torsdag 13 oktober 2011

På begäran :)

Först måste jag väl visa ett par bilder på Grynet och mej, eftersom ni tydligen absolut vill se dom. Men nu fattar ni va, varför både matte och jag tyckte att dom blev så dåliga att det var bättre att er fantasi fick spela fritt...Nog om detta... ska bara tala om att Grynet och hennes matte kom hit i sällskap med en massa andra tanter, och dom var jättemysiga allihop, och jag sköttte mig exemplariskt! I nästa vecka kommer Grynet och henens matte hit ensamma.

Eftersom ni, mina kära bloggkompisar, tydligen har den fantasi ni har (angående orsaken till att vi inte ville visa bilderna) så visar jag ett par gamla bilder. Så att ni inte ska vara alltför besvikna. Bilderna är på mig och min fästmö Mollie! Vi är ju officiellt förlovade, tror jag åtminstone, så här kan väl inte Blogger ta anstöt... 
Bilderna är från februari 2009 - en vinter i mattes smak. Nästan ingen snö alls! Men sen, dom två nästa vintrarna... då funkade inte den här strategin, varken jag eller Mollie bottnade...
Ska berätta lite om Mysan också - Lilla Maja har ju börjat hälsa på hos mig, och jag föstår att hon som själv är katt är väldigt intresserad av Mysan. :) Det är ni faktiskt många som är. Mysan ligger förresten här på skrivbordet och sover, matte har ordnat det lite mjukt för henne. Mysan ligger gärna där på kvällarna när matte sitter vid datorn. Men på bilden är hon fortfarande vaken.  


Det är så härligt med Mysan. Hon blir mer och mer hemma här med oss. Ingen som helst tvekan längre, varken hos matte, mig eller dom andra katterna. Hon är våran Mysa! Definitivt! Till och med Petrus Mysa (fast som vanligt erkänner han det inte riktigt, han är bara inne mer än vanligt...) 

Filip och Mysan har lite samma vanor, och dom brukar ofta ligga visserligen inte tätt intill varandra, men ganska nära.

Till hösten och vintern gör matte i ordning platser för katterna ute på altanen, under tak, bredvid "glasrummet". Filip och Maxi brukar söka sig dit. Mysan upptäckte platsen för någon vecka sedan, när matte hade gjort den i ordning och plockat bort och paketerat altanmöblerna. Hon ligger där ofta på dagarna, och sover. Eller ser ut över sina nya domäner.

Inifrån ser det ut så här. Matte har koll!

I förrgår bestämde sig Filip. Han har minsann legat på den där hyllan i många år. Dags att kräva sin rätt! Han satte sig tätt framför Mysan, beordrade henne att ge sig iväg. Mysan låg kvar. Filips relativt stillsamma jamande blev alltmer befallande, matte hörde det och såg att han helt plötsligt gjorde ett utfall. Mysan gav igen, men hon låg kvar.

Jag skällde, matte rusade ut. Både Filip och Mysan gav sig av från hyllan. Matte började ändra. Flyttade en dyna så att det blev fritt fram för den katt som ville in i stugvärmen att "knacka" på fönstret, som vanligt. Och så ordnade hon en ny plats med en pläd. Och ställde dit en kattbur för hugade övernattare...

Efter en stund hade Mysan, "princess Mysa" återtagit sin upphöjda plats. Filip låg på nya pläden! Allt andades frid.

Det riktigt roliga var dagen efter. Då var Filip ensam på altanen - och han valde själv den nya, gosiga pläden!


Matte är så glad! Och en glad matte betyder en glad Kasper.
Faktiskt också glada katter. :)
För mattar kan vara i alla fall liiite glada,
trots att dom har huvudvärk. Det har jag märkt.
Just nu är min matte faktiskt mycket glad! :)

15 kommentarer:

 1. Man får inte vara FÖR kräsen på bildkvalitén. Dom duger till mig i alla fall, även med sudd och konstiga miner. Kattbilderna blev ju desto bättre för att inte tala om berättelsen om deras platsfejd. Tur att din matte är så klok och förutseende så att det löste sig med alla nöjda. Noterade att Blogger visar bilderna "i följd igen"... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig update du har gjort här på bloggen.. Gillar bilderna på dig och fästmön.. haha...
  Katterna är ju mysiga dom med. Jag busar jätte mkt med Sunekatten.. Min Majja katt är inte lika sugen på att leka med mig.. Hon vill bara ut och bråka med grannens katt som försöker ta vår trädgård som SITT revir.. Du må tro att det låter illa utanför ibland..
  Busbuffar från
  Gizmo

  SvaraRadera
 3. Det var väl inte allt för tokiga bilder, lekte själv lite paparazzi idag men bilderna kunde ha varit lite skarpare. Va bra att alla katter verkar glada & nöjda nu med sina vinterplatser runt om.

  SvaraRadera
 4. mysigt med katter, det tycker jag, men tyvärr så är dom inte lika förtjusta i mig. Min fräskärring därhemma mår inte bra och jag är orolig att´hon inte kommer att finnas kvar då jag kommer hem.

  blötpussaar till alla

  SvaraRadera
 5. Men hallååå, såna bilder visar ju verkligen att ni har fart omkring och haft roligt!! Så vi tycker inte alls det är något fel på dom :-)
  Och vi håller med Ludde! Det var ju jätte spännande att läsa om Mysan och Filip och deras platsfejd :-) Vilka aktion-katter!!

  SvaraRadera
 6. Ludde - duger bilderna till dig, så duger dom minsann till mig också. det är bara det att dom här två var dom BÄSTA av en hel massa...
  Vi blev glada över att möjligheten till bildvisning i svit är tillbaks. Undrar varför Blogger hattar hit och dit.

  Gizmo - skoj att du gillar min update. :) Jag är ganska så nöjd själv... om mina katter nån enstaka gång "låter illa" utomhus, då stormskäller jag!!! Och både jag och matte brukar rusa ut... Som häromdan, då. :)

  Kikkan - katterna behöver vinterplatser. Dom har några stycken inne i vedboden också, bra att ha om det blir massa yrsnö och sånt. Dom var mycket där förra vintern. Matte gillar bra bilder, och det gör förstås jag också, fast vi har olika bedömningsgrunder. När JAG är med är nästan alla bra, t.ex... ;)

  Buttons - det är synd om katter som inte mår bra, även om dom är fräskärringar. Mysan vill inte direkt ha mig som vän, inte än i alla fall, men jag tror att det kommer. Hon är i alla fall inte rädd längre. Bara lite avvaktande. -- Hoppas din katt finns kvar när du kommer hem.

  Emma o Malte - va bra att ni gärna läser om mina katter, för både jag och matte har rätt stort bestyr med dom. Fyra katter MÄRKS. Och dom kräver sin hund! Jag har ett väldigt schå att kolla och lyssna och berätta för matte när någon vill in - eller ut. Och så ska jag ju hålla deras öron rena också... ;)

  SvaraRadera
 7. Vi visste väl det!!! Att det visst gick att publicera Grynet-bilder. Hon är söööööt!
  Och jösses så mysigt dina katter har på sina platser! Fats vi tycker att det var extra skönt Filip fick det gosigt, han var ju där först faktiskt. Fast Mysan är också jättejättesööööt!
  (Men Iris är sötast just nu... Luktar så gott att hon inte får komma hit...:(( )
  PUSS!
  Jesoer o Assar

  SvaraRadera
 8. Du och din go´a matte har verkligen ordnat ett lyxigt
  Kattpalats till katterna. Dom kan sova ute och inne, på hyllor och på skrivbord, dessa trötta typer. Min matte fixar också bra platser till mig. Just nu gillar jag mest en filt intill elementet, alldeles nära mattes dator.
  Ha det gott i solen och jag hoppas att Mollie kommer och hälsar på snart.

  SvaraRadera
 9. Jadu, katter de har en väldans stor vilja de med och ibland så blir de lite oense om saker och ting, hihi. Tur att friden nu är återställd så du slipper storskälla, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 10. Åh vad trevligt att få en Mysan rapport.
  Den kissen lämnar liksom spår i hjärtat!
  Ännu bättre att det går så himla bra med dina andra kissar.
  Mejl till din matte kommer imorgon eller så.
  Just ja, själv klart fick dina nadra katter också äta att fisken jag bjöd på!!!!

  SvaraRadera
 11. Jesper och Assar - visst är Grynet en söting! :) Hihi, matte har räknat ut att hon har 9 iordningsställda platser med dynor och plädar och värmeunderlägg åt fyra katter! Några av platserna är i vedboden. Hon ska ordna ett par till på farstubron...

  Lilla Maja - katter har minsann hur många platser som helst att välja bland, undrar om dom/ni inte är lite bortskämda? Men det är okej, ni är absolut värda det. :) Mina ska få ett par platser till utomhus, på farstubron... Ännu är inte hela liggunderlaget klippt i lagom katt-ligg-bitar... (Fast i natt var Petrus inne hela natten!) Det är tänkt att jag ska åka och hälsa på Mollie i veckan, vore ju trevligt om det blev av den här gången!!! Håll tassar!

  Hillman - mina katter har till och med större vilja än min matte!!! Om dom vill olika saker så vinner katterna! Nu när Mysan inte har utegångsförbud längre, alltså.
  Tror inte dom - katterna alltså - har råkat i luven på varandra mer än den där enda gången, jag har i alla fall inte hört något. Inte matte heller. Och nu har dom så många platser på så många olika ställen, så nu ska dom inte behöva slåss. (Dom har fixat en del platser själva också, har jag märkt.)

  Sigge - Här kommer säkert Mysan-rapporterna att dugga tätt - hon tar märkligt mycket plats, den där lilla stillsmma typen (för stillsam är hon!!!) Och på mattes näthinna finns fortfarande bilden av den där lilla kraken i den stora, vedervärdiga grävlingsfällan! Alla katter hälsar och tackar för goda fisken. Och att allt går så bra beror nog framförallt på att dom allihop har fri utgång, och alltså hur mycket individuellt utrymme som helst. :)

  SvaraRadera
 12. Vilken tur Mysan har som har fått dig och dina polare till sambos!

  SvaraRadera
 13. Cruella - jag tror faktiskt att Mysan också tycker det. Hade nog inte varit roligt att vara skygg och hemlös nu när hösten kommer på allvar. Vill inte ens tänka tanken...

  SvaraRadera
 14. Det är verkligen ett litet kattparadis hemma hos er med mysiga sovplatser och massa omvårdnad... tänk vilken tur att Mysan fick komma till er :)

  SvaraRadera
 15. Anna med flock - känns väldigt bra med Mysan här. Känns som om det var precis hit hon skulle! :)

  SvaraRadera