lördag 18 oktober 2014

Trevligt sällskap

Kasperia, matteria
I dag väcktes matte av telefonen - det var nya grannen med Charlie och Eddie. Hon påminde matte om att de ju skulle göra sällskap i skogen i dag, om vädret var fint.

Grannen hade glömt att min matte tycker att det är nästan natt fram till 10-tiden. Vid 11-tiden gav vi oss i alla fall iväg, matte hade lovat visa hur det såg ut i närmsta skogen. I synnerhet den del där det växer en massa trattkantareller.

Schnauzermatten tycker om svamp, men har aldrig plockat!! Så hon tycker nu att min matte är världens expert. Den här korgen blev full så småningom. Hon var lycklig. Matte ville inte ha en enda svamp.
 
 
Vi gick förstås till sjön också, men ingen badade. Charlie och Eddie är förresten norskar (heter det så?) och det är deras matte också.
 
Verkar inte som om norskar gillar att bada - det gör inte jag heller när jag har sån där väst på mig.

 
Norskar tycks inte heller förstå sig på rullning så bra. Fast det finns det ju många svenskar också som inte gör, förstås.
 
 

8 kommentarer:

 1. Om Er norskan tittar vilken tid din matte gör sina blogginlägg så förstår hon nog varför ni inte är uppe med tuppen!
  Klokt att inte bada, tycker jag som inte ens går i en vattenpöl!
  Beträffande förra inlägget så är min matte en stor användare av bikarbonat! Kaffetermosen får sig ett par teskedar i varmt vatten, varje gång den har använts. Jag är glad så länge som hon inte badar mig i det där vita pulvret!
  Önskar Er en härlig lördag.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror min matte har fått bikarbonat på hjärnan just nu! Tur att hon lovat mig att inte hälla nåt på mig.
   Norskarna läser inte våran blogg, varken den tvåbenta eller de fyrbenta. :)
   Lika bra att inga grannar läser, säger matte... Som har gnällt över en och annan ibland. :D
   Kasper

   Radera
 2. Jo du Kasper! Där har du mycket nyttigt du kan lära norskarna! Det är väl bra att lära dom hur man torkar sig innan du lär dom att bada. Det kanske går att få i gång ett riktigt rejs med dom också? Men nog kunde väl matten ha tagit av dig västen medan du badade! Snart kommer nog isen och sen är det nog kört med badandet. Det var ju bra att din matte kunde visa några bra matsvampar för Norskan också. Hon gillade nog att få vara expert ett tag... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom här fyrbenta norskarna är rädda för vatten, berättade deras matte. Doppar inte ens en tass. Jag och matte som trodde att alla norskar är käcka frisksportare. Titta bara på Ronja som till och med badar i iskall älv!!
   Fast kanske att jag kan lära dom här båda ett och annat, så småningom.
   Kasper

   Radera
 3. Du har alltså en hel del du kan lära ut till dina nyfunna vänner. Jag tycker du ska lära ut hur man rullar sig, det är ju så användbart. Badningen kanske du ska vänta med tills nästa sommar så de inte skräms av kylan i vattnet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du tänka dig, dom rullade inte en enda gång. Trots blöt mossa, stickig ljung, blåbärsris och en massa annat!
   Tror också man ska lära sig rulla innan man lär sig bada. :D
   Kasper

   Radera
 4. Grattis till trevliga grannar, det är värdefullt. Så roligt att hundarna kommer överens också och ni kan göra sällskap i skogen. Svamp kan man allt få nog av fast inte vi i år då de lyst med sin gula frånvaro. Det är Kantareller som avses förstås.

  Fina fotobidrag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här nya grannen är verkligen välkommen - alltför många av "de gamla" har flyttat. Bland alla rätt främmande nya dyker plötsligt upp någon som det visar sig att man har väldigt mycket gemensamt med. :)
   Hundarna fungerar bredvid snarare än med varandra, men det är ju gott nog. :)
   Berit E

   Radera