lördag 12 november 2011

Hon kom, hon Grynet :)

Först rusade Grynet in och hälsade på mig - och sen rusade hon ut på tomten! Ville väl se om allt var sig likt. Hennes matte blev ganska ställd - Grynet brukar minsann inte vika många meter från sin mattes sida inte - men nu fick hon till och med koppel på sig!

Jag protesterade högljutt - släpp loss Grynet!!!Då gjorde hennes matte det, så att vi kunde hälsa ordentligt.
Men en liten aning sur hann hon bli, Sötgrynet!


Sen sprang vi runt - men bilderna blev så dåliga att matte slängde dom.
Sen gick vi i alla fall in, mattarna åt tomatsoppa och Grynet och jag fick korv. Änglamark frukostkorv, matte hade tänkt koka dom och äta dom med pepparrotssås och potatis. Det kan hon glömma nu, hehehe...

Jag tror att Grynet är lite pryltokig. Hon var som vanligt kolossalt intresserad av min grejkorg.  Först plockade hon ut sånt som tydligen verkade intressant, sen fortsatte hon att leta och leta, buffa på grejerna och leta mer. Matte busade med oss och vi hade riktigt skoj! Innan Grynet kom på att hon ju faktiskt är en äkta knähund också.(Som vanligt hos Blogger numera, klicka på någon av bilderna så ser ni dom allihop lite större. )

Och nu, nu sover jag som vanligt i min bia - dvs jag håller ju ett öga på matten förstås, så att hon sköter sitt sekreterarjobb. Bredvid henne på skrivbordet ligger Mysan och sover. Och på kontorssängen ovanför bian sover Maxi. Petrus och Filip är ute.

En helt vanlig kväll alltså. En fredagskväll. Nu ska matte göra i ordning en kopp te åt sig, sättta sig i en fåtölj framför kaminen, och tända ett par ljus. Det är vad HON kallar fredagsmys. :) Jag för min del ska få en korvbit till. Det är vad JAG kallar fredagsmys (har vi flera gånger i veckan...).

Och sen - natti!

13 kommentarer:

 1. Oj vad med tjejbesök du hinner med :) Ni ser ut att ha det mysigt ihop...snäll är du också som lånar ut dina grejer till damen.

  Önskar er en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Nu blev du väl glad när Grynet var med! Vilken korkad idé att koppla henne när ni var ute. Verkade som om du lyckades sysselsätta henne så att hon höll sig borta från knäet ett tag i alla fall. Jag gillar också att ha fredagsmys flera gånger i veckan. Tur att vi bor hos pensionärer båda två. Dom har ju, tack och lov, ingen koll på veckodagarna... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Hoppsan! Blev jag anonym nu igen? Det var ju inte meningen, men jag bor ju hos en senior. (Kanske skulle säga senilior i stället.) hehe

  SvaraRadera
 4. Kul att se din leksaks samling. Jag har en jag med.
  Men någon Grynet har jag inte.
  Ni ser alltid ut att ha sååå kul tillsammans.

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att få träffa Grynet IGEN! Vi tycker att hon är så söt :-)
  Vad måååånga leksaker du har, Kasper! Hinner du verkligen leka med alla dom???

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att hon kom!!!!!!!!
  Men vadå onödigt koppel hos dej?
  Sånt behövs ju absolut inte där, tur att hennes matte tog sitt förnuft till fånga och lyssnade på dej

  SvaraRadera
 7. Nu kan du inte klaga, Grynet igen! Kul att få se dina grejer! Grejer är alltid intressanta!

  SvaraRadera
 8. Anna med flock - tjejbesök, jag önskar att jag hade en "egen tjej" hos mig, som Tim har. Hos honom finns ju Ina jämnt! :) Jag lånar jättegärna ut alla mina grejer, för uppriktigt sagt är jag själv bara måttligt intresserad. utom av några få speciella. :)

  Anonyma Ludde - liiite mindre knä blev det faktiskt för Grynet den här gången. Och hon gillar min tomt. :) Fast hon har en MYCKET större själv, med egen sjö och allt... fast sjön bryr hon sig ju inte om. MIN senior är appselut en senilior! Stämmer på pricken! :D

  Gizmo - faktum är matte visst är mer road av min leksakssamling än jag är själv. Hon köper och jag struntar. Och en del ger jag bort. :) Men inte allt!

  Emma o Malte - ja visst är hon söt, lilla Grynet! Tycker jag också. Nej, jag hinner inte leka med alla mina grejer, fast hinner och hinner, jag bara tycker att dom i allmänhet ligger bra där dom ligger, i korgen (utom alla ben förstås...)

  Sigge - väldigt roligt att hon kom. hennes matte blev lite rädd när hon sprang in på grannens tomt och liksom försvann en stund. Men sen slapp hon ju koppel igen. :)

  Rudi - nädå, jag klagar inte, Åtminstone inte än. ;)
  Vet du, dom enda grejer jag verkligen gillar är min "bollsocka" och så alla mina avgnagda ben. Dom möblerar jag med. Några i varje rum ska jag ha. (Minst 10 ben ska alltid finnas i min korg!!)

  SvaraRadera
 9. Jojo nog har vi sovit i natt allt. Matte påstod t o m att jag snarkade, struntprat tycker jag.
  Ser att du haft det skojigt häromdagen, vad kul att Grynet hälsar på då och då så du får lite annat sällskap ibland också.
  Det där med fredagsmys det känner vi till, tända ljus likaså för det är det rätt ofta här numera när det är mörkt så tidgt ute.
  Idag tror jag dte blir rätt lugnt här hemma. Men huse och vi har varit ute en sväng på en sköän promenad, fast det är allt lite disigt och grått ute, men det gjorde inte så värst mkt, det är skönt med promenader ändå.

  SvaraRadera
 10. Nu börjar det likna nå't! Grynet igen!!!
  Men det där med tjejer som kollar alla prylar, det känner vi igen... En tjej lyckades t.o.m. sno med sig en sak gömd i munnen! Ända hem till sig tvärs över gatan, utan att hennes matte såg:)) Men det var en kattgrej så det gjorde inget...
  PUSS!
  Jesper o Assar

  SvaraRadera
 11. Wille - klart du inte snarkade!!! Förtal skulle jag rubricera det som!
  Disigt och grått här idag, bara tråkprommis. Inte en enda kompis var ute samtidigt!!!

  Jesper o Assar - Från mig får alla gärna sno med sig något hem - bara dom lämnar kvar min bollsocka!
  Förresten kan matte lätt göra en ny, i så fall. Absolut bästa grejen, tycker jag. :)

  SvaraRadera
 12. Det är klart att det ska va mys, här har det blivit stomp flera kvällar men igår vart det gotter, av annat slag, hihi.

  Skönt att Grynet fått springa lite lös hos, dig och att hon inte vara springer runt mattens fötter.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 13. Hillman - Grynet är alltid lös hos mig, men den här gången sprang hon iväg lite för långt tyckte hennes matte. Och hon hade visst fått bomull i öronen också...
  Matte funderade väldans på vad "stomp" är - så hon googlade, och nu vet hon! Verkar smarrigt, är kanske nåt för oss också. :)

  SvaraRadera