen. Hoppas, hoppas... ;) Hihihi - vad gafflar matte om... ;)

  Kikkan - jättegott var det! Den där effekten - att tända tändsticka fungerar även på tvåbeningseffekten... Så ni kan nog lugnt sälja den på julmarknaden... Men utanför, för säkerhets skull...
  Intressant ämne det här - nu börjar matte längta efter bruna bönor också...

  SvaraRadera
 5. Bästa huvuknudden tycker nog Mysan om felefonsvararen, hihi.

  Ärtsoppa äter vi aldrig det är bara hussen som äter sånt, här har jag smaskat jättegoda kyllingfiléer men jag kanske tycker att det du äter är goare, hihi.

  Den där lagningen är nog inge braigt det ska väl vara murat kanske, här har hussen murat om den där kaninen som han köpte.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 6. TUR att du inte bor med siam-teamets gamla släktingar! De var nämligen också tokiga i ärtsoppa - trots att de var siameser:) Jag äter faktiskt inte så'nt...
  Skönt läsa att Mysan nog har det lite bättre! Simon gjorde något med sitt ena framben för någon månad sedan, men det gick också över av sig självt med lite vila och "matte-hiss" upp när jag såg honom.
  PUSS till er hela gänget i mattens goa' zoo!
  (Muttras med ett leende här också ska jag erkänna.)

  SvaraRadera
 7. Ärtsoppa skulle jag nog aldrig få, för jag fiser så mycket ändå, tycker matten.
  Tur att Mysans ben blivit bättre. Katter ska helst vara ute och busa och jaga, tycker Alf.

  SvaraRadera
 8. Hillman - Konstigt, att välja telefonsvarare som huvudkudde... Och Hillman - din mat är nog faktiskt MYCKET godare än min! Fast just ärtsoppa slår det mesta. Men det får jag ju bara någon enda gång om året!!!
  Matten ska fixa kaminen - men inte förrän eldningssäsongen är över i vår. Det funkar bra så här också. Det gör faktiskt det. :)

  Eva - kan berätta att Mysan faktiskt hann få sig en slurk hon också, av ärtsoppen! Innan matte upptäckte och hindrade henne, för den var ju MIN! Nu är Mysan ute, men vi hoppas att hon kommer in innan vi går till sängs. Det brukar hon ju göra.

  Rudi - jamen Rudi, säg åt matten att ha en tändsticksask i beredskap, då kan du ju äta så mycket ärtsoppa du vill! :) Förresten funkar knepet även mot annat fis än ärtsoppedito, hehehe...
  Mina katter tycker ungefär som Alf, men dom vill gärna sova inomhus emellanåt. Så att dom orkar jaga och busa där ute.

  SvaraRadera
 9. Jodu det där emd ärtsoppa det har vi testat. Matte har ett doftljus i närheten om det skulle vara så att vi "råkar vädra" efteråt.
  Här omdagen blev matte väldigt full i skratt åt mig för lillhusse släppte en lite försiktig luftning precis bredvid mig, ja jag låg nedanför soffan där han satt. Jag undrade vart ljudet kom från och vände mig om för att se om det var jag som "råkat" vädra, men såg väldigt konfunderad ut när det inte var jag.
  Lillhusse skrattade han med. Nedrans männskor alltså. Luras på det viset !!!

  SvaraRadera
 10. Matte gillar Soldatens Ärtsoppa. Hon river i färsk äcklig lök dessutom och sen päckel senap.
  Tänk vad tvåbeningarna kan förstöra god mat..

  Kul med mysan som telefonsvarare.

  SvaraRadera
 11. Ärtsoppa, hm kan det vara mat det?
  Jag frågade matte som sa att den tillhör kategorin oätligt så jag lär inte bli serverad sån här i alla fall.
  Låter läbbans med tändstickorna.
  Matte hälsar att bara hon blir påmind så kommer hon iklädd torkad svamp till korv och köttbullepartyt nästa år.
  14 juli är det dags.
  Undrar vad Mysan väntar på för skoj samtal?

  SvaraRadera
 12. Mysan på bilden gör precis som jag - njuter!

  SvaraRadera
 13. hejsan Kasper!!
  Du verkar vara en skön grabb du.
  Faktiskt brukar vi vara inne och läsa vad du hittar på, vi tänkte bara tala om det.
  Hoppas du inte tar illa upp att vi säkert kommer fortsätta med det.
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 14. Hector - hihihi, måste vara snopet att upptäcka att det inte var du som var upphovet... Doftljus? Kanske också kan vara nåt efter ärtsoppa. Men en enda tändsticka som man tänder och sedan blåser ut på en gång gör faktiskt underverk! Säger matte, och vid det här laget så vet hon... ;)

  Gizmo - vi får väl förlåta våra tvåbenta antar jag, dom har ju inte vårt luktsinne, och inte heller förstår dom att uppskatta allt gottigt som man kan hitta på skogspromenader... ;) Bistert för dom, att ha dåligt utvecklat både lukt- och smaksinne...

  Sigge - synd om dig som inte får nån ärtsoppa... ;) Tändstickor är väl inget läskigt, det är ju såna man t.ex. tänder ljus med! Och man ska blåsa så att den slockar på en gång, ska just bara flamma upp!
  Ser nu absolut extra mycket fram mot partyt i sommar... Mysan kanske väntar på ett Sigge-samtal?

  Lilla Maja - så är det, vi katter är experter på att njuta, hälsar Mysan. hon påstår att nog ingen kan njuta lika mycket som en katt. Och jag nästan tror henne. :)

  Grabbarna boys - VOV VOV, åh, så roligt att se er här... jag älskar ju besök! Jag kikar över till er, jag också, må ni tro. :) Ska prenumerera nu, så att jag inte missar nåt.

  SvaraRadera
 15. Himmel vad söt du är där du sitter och väntar, vilken blick!

  SvaraRadera
 16. Anna - kan säga att det ligger en hel del övning bakom den blicken. :)

  SvaraRadera
 17. Vi har då aldrig fått smaka på ärtsoppa då det inte faller matte i smaken..
  Men en väldigt massa värmeljus tänder hon i tid och otid är det kanske för att dölja sitt eget fjärtande???

  SvaraRadera
 18. Stella o Doris - min matte gillar inte ärtsoppa tillräckligt mycket, tycker jag! Ville ha det minst en gång i veckan och inte en gång om året.
  Tror jag måste ta upp det där med tändsticka en gång till på min blogg. För det är enligt vad matte fick sig berättat när stickan tänds, dvs när svavlet fattar eld, som det händer nåt. Sen ska man blåsa ut på en gång, så att det ryker lite. Och vifta lite med stickan. Fast värmeljus är helmysiga - såna tänder min matte också. Massor. :)

  SvaraRadera