torsdag 23 oktober 2014

Höst och rött

Kasperia
Ute regnar det, ibland bara lite, ibland mer än bara lite.  I mitt hus vill ingen vara ute. Men matte är knäpp. Det är höst nu säger hon, så nu ska blått bli rött! Känns varmare då, säger hon. Vaddå - jag märker då ingen skillnad alls!

Och nån ro får man nästan ingenstans. Hon stör mig!


Allt vitt har åkt in och ut ur tvättmaskinen. Allt rött har plockats fram. Allt blått SKA in i maskinen, och sen ska det få ligga till sig och vänta på våren.

Maxi ligger redan i soffan, men Filip ville ju också prova. Och visst, svarta katter gör sig bättre på vitt och rött än på blårutigt. Måste jag ju medge.  :D

Jag blir så trött på alltihop så att jag lägger mig direkt på golvet. Så att jag slipper se när matte börjar byta draperier också. På fredag ska hon möblera om, säger hon... Fast åtminstone inte mycket, hoppas jag.


Vad ÄR det egentligen med mattar, som alltid ska hålla på och ändra saker. Saker ska ALDRIG ändras, om ni fråga mig!
 

22 kommentarer:

 1. Håller med, dom där städ ändra om dagarna.Är fullständigt onödiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de, när det finns så mycket annat viktigt att ägna sig åt! :)
   Kasper

   Radera
 2. Jag är inte så bra på färger men hussen tycker i alla fall att det ser väldigt varmt och skönt ut med fluffigt vitt och det röda. Visst passar katterna väldigt bra mot det vita och röda! Du själv ser ju alltid varm och skön ut med din vita päls så du behöver inte byta. Hoppas nu att matten inte möblerar om alltför mycket... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rött är väl fint, fattar bara inte varför det inte ALLTID kan få vara rött då! I dag hade matte en röd tröja på sig... fast jag fick passa huset. Matte lovar att jag i alla fall inte ska färgas varken röd eller blå, så jag får väl vara tacksam för det åtminstone. :)
   Det blir nog ingen stor ommöblering - i vardagsrummet ingen alls. :)
   Kasper

   Radera
 3. Tänk min matte är likadan! Det blå brukar bli rött hos oss också!
  Nog är de bra märkliga de där tvåbenta!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blått eller rött - huvudsaken är väl i all sin dar att det är mjukt och skönt.
   "Märkliga" är sannerligen ordet! :)
   Kasper

   Radera
 4. Tur jag har då, min matte ändrar aldrig nåt alls. Så som det såg ut för 32 år sen så ser det ut nu i vårt hus. Ja, bortsett från att jag ligger där då:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tänk att det FINNS såna mattar!! Låter nästan för bra för att bara sant. :D
   Kasper

   Radera
 5. Men pust och suck, min matte är likadan. Vet du? Hon målade om datorbordet här i veckan också. De är inte riktigt kloka. Här planeras också in varmare färger, fast hos oss går det lite hand i hand med att julen också närmar sig. Mycket rött här också. En röd matte ska vi införskaffa snart säger matte. Finare och varmare så. När julen sedan nalkas är det bara att slänga fram lite tomtar och så, så har vi julen klar ;)
  Vilken tur Kasper att du i alla fall får vara vit och inte byta ut din pälsfärg ;) Se nu till att matten inte möblerar om dina bäddplatser bara, eller din matskål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte brukar byta färg ännu lite tidigare, men i år varade ju sommaren ovanligt länge. :) Här blir det mest bara lite en- och granris till jul, ett par azaleor och rentav cyklamen (!). Adventsljusstakar och en röd glasstjärna hör också till. :)
   Min bia kommer nog att flyttas, men mina båda andra speciella platser/täcken blir kvar där de är. :)
   Målat datorbordet - LAIKA, LÅT BLI att ge min matte några såna idéer!!!
   Kasper

   Radera
 6. Varma färger på vintern är mysigt :-) Ommöblering är ett tecken på att man har energi - något jag inte gjort på länge. Men det piggar upp.
  Snyggt och hemtrevligt ser det i alla fall ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst piggar lite ändringar upp. Men den riktigt stora förändringen jag grunnat på blir inte av. Jag inser att jag skulle ångra den!
   Men det jag nu tänker på, det blir bra. :)
   Vardagsrummet, det som delvis finns på bilden, det ska inte ändras, det känns bra som det är. :)
   Berit E

   Radera
 7. Röda accenter tycker jag också om fast de är "på" året om. Allt står där det är ställt också även om en del ersattes nu med barndomsHemmets möbler. Men på samma platser! Jag vill inte drutta omkull i mörkret och tänk om Ankan/katterna får dålig syn! Fast sanningen är nog att jag ogillar förändringar...

  Mycket hemtrevligt ser det ut på bilderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du är sanningen på spåren, hehehe.
   Den dag någon i det här huset, oavsett antal ben, får för dålig syn, då ska inte jag heller ändra något. :) Jo, antagligen flytta bort en del prylar.

   (Är det mörkt brukar jag förresten tända en lampa, ett bra tips. :D)
   Berit E

   Radera
 8. Fast vit i vit är också snyggt ;-)
  Hoppas att du åtminstone får ha din liggplats i fred.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusan också - det har blivit BÄTTRE för mig! Möjligen för matte också, hon hoppas på det. :)
   Ska visa bilder nån dag. :)
   Kasper

   Radera
 9. Nu har jag fått läsa ner låååååångt igen.... Allt pga den här slöa trögmatten jag har. Suck!
  Ja, ok, hon flyttar inte mödler i alla fall. Kanske något att vara glad för då....
  Du, jag undrar..... GÅR det verkligen att umgås med så'na där skäggiga typer? Matten här påstår att jag måste mött ngn dum när jag var liten (minns inte helt klart faktiskt) för jag litar INTE på dem! Men dina norska såg ju ok ut..... Kanske bara är svenska som.....
  Får fundera!
  Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. När matte väl hade flyttat färdigt allt kändes det rätt okej. Jag gillar nya "titta-på-teve-i-datorn-platsen", för där har jag min bia alldeles nedanför mattes stol.
   Dom där norskarna är rätt okej, vi bryr oss faktiskt inte särskilt mycket om varandra. Dom har ju liksom varandra, och jag har matte. :D
   Kasper

   Radera
 10. Men eller hur? Hur kan de hålla på som de gör, mattarna! Lyckost Arlo, säger jag ;) min Matte har ju inte ens hunnit hjälpa mig med bloggen, så har hon stökat här. OGILLA! Jag gillar verkligen inte när hon stökar till det. Jag kommer väl så småningom att få visa vad hon har gjort.

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, han har det allt bra bra, han Arlo. :D
   Min matte har stökat färdigt för tillfället, men snart börjar hon nog igen. Hörde nåt om nästa stora bokhylla...
   Visa för all del vad det är din matte har gjort, sånt gillar åtminstone min matte att se. :D
   Tror jag också ska visa lite...
   Kasper

   Radera
 11. Har man det smått måste man vara praktisk och komma på smarta lösningar – om och om igen. Det är vad du gör och så väldigt trevligt det alltid blir. En sak jag funderar på är att hänga upp varmare/tjockare gardiner som hjälper till att hålla ute kalldraget. Får nog offra lite av utsikten för den sakens skull.
  Trevlig helg allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tycker jag faktiskt att jag har för stort. De ursprungliga 35 kvm är ju utbyggda till 80).
   Inte minst när det ska hållas varmt på vintern undrar jag hur stort utrymme en enda person egentligen behöver.
   Tjocka gardiner har jag inte, däremot ser jag till att ge ytterdörren en extra isolering (döljs av ett draperi...). Men jag borde förstås också se över mina fönster...

   Ha det gott själv. :)
   Berit E

   Radera