onsdag 15 oktober 2014

Värme på gång :)

Nu är vinterns värme hemma. Redoplacerad. Bekvämt, om än inte vackert. Själv ser jag det bara när jag går ut eller in, och då tar definitivt glädje över bekvämligheten över. Tre pallar värmeloggs.
 
 
 
 
Solen sken när de levererades - jag hann precis bädda in allt i mörkgröna presenningar innan regnet kom. Liiite bättre ser det i alla fall ut när loggstravarna är täckta.  Får väl visa det en annan gång.
 
Känns gott att vinterns värme är tryggad. Även om vintern blir rejält kall. Fortfarande eldas med förra vinterns loggs, de räcker gott och väl den här månaden ut.  
 
I morgon är det dags för invintring av altanen. 
 

12 kommentarer:

 1. Det så bra ut. Godt du ordnet opp for familien din Kasper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen ska behöva frysa i mitt hus. :) Och matte är för klen för att hugga ved och sånt. Så jag bestämmer att vi ska ha loggs!
   Kasper

   Radera
 2. Sånt som är nyttigt o till glädje - för att inte säga nödvändigt o en naturlig del av livet - som t.ex. uppvärmning i nordiskt klimat kan inte bli missprydande, ens om det staplas uppefter husfasaden. När jag ser din loggstrave, ser jag likheten med många vedtravar man kan se utmed husväggar här på landet. Nu har du i och för sig dolt dem med presenning, men so what... bekvämt ska man ha det.
  Den där känslan av "fyllda lador" är värdefull. Det måste vara nåt vi fått i generna här uppe i Norden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är skillnaden - travad ved är vacker!
   Inplastade loggs är det inte.
   Men effektiva är de, en återvinningsprodukt är de, och värmer gör de. Som tusan! :D
   Man får ta det onda med det goda.
   Det där med "fyllda lador" känns både nödvändigt och lite lyxigt. För övrigt nödvändigt när det gäller många ting, när man bor som jag gör.
   Berit E

   Radera
 3. Tryggt att veta att det blir varmt i stugan även om det stormar och blir elavbrott! Ni hinner nog vintra in altanen också innan det är dags att gå i ide... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen invintring i dag. Det måste vara torrt då, inplastade blöta trämöbler är ingen höjdare, säger matte.
   Men vintern ser ut att dröja ännu ett tag. Skönt! För när jag nu äntligen får bada igen, så...;)
   Kasper

   Radera
 4. Ja det är skönt när loggsen är på plats. Vi ställer dem i garaget men det är lång väg att forsla. antagligen får vi ordna något i stil med din placering och täcka med presenning när vi blir ännu skröpligare ;-) Rustar för vintern på många sätt, idag glad för tömning av avloppstanken. Alla utemöbler inne o.s.v. Än mår pellarna bäst på verandan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju era loggs redan levererade, men varför inte framöver fundera på både/och. Tider av oväder och mer eller mindre tillfällig skröplighet vore det väl skönt att ha loggs nära, andra tider känns det kanske bra att tampas lite extra med dem. :)
   Blev ingen altan-invintring i dag, möblerna är för blöta och det har småregnat hela dagen. Städar inomhus i stället. :D
   Berit E

   Radera
 5. Läste på om de däringa logsen... och de verkar ju inte vara något dumt alternativ alls. Nu har jag ingen kamin ÄN och för köksspisen är de inte bra (läste jag) men min dröm är ju en kamin och DÅ!!! Det närmaste jag kommer nu är pelletsen, men... de har jag i kattlådan! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kämpat med ved tidigare, visserligen köpt färdighuggen, men kört in i vedbod, travat, sedan burit upp och in... det är så mycket enklare med loggsen. Dessutom känns det bra att sågspån kommer till nytta. :)
   Men de kräver en annan eldningsteknik än ved gör, de är ju oerhört kompakta.
   Berit E

   Radera
 6. Tänk så mycket värme det kommer att bli med alla dom där loggsen :)
  Mysigt att ha en kamin att elda i , det önskar mina människor att dom hade.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt hus är kaminen ett måste, det är med den vi värmer nästan hela lilla huset. :)
   Och vi är sååå glada för den. :)
   Kasper

   Radera