tisdag 13 december 2011

Bra bil jag har... :)

Hurra, hurra, hurra! Min bil mår väldigt bra, inte en enda plump i protokollet. Den är så gammal nu att den måste besiktigas varje år. Förra året var den inne på service, kamrem byttes dessutom (!), och bromsskivorna var utslitna... kostade skjortan!

Sedan dess har jag inte kostat på bilen någonting alls, och imorse for jag och matte bara iväg till besiktnignen utan en endaste förberedelse.

Resultatet blev alltså precis likadant i år. Min slutsats är naturligtvis att det är lika bra att inte serva bilen som att göra det...

Matte hade glömt kameror hemma. Men så här såg det ut förra året, och så här såg det ut i år också.  Och precis som förra året så bjöds matte på något att dricka + en tidning. Hon drack en mugg choklad. Jag fick lite godis som matte hade i sin ficka. :)


På hemvägen handlade matte katt- och hundmat som kommer att räcka hur länge som helst. Känns tryggt. Och sen stannade vi vid den där sjön med stora sandstranden där inte hundar får vara. Fortfarande ingen kamera, naturligtvis, men kanske ni minns hur det såg ut där i somras.

Nu var det värre ändå! Inte på stranden, men på parkeringsplatsen. Någon har tömt MASSOR av skräp där! Antingen ett lastbilsflak eller en hel släpkärra full!!! Matte blev så ledsen när hon såg det. Jag också. Fattar inte hur totalt urblåsta i skallen en del tvåbeningar är!!!!! Men som sagt, ingen kamera fanns med. (Matte glömmer alltid att det faktiskt finns en i mobilen också!)

Men det var kul att springa på stranden och i grunda vattnet. Den här trädroten var också kul. Tyckte matte. Finns en äldre bild på den också. :)Och så är tid beställd för kastrering av Mysan. Lilla kraken... Som ni ser fortsätter hon att dricka vatten ur sin vattenkanna. Inget annat duger.Hon är verkligen världens linslus, hon Mysan! Men det beror på att alla vi andra på fyra ben mest ligger och sover när vi är inne, säger matte. Mysan hittar på en massa saker.  Här till exempel är hon på väg att dra ner en duk! Jag försökte varna matte, men hon fattade inget förrän det var för sent. Och då glömde hon kameran. Blev annars ett rätt kul resultat...

Nu ska jag visst få lite goda kattmatskulor i min godisfyrkantsboll. Eller vad den kan heta. Godisfyrkantskub, kanske.

19 kommentarer:

 1. Vilken toppen-bil ni har!! Dyra servicar har vi också stött på med mattes svarta fara! Så vi förstår precis hur ni tänker.
  Visst är det tråkigt med tvåbeningar som inte kan konsten att plocka upp sitt skräp efter sig! Vi förstår inte hur svårt det kan vara!!!

  SvaraRadera
 2. Skönt när bilarna funkar och inte kostar en massa extra..
  Vi funderar på att göra ngt åt Majja också så man slipper köra med p-piller som man inte vet om dom får vara kvar i magen. Knaskatter äter ju gräs och då kan lätt pillret ploppa ut det också.
  Har du lussat nåt idag Kasper? Det har jag.. *fniss*

  SvaraRadera
 3. Ja så ska det vara med bilar. de ska vara fräscha, klara besiktningen och gå bra. Det är ju därför man har dem, eller hur ?
  Myzan ser rolig ut där hon håller på med duken. Ha en fin Luciaväll nu.

  SvaraRadera
 4. Grattis!
  Men matte log (ursäkta9 när hon läste det där om bromsskivorna.
  Min bil käkar höger bakbroms inklusive skiva.
  Eftersom mattes mamma hade bilen i massor med år först så har vi tappat räkningen på alla byten genom åren.
  Byttes förra året, i år var det nedslag igen.
  Mattes mamma har ju Renault igen och den käkar också bromskiva på höger bak!
  Bra jobbat av Mysan med duken.
  För övrigt hade vår lokaltidning nån tävling om lUssekatt.
  Vann gjorde en katt vid namn MYSAN som nästan ser ut som Mysans tvillning!!!

  SvaraRadera
 5. Grattis till att din bil fick diplom! Ser att Mysan borde heta Busan. Eller Mysan-Busan. Hittade hon möss i duken?
  Vår lilla Skugga hörde en mus i soppåsen under diskbänken och husse hjälpte henne att fånga den. Utsökt läcker frukost. Nu har hon suttit vis skåpsdörren hela da´n och väntat på en lika läcker middag.

  SvaraRadera
 6. Lilla Maja igen13 december 2011 20:20

  Jag glömde ju att skriva, att den där nya vinterbilden på dig i motljus är såååå vacker. Jag menar DU är så vacker!

  Godiskuben - finns den i kattstorlek?

  SvaraRadera
 7. Snygg ny header! Fast jag misstänker att den är från förra vintern...eller hur?

  Bra bil du har, det känns riktigt bra nu när vintern kan komma när som helst.

  Hoppas Mysan inte läste bloggen om vad hon ska vara med om!

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att du har en så fin matte som kunde ge dig lite gottis när ni väntade på bilen. Ja, så att det inte bara blev hon som fikade gott.

  Lite linslus är du nog allt också Kasper va, det tror jag minsann. I alla fall gör du dig väldigt snygg på bild, det må jag säga.

  SvaraRadera
 9. Malte o Emma - vi gillar den där lilla bilen, både jag och matte. :) men INTE dom där skrotmänniskorna som gör det så fult och skräpigt för sin omgivning! Grrrr...

  Gizmo - p-piller för katter medför biverkningar, i längden. Inget som veterinärer rekommenderar alls. Juvertumörer, livmoderinflammation... Du kan be matte läsa här http://www.agria.se/katt/artikel/kastrera-katten--varfor-det
  Inget lussande för mig - det har liksom skjutits fram till torsdag. :)

  Hector - jag och matte tycker precis som du, när det gäller bilar. Väldigt klokt sagt. :)
  Hihihi, kan säga att matten LÄT lite rolig, hon också, när Mysan fått ett riktigt bra och ändamålsenligt grepp i duken. :D

  Sigge - mina bromsskivor rostade tydligen, matte lär bromsa alltför försiktigt, kör med nån sorts "mjuk körning". Så nu tvärnitar hon ibland. Men bara när inte jag finns i bilen. Men hon kommer nog bara ihåg det kanske varannan månad eller så.
  Jaså, Mysan är inte ensam om att heta Mysan. :) Om det inte vore så svårt att ropa så skulle matte antagligen döpa om min Mysa till Lilla My! Men nej, hon heter ju faktiskt Mysan! Så får det förbli.

  SvaraRadera
 10. Lilla Maja - tror inte det finns godiskuber i kattstorlek. Och så är jag förstås glad för att du tycker jag är vacker på bilden. :)
  Mysan-Busan blev väldigt rädd själv när det började dråsa prylar över henne, så hon glömde kika efter nån mus.
  Vi har aldrig möss inne, så långt som in i huset hinner dom tydligen aldrig. Det enda vi ser då och då är små rester (magsäckar) utanför ytterdörren.

  Rudi - headern ja, inte är den då från i år inte. :D Här regnar och blåser nåt fruktansvärt just nu! Ingen snö nånstans, bara isfläckar på småvägarna.
  Stackars Mysan anar ingenting. Det där blir inte roligt för henne. Men p-piller är faktiskt ingen bra, långsiktig lösning för en katt. Men tratt kommer hon INTE att gilla! Den 29 är det dags.

  Nisse - matte har nästan alltid godis i fickorna, och ibland kommer hon till och med ihåg att ge lite grann till mig! :)
  Jag är en sån där linslus som reagerar så fort matte tar fram kameran. Slutar upp med vad jag har för tassar och går fram och stirrar den in i objektivet! Håhåjaja, säger matte och suckar, och lägger bort kameran igen. (Fast ibland hinner hon ta nån bild innan jag hunnit reagera.)
  Men Mysan hon bara låer matte hållas. Du skulle se hur många bilder det finns på henne. Så hon är en ÄKTA linslus, tycker jag.

  SvaraRadera
 11. Grattis till ytterligare ett år med bilen. Bra att matten kommer ihåg att tvärnita någon gång ibland. Husse gör några riktiga tvärnitar i hundra knyck så ABS:en får jobba ordentligt varje kvartal, för det är väldigt bra att veta att det fungerar INNAN det behövs. Det var en riktigt fin header-bild matten hittade fram. Det där med vattenkannan lärde sig säkert Mysan när hon bodde hos Sigge... Kramis!

  SvaraRadera
 12. Ludde - om inget oförutsett inträffar så lär nog den här bilen få hänga med i många år än. Matte kör inte alls så många mil om året numera. Förut bytte hon vart tredje år till en ny, men det var då det!
  Vattenkannan har blivit Mysans egen. Hon dricker ALDRIG ur vattenskålen i köket som vi andra fyrbenta gör. Ärligt sagt - det fjäskas för henne!!! Men okej, hon är ju rätt söt. Och ganska rolig faktiskt. :)

  SvaraRadera
 13. Bra att ha gott om mat hemma, så slipper man ut och halka, här klarar jag mig till nästa vecka men då måste vi iväg.

  Jag tycker att Mysan passar perfekt som namn på den kissen för mysig ser hon ut att vara, hihi. Du är oxå mysig som vart och besiktat bilen, det får hussen göra sjävler här om det inte är på sommaren för då följer jag gärna med, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 14. Siameserna har nu haft andan i halsen rejält - DRA I EN DUK????? Mattar brukar ju bli vansinniga, säger de. TUFF brud!!!
  Grattis till godkänd bil, säger jag!
  Och förresten, det där med Mysan. Lilla Stina här i porten kastrerades för lite sedan, med titthålsoperation. Kostade inget mer. Inga stygn och inget trattbehov! Kolla om inte Animalen gör så också!
  Också får matten PUSSA till er allihop från mig!

  SvaraRadera
 15. Hillman - ut och halka efter just hund- och kattmat behöver vi inte göra förrän en bra bit in på nästa år. :) Fast matten behöver nog bunkra lite tidigare. Hon mumlar nåt om t.ex. julskinka... (MUMS!!! men nog räknas väl det som hundmat!!???)

  Eva - jo liite vansinnig blev nog min matte också, ett ögonblick, men inget gick ju sönder och Mysan blev så rädd att matte faktiskt måste trösta henne!!!!
  Animalen opererar som vanligt, och Mysan får stygn som måsta tas bort efter 10 dagar. Men om hon inte bryr sig om dom så behöver hon inte ha tratt, säger Animalen. Men slicka och bita får hon inte.
  Men allt ska nog gå bra.

  SvaraRadera
 16. Vilka fina nya Header Du Din matte har skaffat. Tänker ofta på Din matte som tar hand om "hittekatter". En av våra grannar har i höst tagit hand om vovvar som ingen vill ha, den senaste var en stor Labrador med lite bullterrier blandning. Han hade totalt blivit vanskött och lämnad utanför en pub.Han hade knappt någon päls på stora delar av ryggen.. Men nu har det börja växa ny päls & Tammy (tror jag han heter) har blivit en lugn & glad hund som ska få bo kvar hos grannfamiljen. Innan dess tog de hand om Simon som nu också mår bra trots sin eländiga reumatik.

  SvaraRadera
 17. Kikkan - nya headers, lite roligt att beskära gamla bilder, säger matte. :)
  Usch ja, så en del människor behandlar sina djur, matte fattar inte hur någon kan bära sig åt så. Stackars den där Tammy, sån tur att han blev omhändertagen och törs känna sig lugn och glad nu! Skönt för Simon också att ha fått ett bra hem. Heder åt grannen!!!
  Mattes hittekatter är liksom ett kapitel för sig, men nu klarar vi inte fler, säger hon. Det är ganska problematiskt att föra in nya katter i en äldre kattflock. Men det går i alla fall så pass bra med Mysan att hon alldeles klart både vill och ska stanna hos oss.

  SvaraRadera
 18. Den där nya headern, hoopas verkligen att det INTE kommer att se ut så en endaste dag i vinter!!!
  Jag simmade idag och alla mina skogar är framkomliga. Det där med gårdagens runda. den var TRÅKIG på slutet när det bara var landsväg.
  Blir ibristpåbättre runda möjligen och sommartid inte alls med tanke på monstren

  SvaraRadera
 19. Sigge - Nä, så mycket snö som på min header kommer det förhoppningsvis inte i vinter. Men en del lär det komma redan i helgen och i början på nästa vecka! Säger SMHI. Kan komma så mycket att det krävs plogning av Matte med stort M!
  Det gillar INTE matte med litet m. Fast jag skulle ärligt sagt inte ha så mycket emot det. Jo, lite, för då blir det kanske ingen skog för mig?

  SvaraRadera