torsdag 22 december 2011

Godaste maten orörd

Matte har kollat, och den lilla matklick hon ställt på "möjliga stället" var orörd för någon timme sedan. Så där gömmer sig inte Mysan. Fast matte tänker förstås fortsätta att kolla.

I morgon bitti tänker matte undersöka ännu ett ställe som Sigge visade jättestort intresse för. Huset där matte fångade henne i grävlingsfällan.

Men alldeles nära det huset bor nu en annan katt, den lilla kattungen som jag också har skrivit om tidigare. "Fällanhuset" ligger bara 30-40 meter därifrån. Tomterna gränsar till varandra.

Därför tror matte att det är DEN lilla katten som ibland t.ex. letar efter möss under "fällanhuset".

Men matte ska absolut dit och titta, och försöka locka fram eventuell katt oavsett vem det är. Om det är den andra katten, så är hon/han inte skygg som Mysan. Tvärtom, den katten har t.o.m. försökt tränga sig in i ett hus som också ligger alldeles nära. Men hon som bor där ville inte släppa in henne.

Och om det är Mysan - ja då vet jag många som blir glada! Fast matte vågar inte riktigt tro på det längre. I somras, när Mysan var vildkatt och inte hunnit bli vår, då tvivlade matte aldrig. Som hon gör nu.

Mattes inköpslista blev så mager, att den just inte dög till något alls. I morgon ska hon försöka räkna ut vad hon mer behöver, och då får hon handla en gång till. Skönt nu att vägarna är framkomliga. Och bilen framskottad och framplogad.

9 kommentarer:

 1. Försök att leta under saker, kolla vid brunnar ve och fasa men det finns faktiskt såna som saknar lock eller har bristfälliga säger matten. Åh, om vi ändå var lite närmre jag och matten tycker så synd om er. Det är inte rättvist nu när hon fått det så bra den lilla söta missen. Hoppas bara att det inte hänt nåt, utan att hon rätt som det är dyker upp igen. Matten ska gå ut och titta på ställen där de visar upp katter som är upphittade, finns flera ställen.

  Tröstetaxpussisar i mängd.

  SvaraRadera
 2. Vi är så ledsna här!! Vi tycker det är så sorgligt att inte Mysan har kommit hem eller visat några tecken på vart hon kan finnas! Men sen tänker vi på att hon kanske är nånstans där hon jagar möss och så har hon glömt bort tiden. Vi har ju hört om katter som varit borta i en hel vecka för att sen komma hem! Så förhoppningsvis dyker hon upp snart igen!

  SvaraRadera
 3. http://www.petdirekt.se är ett ställe som man kan efterlysa katter på och även se upphittade. Annars är det de vanliga som blocket och hittadjur.se som gäller matten fortsätter att leta på nätet. Hoppsa såå att det ska lösa sig på ett eller annat sätt, så ni hittar henne.

  Taxpussisar.

  SvaraRadera
 4. Hoppas, hoppas, hoppas Mysan snart kommer hem igen!!
  Vov o kram!

  SvaraRadera
 5. Fällanhuset - där är hennes f.d. hem. Klokt av matte att koncentrera sig dit.

  Mysan är fortfarande en vildkatt i själen. Dryga tre månader på lyxhotell har bara påverkat henne lite grann. När hon blir hungrig och frusen och tröttnat på utelivet kommer hon hem till dig igen. Kanske hälsar hon på hemma?

  Egentligen är det samma läge som i somras, men nu vet Mysan vem matte är och att hon är väldigt snäll.

  Hon glömde väl inte köpa grisöron till dig?

  SvaraRadera
 6. Lilla Maja ursäkta att vi lägger oss i och svarar dej här.
  Mysan är INTE vildkatt, hon har haft ett hem innan hon hamnade i området hos Kasper med matte. En vildkatt visar ALDRIG det förtroende som Mysan visade oss människor direkt efter infångadet. Hon bodde ju här under en kort tid och hade det inte varit för att hon avskydde katten Askur hade hon bott kvar här.
  Däremot så kan hon ha fått nåt tillfälligt hjärnsläpp och bestämt sej för att gå tillbaka till området där hon höll till i somras. Katter kan göra sånt av outgrundliga anledningar.
  Jag var ju väldigt ivrig i mitt markerande där hon fångades.
  Det enda vi kan göra nu är att fortsätta att hålla tummar och tassar för Mysan kommer tillbaka och om det värsta inträffat attt hon i alla fall hittas Kasper och hans matte slipper leva i ovisshet

  SvaraRadera
 7. Jag får ont i magen av detta!!!
  Lilla Mysa-gumman! Nu får du allt vara så vänlig att gå hem!
  Men hoppet överger definitivt inte. Om inte annat så är det ju jul och klappar och presenter är legio. Basta!;D

  SvaraRadera
 8. Har inte varit inne och läst här på ett tag då jag legat sjuk... Fy vad tråkigt att läsa om Mysan :( Jag hoppas verkligen att ni hittar henne och allra helst att hon är oskadd... Att gå och vänta och undra är verkligen det värsta...Hade en katt en gång för många år sedan när jag fortfarande var barn som smet ut och aldrig kom åter, tänker fortfarande på honom ibland och undrar vad som hände med honom.

  Stor kram till både dig och matte!

  SvaraRadera
 9. Jag tänker också fortsätta att hoppas! Hon VET ju var det finns god mat och vänliga invånare, men ibland finns det annat som drar. Låt nu inte matte fara omkring i området FÖR mycket och oroa sig. Ni är fortfarande många hemma som vill ha en skön jul, men håll koll på ytterdörren och boden lite då och då, och kanske fönstret kan få stå på glänt om det inte är för kallt... Kramis!

  SvaraRadera