söndag 18 december 2011

Snöglopp och halka

Snöglopp är inte det bästa jag vet. Ska det snöa så ska det åtminstone göra det på riktigt, tycker jag. Vi har halkat iväg med bilen, jag och matte, jag tror att det mest berodde på att hon ville handla en flaska glögg att trösta sig med!  Klart att hon handlade lite annat också, men jag misstänker att glöggen var viktigast! :) Så här såg det ut hos mig.

Jag tyckte inte den här snön var något vidare alls - tyckte
faktiskt att matte skulle ingripa och göra nåt åt eländet!

Men jag provade en rull o snöplöjning i alla fall, men näe,
det var för blött!!! Sjöar ska vara blöta, inte snö!

Vi håller oss mest inne, alla både katter och hund och människa.
Det här fönstret vill jag visa, för där finns bland annat en väldigt fin blomma!


Här ser ni den bättre. Det är en amaryllis som min matte fick av
Luddes husse och matte när dom senast hälsade på hos oss. :)

Visst är den vacker!!!


Alla mina katter är inne. Efter fyra innedygn tänkte både Mysan och matte att nu skulle hon,  dvs Mysan, väl ändå våga sig ut ett tag! Här sitter hon på förstubron och funderar.

Hon gick ut! När matte efter en stund ropade på henne var hon borta. När matte efter ytterligare någon halvtimme tänkte ropa så satt Mysan där tätt intill ytterdörren. Har aldrig hänt förut. Maxi låg på en hylla.

Den här hyllan är för katterna, Maxi och Filip använder den. Alla tre våningarna, omväxlande. Petrus föredrar alltid att ligga på själva räcket. Mysan har aldrig förut kunnat vistas där tillsammans med någon av de andra katterna. Nu ligger hon och sover på skrivbordet som vanligt, men innan matte gick in till datorn låg hon och sov på mattes duntäcke.

Faktiskt väldigt mysigt när jag har hela min flock inomhus. Fast matte grumsar över kattlådan. Nån sån har vi inte använt på flera år, men i och med Mysan så infördes den igen. Och nu vill ALLA katterna helst göra både 1 och 2 där!!! Kan säga att matte är där och gräver OFTA!

Filip och Maxi sover på kontorssängen.


Petrus har bestämt sig för att också stanna inne, och då naturligtvis i "sin" fåtölj.

Jag för min del tycker att matte ska sluta tramsa. gå och lägga sig och mig så att
jag får mitt nattamärgkex! Tycker att hon kan stänga av datorn nu!


När jag ser ut så här, så brukar jag ofta få det ungefär som jag vill. Så godnatt alla! :)

21 kommentarer:

 1. Har ni också fått snö nu!?! Här syns den inte alls, och vi är nu mera riktigt trötta på detta regnande... Och vilken fin blomma ni hade fått :-) Såna tycker vi är riktigt vackra, men matte har svårt att hålla liv i sina blommor!

  SvaraRadera
 2. God morgon alla! Även här är det snö, 0,5 mm. Man kan nätt och jämt se att det blir spår i det vita.

  Husses bondkatter, Lappidus och Vittass har faktiskt börja gå till dörren i st.f. till kattlådan. Där stod de till en början i 5 sek. Husse uppmuntrade detta och vips har dom två börjat gå ut på kisserundor och sedan kommer dom snabbt in igen och bjuds på "kattegrädde". Husse är mycket nöjd, nu behöver han bara mocka efter Skugga, som inte förstår så mycket.

  Jag har naturligtvis två egna lådor inne och en på min balkong. Kan inte tänka mig att gå ut och träffa de andra eller bli våt.
  Ha en bra dag! Det ska jag ha.

  SvaraRadera
 3. Roligt att ni fått lite snö :) Hoppas att den stannar kvar så ni får lite julstämning.
  Här har det kommit pytte lite snö, bara hoppas at den får stanna också.

  Jätte fin amaryllis ni har, läcker färg.
  Söta dom är alla katterna :) Förstår att dom håller sig inne och hellre går på lådan när det är sånt här ruskväder ute.

  Ha en bra 4:e advent :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Katter är ena riktiga mesar tycker jag. Alf är också helst inne när det snöblaskar. Men han går ut han ska etta och tvåa åtminstone.
  Men du har en samling snygga katter, det har du. Jag skulle gärna utöka min samling lite också. En är för lite.

  SvaraRadera
 5. Åhhhhh, sa matte trånande, när hon scrollad på din blogg idag..
  Hon såg dom där fina hängande ljuslycktorna vid amaryllisen som hon tycker är så fina.
  Här är det ju blöt snö men jag är lycklig ändå..
  Ha det gott i myset.. Tror matte tar fram lite glögg ikväll också

  SvaraRadera
 6. Kloka katter du har hälsar siamteamet! SÄNGEN!!! är enda möjliga platsen här just nu. Eller möjligen mattes knä om hon bara kan sitta still... Fast då har hon ju massa handarbeten som dinglar i huvudet...
  Snöglopp är inget väder! Det är nå't slags "tillstånd" säger vår matte som aldrig är så tjurig som vid så'nt här väder.
  Inga långa promenader här inte:(
  PUSS!
  Jesper o Assar
  Och matten vill säga det är väldigt trevligt att läsa hur Mysan blir mer accepterad. Har Petrus sagt åt de andra kanske?;D

  SvaraRadera
 7. Emma o Malte - nu har snön kommit, men den är fortfarande blöt. Men mer kyla är visst på väg. :)
  Matte hälsar att amaryllis är toppen - för den håller faktiskt liv i sig själv. :) Det gör däremot INTE cyklamen. :(
  Det har redan två stycken berättat...

  Lilla Maja - här är det flera cemtimeter snö! Nästan en dm i går kväll, men den har smält lite grann.
  Lådan var ju för Mysan när hon kom hit och inte fick gå ut. Och nu VILL hon inte gå ut i blötan! Dom andra katterna passar på! Dom som inte har haft låda på minst sju år!
  Jag och matte tror att vi får ha det så här tills i vår! Då vill dom nog ut, vi kan ha en dörr på glänt och vi kan förhoppningsvis ställa undan lådan för gott! - Vi hoppas att Mysan är rumsren (men vi vet att hon kissade inne ibland när hon bodde hos Sigge, och nåt sånt vill jag och matte inte riskera, då har vi hellre låda.)
  Tjusigt förresten, att du har inte bara en utan TVÅ eller till och med TRE EGNA lådor!!! Du inser väl att du är priviligierad. :)

  Ann-Margret o Vinja - här är flera centimeter snö, och den lär dels få förstärkning, dels bli liggande kvar åtminstone över jul. Matte surar, för tajmingen är urdålig - hon har fått ont i ryggen lagom till snöskottning och julstök.
  Katterna är liksom lite klena, jag tycker att dom också skulle prova att snörulla! Då skulle dom nog fatta hur härligt det är med snö!
  Det där är faktiskt mattes älsklingsfärg på amaryllis. Den och den helt vita. :)
  Ha det riktigt bra själva!

  Rudi - håller helt med, dom ÄR mesiga, dom där katterna. I många år har minsann mina tre gamla katter precis som Alf alltid gått ut och ettat och tvåat, oavsett väder. Men så kom Mysan och ställde till det så att vi måste ha låda. Och då passar dom andra också på... Latmaskarna!!!
  Tycker också att du ska utöka din kattsamling, det är jättekul att ha fler än en att kika på. Dom är rätt roliga ihop. :)

  Gizmo - matte minns hur förtjust din matte blev i dom där "flygande värmeljushållarna", dom som hon köpte i Trosa för flera år sedan. Det är hon själv också. :) Hon köpte dom i en så fin liten butik. Den ligger vid den där långa gatan, öster om kanalen.
  Snön är lite blöt ännu, men minusgrader är på väg. Mer snö också, tror jag. :)

  Jesper o Assar - åh, säger mina katter i korus, en sån klok och insiktsfull matte du har! Snöglopp är bara ett odrägligt tillstånd, inget annat!!
  Mysan lever sitt liv bredvid de andra katterna, precis som Petrus gör och alltid har gjort. Det märks att hon varit en ensam katt under en längre tid. Hon knyter inte an till människor heller, men gillar att hålla sig i närheten av matte. :) Och hon spinner när matte gullar med henne, även om hon själv aldrig tar initiativet.
  Hon har faktiskt bara varit hos oss i tre och en halv månad, så vi tycker att allt går nästan över förväntan ändå.
  Dessutom - eftersom matte bara har ett knä och dom andra katterna gärna vill ligga där så är det nästan tur att Mysan gärna håller sig en bit bredvid. :)

  SvaraRadera
 8. Först vill vi tacka matte och dig för den fina kommentaren, den värmde mitt i allt krångel som har varit med Tims kropp nu...

  Vilket otroligt mysigt juligt fönster! Kan tänka mig att det är mysigt att sitta inne och titta ut där.. speciellt om det fortsätter vara sånt tråkväder ute.

  Bilden nederst på dig är ju bara helt ljuvlig, vilka ögon! Förstår om du får din vilja igenom ofta med den blicken :)

  SvaraRadera
 9. Va lite lappmögel du har!
  Skickar genast allt jag fick för det är minst dubbelt så mycket!
  Såg ditt svar om det där med Mysan.
  matte är övertygad om att det var rent protestkissande. Ett par gånger så kissade hon mitt på golvet medan hon stirrade matte i ögonen. Typisk kattprotest. Troligen mot att Askur tyckte alldeles för mycket om henne

  SvaraRadera
 10. Vilken fin header du och din matte gjort till din blogg. Den förra var fin den med, men här med snön och allt... så vackert. Du pryder bra i snöväder, även om den snön som kommer nu inte är så väldans vänlig att vara ute i.

  SvaraRadera
 11. Sigge - Tack, tack, jag tror jag har fått det mesta nu! Snölagret har ökat betydligt! Det fyller fortfarande på - MEN DU KAN SLUTA SKICKA HIT MER!!!
  Mysan ja - vi vet att det nog handlade om protestkissning hos dig, men är rädda för att hon kan börja protestkissa här också om hon inte kommer åt vare sig låda eller ytterdörren.
  Vi har märkt att hon inte riktigt vet hur hon ska bete sig. Dom andra säger till, allihop, när dom behöver bli utsläppta och återvänder sedan glatt in igen efter några minuter.
  När Mysan släpps ut blir hon borta LÄNGE. Inte riktigt alltid, men för det allra mesta. Hon är ute nu, i världens skitväder - snöglopp. Sedan flera timmar! Hon bara ville ut! Hon LÄÄÄT!
  Och nu kommer hon inte när matte ropar... ligger väl och trycker under något uthus nånstans och vill inte ge sig ut i den blöta och allt djupare snön.
  Tror du matte är bekymrad? Ja, det är hon... Hon kommer att fortsätta ropa då och då i flera timmar, så förhoppningsvis har vi den där lilla snurran inne innan vi går till sängs. (Mina andra tre är alla inne.)

  SvaraRadera
 12. Anna med flock - vi tycker det är så tråkigt att Tim har en del bekymmer, men vi fortsätter att tro att han blir mycket bättre och att ert liv tillsammans blir riktigt bra framöver, precis som det varit förut.
  Den där blicken - jag är väldigt nöjd med den själv. :D Funkar i princip alltid!!

  SvaraRadera
 13. Nisse - det börjar ju lägga sig nån sorts is (fast den knappt är värd namnet) på åtminstone delar av sjön nu, så bilden kändes lite fel. Nu är det vinter! Väldigt blöt snö, men klart bättre än ingen alls. :) Det fixar nog till sig så småningom. :)

  SvaraRadera
 14. Den här snön är verkligen inte kul. Hoppas att det blir riktigt vinterväder snart. Hussen och matten blev förvånade av färgen på amaryllisen. Dom trodde den skulle vara röd, men den passade ju bra i fönstret med allt annat rött. Själv bryr jag mig inte så mycket om blommor. Dom går ju inte att äta, men ute jan man ju i alla fall pinka på dom... Kramis!

  SvaraRadera
 15. Här har det oxå kommit lite snö och det är minusgrader, då trivs vi!!
  Väldigt fin Amarylis, älskar dem!

  Ha en God Jul

  SvaraRadera
 16. Ludde - japp, det här är ett skitväder! Kan säga att den som pinkar på min mattes amaryllis, den riskerar att råka väldans illa ut! För en riktigt sur matte, hon är minsann inte rolig!!!
  Hälsa hussen och matten att amaryllisen ser ut precis som den enligt den där "pappersstickan" ska se ut. Den heter "Apple blossom". Det var därför min matte blev så extra glad när hon fick den! Den är JÄTTEVACKER! Och den har ju t.o.m. en stängel till! Så här är ännu mer fröjd att se fram emot. :)

  Stella, Doris, matte Lotta - minusgrader på väg här också, blir säkert bättre då. Och tänk, att vi har precis samma smak när det gäller amaryllis, hälsar min matte.
  Ha en riktigt God Jul själva!

  SvaraRadera
 17. Har inte du någon låda som du kan gå på, nu när alla katterna går på lådda så kunde väl du göra det oxå. Ja, jag menar då slipper ni gå ut alls när det är ruggväder, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 18. Men vad menar ni?????
  Är Mysan fortfarande borta????
  Om hon inte kommer så kolla hos grannar så hon inte är instängd och gå till där hon var då innan hon fångades.
  Nu fick matte också huvudvärk och magont

  SvaraRadera
 19. Jag har faktiskt mer snö än du !!! Dessutom har jag kunnat snörulla, och jag gjorde det ordentligt !
  Det var så SKÖNT !
  Nu kommer min päls att bli i toppskick då värmer den gött ska du veta ! Det där med katterna, nja jag gillar nog inte katter något vidare, de är rätt läskiga, fast vi har en mysig katt här i närheten som inte är ett dugg rädd för mig, ska se om jag kan be matte ordna en bild på henne en dag ! Hoppas att du får lite mer snö ändå av Sigge så han blir av med den och du kan gotta dig i den !

  SvaraRadera
 20. Hillman - jag försöker, visar faktiskt ett visst intresse för kattlådan då och då. Det finns en extralåda i huset - jag tycker att den borde vara min.

  Wille - jag har mycket mer snö nu, över en decimeter. Har snörullat. Och fått benen och magen FULLA av BAUTASTORA klumpar!
  Jag gillar katter väldigt mycket, dom är bara så mysiga! Men jag är så oroligt just nu för lilla Mysan! :(

  SvaraRadera
 21. Sigge - ja, Mysan är fortfarande borta! Efter ett och ett halvt dygn! Hon är absolut inte där hon var innan hon fångades, där finns inget att hämta längre. Nej, hon VET var hon bor. Ingen tvekan, och det är det som gör matte så extra orolig. Hon är skygg. Söker sig ingen annanstans.
  Vi ska gå runt igen, ta oss in på olika tomter och se om hon kanske fastnat nånstans. Som Freja.
  Oh, håll tassar och tummar allt vad ni kan!
  Matte har fått huvudvärk, och hon gråter ibland. Och hon ropar och ropar och ropar...

  SvaraRadera