onsdag 29 oktober 2014

Söndagstema 5 - Liv o rörelse i färg o svart/vitt

Inte är det söndag längre, men tiden har ägnats åt annat än blogg och foto. Egentligen hade jag tänkt använda den här bilden i ett annat sammanhang. Lilla vita hunden i livlig rörelse borde ju vara ett självklart motiv. :D

Den här bilden - molnen är definitivt i rörelse! De ilade fram över himlen, och de märkligt formade popplarna (om det nu verkligen är popplar) var minsann också i rörelse.  :)


Skillnaden mellan de båda bilderna är kanske inte så stor.
 
 


Fler liv-och rörelse-bilder i färg och svart/vitt finns här.

12 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska molnbilder! Dramatiska och vackra!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en märklig både himmel och dager den eftermiddagen. :)
   Berit E

   Radera
 2. Läckert att det inte skiljer så mycket på färg och svart-vitt även om vi ändå föredrar den i färg med det lilla himmelsblå som man skymtar. Gör bilden lite mer dramatisk. Bilderna på djup var verkligen härliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar också färgbilden. Som vanligt alltså när det är ganska lite färg i dem. :D

   Trissen - att titta närmare på blommor är ofta väldigt fascinerande. :)
   Berit E

   Radera
 3. Det lilla blå ger en strimma hopp så färgbilden föredrar jag mest. Visste jag inte att det grå fältet i den svartvita bilden egentligen är blått skulle den kännas mycket mer dramatisk. Nu fick vi ju facit på samma gång så den svartvita känns inte så svart - tyckte husse... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån fin kommentar, tycker matte (ja, jag också förstås). En strimma blått hopp... :)

   Matte plockade in bilden (den svart/vita) i Photoshop nyss, på skoj, och jädrans vilken dramatik det kan bli, i synnerhet med ännu lite mer beskärning i fonden! Plötsligt visste man varken ut eller in.
   Så hon sparade ingenting. :D
   Kasper

   Radera
 4. Superfina bilder. Åh, kan du Photoshop ? Jag har programmet installerat i min nya dator men tycker att det är jättesvårt. Fattar noll med andra ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan och kan... :)
   Jag har en gammal version av Photoshop som jag installerat.
   Har även köpt Photoshop Elements, tidigare i år. En enklare variant som är fullt tillräcklig när det gäller enbart bildbehandling, åtminstone för den som inte är superproffs. :)
   För mig är enda sättet att lära mig att pröva mig fram. Den inbyggda hjälpen är förstås också till väldigt god hjälp .. aha, var det DET som det betydde... :D
   Berit E

   Radera
 5. Jag tycker att den fantastiska bilden uttrycker sig väldigt olika: den svartvita är mer dramatisk, ser "Svindlande höjder" framför mig och hör de olycksbådande stråkarna... Den i färg är mycket vacker och det är lätt att ställa sig själv därinne i bilden och se molnen rasa fram - härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efterson den märkliga dager som faktiskt rådde inte riktigt framgår i färgbilden så är jag själv egentligen mest glad över den svartvita. Men ännu mer i en sepiavariant, som jag sparat i min dator. :)
   Härliga analys du gör. :)
   Berit E

   Radera
 6. Japp dom molnen ser verkligen ut att röra sig fort !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera