lördag 3 december 2011

Drömmer mig tillbaks

Nu ni, nu blir det TVÅ inlägg under samma datum! :) Det är ett sånt läskigt väder här, så vi vägrar att gå ut! Allihop! Regn, blåst och mörker - presenningen över loggsen fladdrar och LÅTER! Jag försöker få matte att gå ut och kolla, men hon vägrar!


Tänk för precis ett år sedan ... då var det minsann 3:e december i min smak! Bilder från min tomt. Då var det precis lagom mycket snö - tyvärr blev det ju för mycket sedan (vem har sagt att man ska vara nöjd här i livet?) Men då var det bara underbart!Bilder från i dag - nä, såna vill varken jag eller någon annan se, det är jag säker på!

Nu ska matte ta grönsaksgrytan från spisen, för den är färdig. När hon har ätit ska jag leta godis! :) Kanske det kan bli nån bild till då? För UT - det vill jag INTE!

17 kommentarer:

 1. Vi vill inte ha snöööö! Då har vi det hellre som det är nu... eller kanske inte... Vi vill inte ha snö iaf, det är vi säkra på! :-)

  SvaraRadera
 2. Kan väl säja så här............
  Vädret idag är flera tusen gånger bättre än det som var för ett år sen.
  Inte nog med all äckelsnö, det var minsann runt 20 minus också. Nä i år ska det vara barmarksvinter, matte har beställt av sin vädervän som bara skrattar elakt!

  SvaraRadera
 3. Så glömde jag...
  JÄTTEGRATTIS till nya människovalpen, nu kommer du att få jobb Kasper med uppfostran när ni träffas

  SvaraRadera
 4. Nu är det så här:
  VI VILL HA SNÖ!!!! Vi hatar verkligen detta blöta o skitiga väder som råder just nu!!
  Underbara bilder du har från förra året!!
  Längtar till SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
 5. Ja, det var bättre förr!

  SvaraRadera
 6. Håller med Rudi! Det var bättre förr! Nu är det ju bara blåst och plaskvått hela tiden. Det måste bli ett slut på det här hundvädret... Kramis!

  PS. Ovanligt att se ett "dagsinlägg". DS.

  SvaraRadera
 7. Emma o Malte - men hör ni, snö är ju hur kul som helst (så länge det inte är mer än att man bottnar!). Matte gillar det här MYCKET bättre, men inte jag!

  Sigge - tack för grattiset:! Jag lär väl inte träffa valpen så väldigt ofta, men förhoppningsvis i jul i alla fall. Kanske tidigare också, men det är inte alls säkert. KALLT vill inte jag heller ha, men gärna LAGOM med snö. Fast matte är nöjd som det är...

  Grabbarna boys - det enda som finns i sikte är visst BLÖTSNÖ som försvinner nästan på en gång. :( Inte är den rullvänlig heller!
  Men förr eller senare så - och då får min matte tillfälle att börja gnälla igen... :) Men det får hon ta! :)

  Rudi - så sant!! MYCKET bättre! Och nu ska jag kila över och se vad du har haft för dig!

  Ludde - riktigt skitväder, det är vad det är! Fast hellre det än en massa halka på osandade vägar, säger matte. Men vaddå, hon kan ju ha broddar på sina egna fötter och på bilen finns det redan!!
  Två inlägg - rena ketchupeffekten, liksom. Tyvärr hinner vi nog inte med ett tredje...

  SvaraRadera
 8. Hoppas att du snart får lite fin snö att rulla dig i! Din vita päls är så vacker i snön.

  Jag väntar på några soldagar så att jag kan ligga i solstrimman och njuta. Så här års vägrar jag att gå ut.

  SvaraRadera
 9. Jag vill också ha lite snö nu.. Jag är trött på att alltid vara smutsig när jag kommer in. Sen kanske det inte behöver bli hela
  20 minus men iallafall så mkt att slask och smuts är borta.
  Matte säger att det känns konstigt att tända ljus nr 2 idag. Näe VITT ska det vara så här års.. Att jag sen kommer klaga över snön längre fram är en helt annan historia ;-)

  SvaraRadera
 10. Ja du Kasper nog håller jag med dig till 150 % Jag vill ha snö !!!!!!!!
  Jag vill dyka i snön, leka i snön, gräva i snön och fånga snöbollar !
  Men nu har vi ju ingen snö här, i alla fall inte än. Så en får väl nöja sig med att drömma i alla fall.
  Att det är barmark har ju visserligen sina fördelar, alla dofter känns bättre i gräset och det går fortfarande att undvika halkan. Men inte skulle det vara helt fel med lite lagom snö va ?

  SvaraRadera
 11. Lilla Maja - sol är trevligt, och kombinerad med lite lagom mycket snö är den fantastiskt! :) Matte hälsar och säger att du är klok du, Maja! Hon önskar att Mysan vore likadan... i går kväll bara SKULLE hon ut trots regn och rusk! Hon kom inte in igen förrän i kväll!!! Gissa om matten ropat, letat och varit orolig!!!

  Gizmo - Jag har en så märklig päls så att smutsen bara rinner av, hur den nu bär sig åt.
  20 minusgrader - nej, det vill vi INTE ha här! Då blir det vansinnigt kallt om tassarna!!!

  Wille - precis allt det där som du beskriver vill jag också göra! Men som sagt, det får inte bli för MYCKET snö, för då bottnar man inte och då kan man inte gå nånstans där det inte är plogat!!

  SvaraRadera
 12. I lördags var det regnstrom med minusgrader, igår var det 5 minusar och idag var det 12 minusar. Fast nu är det bara 3 minusar och snöfall, fast det är bara ludd som kommer ner. Matten och jag har nyss varit ute på promenix men det är så attans halt under snön, att man kunde dratta på ändan. Jag klarade mig bara halkade lite men matten var ilsk som ett bi på hussen som inte sandade uner gårdagen som hon bad om. Matten vill inte bryta benen och inte jag heller, så dä så!

  Taxpussisar.

  SvaraRadera
 13. Så vackert det är med all snö. Så där vill jag att det ska se ut. Nu har det varit lite trist väder, fast nu så här på kvällen snöar det faktiskt lite. Tänk, det kommer lite snö. Nu ror jag inte att det kommer att lägga sig på marken, men... men om det gör det så ska skidorna på för då ska jag minsann ut och åka lite. Vi får hålla tummarna för härligare vinterväder.

  SvaraRadera
 14. Hillman - du har allt ett värre väder än vad jag har, det kan jag se! Och du och matte får nog gemensamt ta itu med hussen, så att han ser till att du och matten INTE går och bryter benen! Sina ben ska man vara rädd om!

  Nisse - ska visst bli lite snöblask här i natt, och sen lite av och till hela veckan. Jag vill ha vit snö som inte slaskar, 10-15 cm, och ca 5 grader kallt. Konstant. Och ingen blåst, bara sol. Låter väl fint. :)

  SvaraRadera
 15. Hoppas du och matte har det bra. Och att den där tvåbenta valpen också har det gott.

  SvaraRadera
 16. Är du nöjd nu när snöäcklet kommit?

  SvaraRadera
 17. Gizmo - jo tack, vi har det bra. Och lilla valpen också. :)

  Sigge - jajamensan, JAG tycker det är jättekul, även om det är alldeles för lite. Nästan bara som frost. Men MATTE tycker det där vita är totalt onödigt!

  SvaraRadera