fredag 18 november 2011

Lugn dag, väldigt lugn!

Vill bara tala om att matte har skrivit låååångt om mina katter, på sin blogg. Här.  Ifall ni vill veta mer om hur vi har det. Just nu ligger Mysan på skrivbordet och Filip o Maxi på kontorssängen. Petrus ligger nånstans i vardagsrummet. Ingen har bråkat det minsta med någon.

Jag har haft en väldigt vanlig dag. Vi skulle ha åkt och bytt däck, men det gjorde vi inte! Matte bar in loggs i stället. 35 "paket", det betyder 350 kilo. Så nu är hon lite mör i ryggen. Orkade inte börja lyfta däck också.


Matte minns med saknad hur vackert det var i hallen när vi hade björkved staplad i "vedhyllan" i stället för staplade värmeloggs i plastförpackningar. Men så tänker hon på hur mycket enklare allt är nu, och då blir hon glad igen. Och eftersom loggsen finns på den här sidan av skorstensstocken så ser vi dom ju inte när vi är inne i huset. :)
Dom bara brinner, lugnt och vackert, och värmer som bara den!


Ute ser det ut så här. Nästan i alla fall, matte tog bilden i går.

I det där mörka ska jag strax gå ut. Hos mig finns minsann ingen vägbelysning, inte. Vi har inte sånt i skogen.


Den här klösråttan köpte matte åt Mysan, för några veckor sen, innan hon, dvs Mysan, fick gå ut. Ingen enda katt har nånsin klöst på den! Nu ska vi flytta ut den, för på ytterdörrkarmen klöser dom minsann. Katterna klöser alltså, när dom vill in. Nu ska råttan få sitta där på karmen. :)Natti!

13 kommentarer:

 1. Det var inte dåligt av din matte!! 350kilo är ju verkligen en hel del, så hon måste ju vara som stålkvinnan typ!

  SvaraRadera
 2. oj vilket hårt arbete med logsen, du har en supermatte.
  Mattes kompis hade såna i hennes öppna spis, men matte tyckte inte dom luktade nåt gott, så hon for och köpte björkved i stället.
  blötpussar

  SvaraRadera
 3. Nu kan ni ha det varmt och mysigt när matte varit så duktig.
  Katter är ett otacksamt släkte har jag märkt också. Inte sjutton vill dom ha det matte köper.. Men MINA grejjer DOM duger minsann *morr*

  Hoppas ni har en bra dag och att matte inte är helt förstörd av bärandet.

  SvaraRadera
 4. Hade din matte delat upp loggsen och tagit några åt gången hade hon säkert orkat däcken också. Hoppas att vintern väntar lite tills supermattens ork återkommer. Kramis!

  SvaraRadera
 5. Emma o Malte - Det fina är ju att hon bara behöver bära en kort bit nu. Förut fick hon bära upp tunga vedkorgar nerifrån vedboden (dit hon först hade kört ner och travat in veden...). Hehehe - stålkvinna... du skulle bara se... :)

  Buttons - Vi skulle inte heller använda loggs i en öppen spis. Men dom luktar inte när dom ligger inplastade, och vi eldar ju i en kamin med stängda luckor. Det går åt massor, eftersom vi i princip värmer hela huset med ved - eller som nu så mycket enklare med loggs. :) Vi har förresten en hel del björkved också, i vedboden, när vi ska elda "bara" en mysbrasa. En kylig sommarkväll, t.ex. :)

  Gizmo - Visst känns det skönt, nu behöver hon inte bära "ved" alls på åtminstone tre veckor! Och varmt och skönt har vi.
  Matte är inte förstörd. ;)
  Och mina katter var också mycket mer intresserade av min än sin egen mat tidigare, men så bytte matte foder åt dom. Så nu duger det - TACKA FÖR DET, det är ju URSMARRIGT!!!

  Ludde - delar upp är precis vad matte gör, säger hon. Tar hand om ca en tredjedels pall åt gången (vi har köpt tre pallar). Det är lite bök med att avtäcka (och återförsluta) plastinpackningen kring pallen, så det känns bäst att ta ett rätt rejält tag varje gång.
  (Vi behöver inte ut på mornarna närmaste tiden, så däcken ska nog komma på i tid, skrotmatten struntade i dom idag också...)

  SvaraRadera
 6. Oj vilken stark matte du har ! Ska hon fortätta bära in sådana så blir hon ju värsta mukkelpaketet ju !
  Jojo här är inte vinterdäcken på än heller, men de ska på i helgen har husse lovat matte.
  Ja det är ju bättre att sätta råttan där katterna klöser än där de inte klöser.
  Det har varit en lugn dag här idag med. Rätt skönt, men frostrullningarna har jag nu officiellt påbörjat !

  SvaraRadera
 7. Men vilken söt klaor-råtta! Tänk om mina bara ville använda nå't så'nt... Har testat flera varianter men Simon ligger i alla fall på rygg under en fåtölj o river o Petrus... Det talar vi nog helst tyst om!
  Kattmat gillas här med, men Js mage blir lite knas så det ges sällan.
  SV JA!!! Godis BORDE trilla ner jämt utan en massa trassel och klickande och fånerier. Assar
  PUSS till er alla dam o herrar!

  SvaraRadera
 8. Skönt att ni har fått in loggs så ni får ha det varmt och skönt hemma men fy för att bära in det... Hoppas matte inte fick allt för ont i ryggen av kånkandet.


  Önskar er en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Wille - inte är matten så stark inte, men i 10-kilosportioner klarar hon att bära in dom de där metrarna från husväggen in i hallen. :) Mina vinterdäck kommer inte på förrän någon dag i nästa vecka, vi väntar så länge det går, säger matte. Men det är nog faktiskt dags nu. Egentligen.

  Eva o Assar - joodå, det rivs en del här också nu. Av Mysan! Men inte så mycket. Och nu får hon ju i princip vara ute så mycket hon vill (bara inte på nätterna om matte kan hindra det, och det brukar hon kunna). :)

  Anna med flock - nä då, hon blev bara lite trött i ryggen, men fick inte ont. Faktum är ju att det här, att sedan ett par år få loggsen levererade på pallar vid husväggen alldeles vid farstubron, det underlättar vintrarna alldeles väldigt för matte. Och nu behöver hon inte bära in mer på kanske tre veckor! Hur bekvämt som helst!
  (Vi värmer i princip hela huset med de där loggsen, med bara ganska lite tillskottsvärme från el-element. Centralvärme finns inte i vårat gamla hus.)

  SvaraRadera
 10. Var hittar man en sån där fin klösråtta undrar matte.
  Vore nåt för Askur och Freja, fast de är duktiga och klöser inte alls mycket (ännu)

  SvaraRadera
 11. Sigge - matte tror att hon köpte klösråttan i grisöronaffären i Södertälje. Mysan är inte SÅ duktig, hon klöser lite varstans utom på råttan... Fast inte alls lika mycket som Filip och Maxi gjorde, när dom var små. Då penslade matte ättiksprit lite varstans!

  SvaraRadera
 12. Matten undrar om det finns någon klösbräda som funkar, för mattens mellersta valp har en katt, som absolut inte vill använda klösbräda, nä där är soffan och tapeterna bäst, hihi.

  Tur att missarna lugnade ner sig och slutade bråka, blir nog så när det är trist väder ute. För var det någon gång som jag surnade till på brorsan så var det när vi inte kunde vara ute och promenixa.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 13. Hillman - Tycks som om det sista som överger en kattägare är hoppet, säger matte! Hoppet om att katter ska föredra klösbrädor, alltså.
  Mindre använda klösbrädor än våra två finns inte!
  Mina katter bråkar allt fortfarande ibland, men som tur är inte alltid. I går var det kurr på gång, men idag är det lugnt igen. Trots att både Mysan och Filip varit inne hela eftermiddagen och kvällen. De har legat i varsin fåtölj framför kaminen! :)

  SvaraRadera