fredag 10 oktober 2014

Äntligen, äntligen, äntligen!

Kasperia
Utan koppel. Utan tratt. Inte ont nånstans. I skogen! Känns som om livet har återvänt. :) 


Jag fick inte bada idag, har några sårskorpor kvar som ska trilla bort först. Men endera dan, så är det dags för badudden! 
Hurra, vi är lika glada allihop här hemma. Matte, katterna och så förstås jag själv. 


Skogen ja. Tursamt nog började det inte regna förrän på kvällen, i dag hade vi till och med sol. Matte tog massor av bilder, några kommer här:




Jag visar några till bilder, bara för at ni ska få se att den här skogen är vacker. Det är min närmaste skog, enda stället där matte törs avvika från en tydlig stig. Hon kan ju nästan gå vilse på vår egen tomt... så det är lika bra att vi håller oss här där skogen avgränsas av två vägar, en sjö och en bäck. :) Visst virrar hon till det här också. men vilse på riktigt går hon i alla fall inte.





Matte plockade lite blek taggsvamp och lite trattkantareller, men bara lite. Skogen är full av dom, men matte vill ju aldrig ha så där väldigt mycket svamp. Och för mig är svamp förbjuden numera.


En liten sötis till röksvamp fick också stanna kvar. :)


Det finns roliga rötter och sånt också, i den här skogen. Men dom bilderna får vänta lite. Blogger är seg i kväll, eller om det är vår dator eller uppkoppling. 

Ett litet PS bara- kan ni gissa vad jag fick som nattisgodis i går kväll, i stället för märgkex och sånt - jo, tre hallon!!!!!  Dom serverades vid sängkanten, tillsammans med en massa gos.  
Tro det eller ej - det kändes faktiskt rätt okej. Hihi, ni märker väl att jag rimmade!

28 kommentarer:

  1. Det lyser verkligen om dig på bilderna! Snällt av matten att gå till den finaste skogen när hon tar bilder på dig. Det syns verkligen att du trivs. Måtte skorporna trilla bort fort så du får bada också. Hallon har jag aldrig förstått mig på och inte blåbär heller. Tur att du uppskattar dom om det nu är så att du inte får äta nåt annat godis. Förmodligen får du inte äta Luddekex heller men det är klart att både matten och katterna behöver nog din hjälp i många år till så det är väl bara att gilla bär och sånt då. Jag slickade lite nyfiket på en av våra vindruvor, men jag avstår gärna... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar både hallon och blåbär, och jag plockar dom själv. :) Fast förstås inte ur frysen. :D
      Matte ska prova att fixa nån sorts dietgodis av torkad specialblötmat och majsmjöl. Eller om det finns rismjöl? Hon ska inhandla en burk specialmat nästa gång hon kommer till Södertälje och Animalen.
      Kan nog bli bra. :)
      Kasper

      Radera
  2. Var de djupfrysta? Ja hallonen alltså? Annars går det väl inte att gnaga på dem, eller? Men, men nöden har ingen lag, sägs det. Det syns verkligen att du är nöjd och glad och fågelfri, f'örlåt trattfri. Grattis till det!

    BELLA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får hallonen tinade. Om en stund får jag kanske ett eller annat blåbär också, hehehe.
      Faktum är att jag inte är lika road längre, av att gnaga. Mina gamla märgben mest bara ligger, och några nya får jag ju inte.
      Man anpassar sig. :)
      Kasper

      Radera
  3. Skönt för Kasper och dig att slippa tratt. Nu gäller det att hålla diet så inga nya urinstenar bildas och det ska nog gå bra. Som godis här vankas Wasa Sport i lagom bitar, blodpudding är förstås också mums. Påvert kan tyckas men med två hundar blir det konkurrens, tror dom, och därmed glufsas det mesta utan krus. Lycka till nu i fortsättningen!
    Trevliga bilder från höstlig skog och glada djurvänner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, stenhård (!) diet! Varken typ Wasa Sport eller blodpudding är aktuellt längre, för Kasper.
      Nya stenar kan bildas ändå, men risken är mycket mindre om vi sköter oss ordentligt. :)
      En fråga om vanor och rutiner mest. Gäller också att trixa till det, så att han får i sig riktigt mycket vatten. Mycket kissande blir det. :)
      Berit E

      Radera
  4. Jisses så glad du ser ut Kasper och det är ju inte konstigt :)

    Trevlig helg på er !

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tjoho, så härligt livet blivit helt plötsligt. :)
      Kasper

      Radera
  5. Det var nog den gladaste nuna jag någonsin sett! Härliga bilder från Ovilseskogen som ser så mysig ut.
    Hallon. Hm. Det hade inte gått hem här i stugan, kan jag meddela - men att Kasper gillade det låter bra. Torkat specialgodis av dietfoder och mandelmjöl låter desto smaskigare - det blir nog bra det här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dietfoder och majs- eller rismjöl, måste det bli. Mandel återfinns bland allt annat förbjudet. :)
      Kasper älskar hallon, han gillar dem uppenbarligen även frysta. Men han får inte många.
      Han kan ju också få leta upp dietfoderbitar, tursamt nog gillar han verkligen detta foder. (Men jag tycker att det luktar rätt vedervärdigt...)
      Men, som du säger, det blir nog bra, det här. Gäller bara att komma in i nya rutinerna. Det gäller också att få honom att dricka betydligt mer vatten än han gjort tidigare. Men det funkar, har ett bra knep. :)
      Berit E

      Radera
  6. Underbart att få se dig så glad igen! Hallon är ju bland det godaste som finns!
    Önskar jag kunde skicka några hösthallon till dig från vår trädgård, men de blir nog bara mos innan de kommer fram till!
    Själv tuggade jag i mig en blyertspenna igår, så matte har varit lite orolig för att det skulle bli operation och tratt även för mig! Hon är lite sjåpig och pratar om att vassa bitar kan förstöra min magsäck! Suck… hon får väl se till att jag har
    goda ben om hon inte tycker om att jag käkar pennor!
    Önskar Er en härlig helg!
    Puss från Melody

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blyertspenna ingår definitivt inte heller i min diet! Tror inte att själva blyertsen heller är så bra för magen! Låt bli att göra så där fler gånger!!!
      Fast KLART att du ska få goda ben, prova med att hota att äta mer blyertspennor annars (men nöj dig för all del med att bara hota!!!)
      Berit E

      Radera
  7. Det där är allt en bild av sann hundglädje!
    PUSS!
    Tull matten:
    Kom på något! Havanais Åke testades ett tag för allergi, med sådant foder (lika dyrt som anti-sten....). Då pillrade hans matte ut hela rundeln av mat ur burken, skar i tunna skivor och torkade i ugnen på låg värme för att få "godkänt" godis. Nu vet jag ju inte ens om ditt är i burk, men OM så kanske det är något att testa?
    Och.... Borrelia önskar jag ju ingen, vare sig hund eller människa, men jag håller med ett av dina svar nedan att här gjorde den ju faktiskt en viss nytta. SKÖNT, trots allt, att stenarna kom ut innan de hunnit ställa till ännu värre ptoblem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är precis något sånt jag ska prova. Kasper får nu torrfoder som jag blöter upp med MASSOR av vatten.
      Dietmaten finns även som blötmat, och det är den jag tänker mig att blanda med lite grann majs- eller rismjöl, kavla ut och torka i ugnen.
      Jag tror det blir både gott och nyttigt och det kommer att smaka annorlunda än hans vanliga mat.
      Så bra att få veta att någon annan redan provat det jag tänkt. Och funnit att det funkar.
      Ja, skönt att både onda tänder och farliga stenar nu är ett minne blott (tills vidare åtminstone).
      Berit E

      Radera
    2. G tog den ju bara precis som den var, men jag gissar det går ännu bättre med lite mjöl. Om inte annat så liiiite fortare i ugnen....
      Jag har använt "mjölet" som bli i botten på torrfoder påsar när jag bakat hundkex, som utfyllnad, så förmodligen skulle man kunna använda uppblött torrfoder också :)
      Huvudsaken är ju att du hittar ngt han vill ha, för alldeles utan godismöjligheter..... Assar ryyyyyser!

      Radera
    3. Jag tror det blir lite sprödare med mjöl Mer kexlikt. Mjöl i botten på säcken - bra tips, det ska jag komma ihåg! Fast det dröjer ca 1,5 månad innan jag kommit till botten av den här säcken.
      I morgon far jag till Animalen och köper blötmatsburk. Och börjar leta efter lämpligt och tillåtet mjöl. :)
      Berit E

      Radera
  8. Din skog är helt underbar :D Där hade jag också gillat att springa som du gör.
    Tre hallon och en massa gos, det låter verkligen inte ett dugg fel du :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror verkligen också att du skulle gilla min skog. :)
      Hallon är faktiskt gott, särskilt tillsammans med gos. :D
      Kasper

      Radera
  9. Wow, du er i ditt gamle igjen! Så fin du er når du poserer i skauen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bara springer runt i skogen, jag. Så matte får passa på med kameran. :)
      Kasper

      Radera
  10. Grattis Kasper!
    Nu är livet som det ska vara igen och må det fortsätta så.
    Ingen äcklig tratt och en massa skogsröj.
    Jag ska snart åka till en av mina storskogar, sista chansen innan jägaruslingarna invaderar i morgon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst, allt känns riktigt bra nu. Vi måste bara komma på nåt riktigt bra om det här med godis - för så här kan det ju inte fortsätta. Hallon i all ära... ;)
      Kasper

      Radera
  11. Tänker att både hallon och blåbär innehåller syror, men kanske inte av typen som kan bidra till utfällning av stenar... Gissar att du kollat det :)
    /ej hundägare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Något enstaka blåbär är okej. :) Hallon fungerar lite bättre, men helst bör de vara färska, liksom jordgubbar. Men enstaka frysta hallon per dag går bra.
      Jag har en omfattande lista på det mesta... Ytligt sett ologisk, men jag får väl utgå från att den stämmer, i alla fall är listan med källhänvisningar imponerande lång.
      Säkrast verkar definitivt att hålla sig till de speciella dietfoder som finns. Man har goda erfarenheter av åtminstone tre av dem, enligt veterinären på Animalen.
      Oerhört viktigt är dessutom att Kasper får i sig mycket vätska. Det känns som den riktigt stora utmaningen. Ska skriva om det vid tillfälle.
      Berit E

      Radera
  12. Så härliga skogsbilder på höst, hund, svampar! Bilder man blir glad av!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nästan så att jag föregrep veckans fototrisstema. :) Rätt bra, för då behövdes ju ingen begränsning till tre bilder.
      //Berit E med en fortfarande glad Kasper

      Radera
  13. Åhhh, vilken vacker skog ni bor i !! Vi har en liknande men inte lika vacker - om nu allt ska jämföras ;-) Den lycklige lille ulltotten i full frihet, vad mer kan man önska... Lycka till, Kasper!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara att hoppas att den här delen av skogen får bli kvar - en bit bort kalhöggs den för några år sedan.
      Det är verkligen underbart att se Kasper nu. Så vi njuter av nuet och ser framtiden an med tillförsikt. :)
      Berit E

      Radera