onsdag 16 november 2011

Gottigt! Men Filip kaxar till sig ibland...

Usel bloggerimatte, det är vad jag har! Nåja, hon har ju lite annat för sig som också kan vara skoj. I dag till exempel var hon hos tandläkaren. :)

Med sig hem hade hon bland annat såna här.  Tuggrullar! Jag var rädd att dom var ordinerade av tandläkaren, till matte, men dom var till mig! :) 
Ursmarriga, det ser ni ju! Jag har bara fått en tuggrulle ännu, och den hade jag göra med nästan hela kvällen. Jag kanske får en ny i morgon. Vet ni vad jag mer gillar - jo filmjölk. Matte har inte sån hemma så ofta, men idag fick jag mig i alla fall en slurk.


Jag gillar min vanliga mat också, i synnerhet den ena sorten.
Haha, Filip, du får bara vatten, jag får MAT!"


Annars är det ALLTID så att katterna får godare mat än jag. Fast dom får ju varken grisöron eller märgben förstås. Inte märgkex heller. Men själva MATEN - ojojoj, va läcker den är!

Om någon undrar varför Filip plötsligt har halsband på sig, så har det sin särskilda historia. Mysan har också ett nu igen, tillfälligt, och det har också en särskilt historia. Matte får berätta, kanske i morgon. Men när det gäller Filip så kan jag tala om att han har blivit väldigt kaxig, jagar ofta bort både Petrus och Mysan från tomten! Han försöker faktiskt vara dum mot Mysan inomhus också, ibland.

Så nu har matte satt på honom det där plinghalsbandet som Mysan fick ha dom två första utedagarna hos oss. Så att matte skulle höra var hon höll hus. Mysan skulle ju faktiskt ha kunnat ge sig iväg till sitt förra revir och förra liv.

Nu kan alla i stället höra var Filip är! Matte hör honom också när han är inne, och kan hålla lite koll.  Det verkar som om Filip blir lite mindre kaxig med det där halsbandet. Det tycks dämpa honom, i övrigt bryr han sig inte om det alls. Han får nog ha det några dagar till.

Natti!

11 kommentarer:

 1. Det där benet så verkligen utsökt ut!!!
  Ska försöka få matte att skaffa sånt till mej.
  Korkade Filip som försöker vara dum!

  SvaraRadera
 2. Vi håller med Sigge till 100%!! Det där benet såg verkligen helt underbart smarrigt ut!! Tur att det var till dig :-)
  Bilden på dig och Filip var ju bara för härlig! :-) Men varför har han blivit såå dum??

  SvaraRadera
 3. Den där tuggrullen såg inte så tokig ut. Den hade nog inte räckt hela kvällen hos mig förstås. Det där med kattmatssmaken håller jag fullkomligt med om. Lite tufft för Mysan att hävda sig mot alla killar, men hon kanske blir bättre på det så småningom. Kanske du kan hjälpa henne lite på traven? Det där med bjällerklang börjar väl bli aktuellt överallt nu... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Konstigt att Filip blivit så stöddig, det brukar inte katter bli som förut varit snälla. Kanske att han har ont någonstans, för när jag har ont blir jag lite grinig men då ska det göra riktigt ont förstås. Hoppas att det löser sig, vicket smarrigt ben du fått, det där skulle räcka minst ett år åt mig, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 5. Vilken smaskig tuggrulle du fått. Ser riktigt god ut för vem som helst kan jag gissa. Skönt kan jag tro att det inte var du som behövde gå till tandläkaren. Men hoppas att det gick bra för matte.

  Som du lipar åt kisekatten :o) Men ibland får man vara lite småkaxig, med all rätt när deras mat för det mesta ser så god ut. Har du varit och smakat på katternas mat någon gång då? Bäst är att låta varandras mat vara, du får ju också fin mat och härliga tuggrullar. Hoppas du fått dig ännu en tuggis.

  Jag tycker du ska hjälpa matte att hålla lite koll på katterna. Och så får vi hoppas att Filip inte hittar på mer elakheter.

  God kväll!

  SvaraRadera
 6. Sigge - Visst är det lite korkat av Filip, dessutom är det ju honom själv det drabbar värst. Men matte har gott hopp om att det trots allt kommer att gå bra. Något jättestort bekymmer är det inte ens nu. Bara en "onödighet". :)

  Emma o Malte - ursmarrigt ben var det, och helt klart till mig. Himla tur, det tyckte matte också... ;)
  Filip vill gärna vara "herre på täppan", och han tar väl chansen nu. Men jag tror allt blir bra, med tiden. :)

  Ludde - nä, du hade nog käkat upp rullen på två röda... :)
  Med mattes hjälp klarar sig Mysan bra. :) Filip hamnar nog också i någon form av acceptans, så småningom. Åtminstone inomhus. Utomhus kommer han nog att fortsätta bete sig mot Mysan som mot Petrus. Dom har sin egen ordning, dom där katterna. Men illa varandra ska dom inte få göra!!!!

  Hillman - Filip har nog alltid varit lite stöddig mot andra katter. Även mot en och annan hund som försökt anfalla, faktiskt. :) Fast aldrig att han varit det minsta stöddig vare sig mot mig eller mot matte! Tur för honom, det. :)
  Det här kommer att ordna sig! Det är vi säkra på.

  Nisse - det gick bra för matte hos tandläkaren.
  Katternas mat inte bara SER god ut, den ÄR det också! jag får smaka ibland, som godis. Och så brukar matte alltid tappa några små bitar när hon fyller på deras matskål. Jag skulle tvärt ge mig på att äta upp alltihop, men matte har placerat den i en hylla, dit jag inte når. Fast katterna, dom kan minsann hoppa, dom.
  Jag håller stenkoll på mina "gamla" tre katter, men Mysan tycker inte att hon känner mig tillräckligt bra än. Hon släpper mig liksom inte ordentligt in på livet. HENNES öron får jag till exempel inte göra rena...

  SvaraRadera
 7. Sånt ben ska jag beställa när min dietmat är slut!
  Annars dricker jag en skål filmjölk varje morgon, det är min favvodricka nämligen!

  SvaraRadera
 8. Fil är gott, det tycker vi också!!
  Men det där benet såg ju bara bäst ut....nästan så skärmen på datorn rök då vi fick syn på benet!!!
  Tack för att du berättade om borrelian, nu är man rättså övertygad att Vilgot kommer bli bra!!
  Vov o kram!!

  SvaraRadera
 9. Rudi - där fick matte nåt att tänka på! Hon säger att jag nog också ska få mig en skvätt filmjölk cå och då. Från och med nu. BRAA!! Och så hoppas jag att din dietmat är slut snart! Så att du får ett smarrigt ben. :)

  Grabbarna boys - men snälla ni, ni kan vara helt övertygade om att Vilgot blir helt bra!! Tvåbeningar kan få otäcka följder, men med hundar är det en helt annan sak! För än så länge har vi ju antibiotika som fungerar.

  SvaraRadera
 10. Hej kompisen !
  Ja jag har inte lagt mig riktigt ännu utan håller matte sällskap ett tag till. Men nu känns det bra. Lite ont i benet har jag, men vi ska ju kontrollera det under morgondagen så det ska nog gå bra. Matte bestämde sig för att ringa veterinären redan ikväll och vi ska dit för säkerhets skull i morgon. Den här otäcka upplevelsen kommer att finnas kvar i minnet, men den bleknar väl med tiden får vi hoppas.
  Filmjölk är jättegott det tycker jag med. Matte brukar ge mig och Hector lite varje kväll innan vi sover, om vi har ätit middag tidigt. Men idag fick vi buljong och det var jättegott och värmde skönt i magen.

  SvaraRadera
 11. Wille - gjorde en sista koll innan det är läggdags för mig också, äntligen! Men det är så här hon är, min matte. Och därmed jag också. Dygnsvändare, nästan.
  Jag tycker så synd om dig, och det gör matte också. Sånt där sitter i, hoppas du inte går just den vägen de närmaste dagarna!
  Hoppas förresten att du sover gott nu, både du och Hector. Och matten! Och alla hussar också, förstås.

  SvaraRadera