fredag 22 juli 2011

Nu är den provad på riktigt, min thundershirt

För tre dagar sedan fick matte räkningen, och på måndag betalas den. Gäller alltså min "åskväst". Kan utan överdrift säga att vi har tittat på den där tingesten med stor skepsis, både jag och matte.

I går kväll dundrade det rejält ute, fast inte precis ovanför oss. Jag började i alla fall bli ordentligt orolig.

Matte satte på mig den där konstiga grejen, sen ville hon att vi skulle gå ut för kvällskiss innan ovädret bröt ut på riktigt.

Det blixtrade! Ett sånt enormt blixtfyrverkeri har matte aldrig tidigare sett, och jag tvärvände i dörren och sprang till min speciella soffvrå. Matte stängde kvickt dörren.

Jag var rädd - men jag skälvde och skakade inte i hela kroppen.

Jag vägrade visserligen att äta godis, jag vägrade i princip allting. Men den där fruktansvärda panikångesten infann sig inte.

Dundret kom aldrig riktigt nära,så jag vet ju inte hur jag skulle betett mig då. Men dom där vidriga ljusblixtarna på himlen... dom fanns överallt! Och jag brukar reagera rejält även på avlägset dunder.

Det höll på länge. Vi gick och la oss.

Jag låg på mattan nedanför mattes säng, hon gosade med mig, och jag gjorde inga tecken på att vilja hoppa upp till henne. Bara vände upp magen och sa åt henne att fortsätta klappa, smeka och gosa. Det gjorde hon.

Sen somnade vi. Jag sov i västen, det gick utmärkt. Och jag bevisade för matte att jag i princip kan klara mig hur länge som helst utan kissning om det är läbbeväder ute!

Tusan också - vi gillar västen! Den hjälper mig faktiskt! Nu ska matte prova den i andra sammanhang också.

Här (längst ner) ser ni när jag provade den första gången.


(Vi är dåliga på att blogga just nu, men jag kan i alla fall berätta att Grynets matte sedan i går är hemma från sjukhuset. Hon ringde och tyckte att vi skulle komma och hälsa på om ett par dar, när hon förhoppningsvis var lite starkare. Det ska vi göra, en dag i nästa vecka, och ta med oss en god kantarellpaj! Mums för både mattar och hundar.)
.

14 kommentarer:

 1. Jag tänkte på dig i morse när åskan kom här. (Ett väldans regn hade den med sig också!) Undrade om du hade fått inviga västen och om det gick bra, och det verkar det ju ha gjort! Att du kunde ligga på din vanliga plats på golvet verkar ju som en jättestor framgång! Vad skönt om du inte behöver vara lika orolig:)
  Skönt att veta om Grynets matte också, gissar att tjejen är glad att ha fått hem matten.
  PUSS!

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Här smällde det precis över huset. Det var jätte otäckt. Jag gillar inte några smällar alls egentligen men matte har fått mig att bli lite lugnare nu. Men när det åskar PRECIS över huvudet, då är det bara för mkt.
  Hoppas vi får en lugn dag och sen en natt utan fyrverkerier.
  Ha det gott
  Gizmo

  SvaraRadera
 3. Kul att den missklädsamma västen fungerade mot åskan så du inte fick panik. Kom ihåg att ta bild när matten provar den i andra sammanhang. Jag tror hon kommer att se ganska lustig ut i den. Vi kom inte iväg på vår resa till södra Sverige i morse, för matten kände sig dålig igår. Jag får försöka träffa Norjebrudarna en annan gång. Kramis!

  SvaraRadera
 4. Så attans bra!!! Faktiskt så tänkte vi på dig och din fina väst i natt när det var som värst över Julita. Det är sant! Själv snarkade jag mig igenom en dryg timmes muller och blixt, utom den gången när det smällde till så huset skallrade och det slog ut blixtar ur kontakterna, då gick jag upp en sväng och kollade läget, sen somnade jag om igen. matten är så glad över det för hennes förra hund var superduperåskrädd!

  SvaraRadera
 5. Du vet väl att du ska ha västen lite då och då, alltså inte bara när det är åska eller fyrverkerier.
  Utanm bara ha den på en stund ibland så det inte blir så att du förknippar den med obehag.
  Min dator vägrar så vi har lånedator.
  Förbannade skit Vista!!!!!
  Sämre operativsystem får man leta efter, allt tar flera hundra år om det ens behagar fungera.
  I morgon ska Pascohusse kola på min dator håll tassarna för att den blir frisk och vanliga snabba xp återkommer.

  SvaraRadera
 6. Eva - jag tyckte också att det kändes bra att kunna ligga som jag brukar, fast Åskar fanns nånstans utanför fönstret. Blir nog bra det här - antagligen kommer han tillbaks senare i natt eller i morgon förmiddag! Så väst på, i natt. :)

  Gizmo - det ÄR läskigt, så där SKA faktiskt inte himlen bära sig åt! Som om den försöker härma nyårsafton eller nåt annat läbbigt...!

  Ludde - joho så, jag ska allt ha koll på när matte känner sig rädd nån gång och försöker kränga på sig min väst - kanske hon kan sätta den på huvudet eller runt benet eller nåt - borde funka vilket som... ;) Hoppas verkligen att din matte mår bättre idag!!!! Och att resan mot söder hinner bli av innan sommaren är slut!

  Rudi - cool du är! Otroligt! Till och med coolare än min matte, när det gäller blixtar som far ut genom kontakterna!
  Snällt av er att tänka på mig - nästa gång det åskar och blixtrar så där ska jag tänka på dig och hoppas på att jag blir mindre rädd då!

  Sigge - Jag förknippar västen med godis och gos, jag sov ju i den och vaknade med den och fick massa godis och sånt.
  Matte säger att Vista är olika mot XP, men ändå fungerande. Långsamheten kan bero på något annat, tex att disken är väldigt fragmenterad. Men hoppas du får tillbaks din egen i dag/i morgon, i gott skick igen.

  SvaraRadera
 7. Min dator måste lämnas in för det är nåt med ströförsörjningen som måste fixas kan vara x eller y.
  Blir alltså att stå ut med skitVista ett tag till.
  Det fick ju massor med kriktik när det kom och matte förstår precis varför.
  Segt och eländigt, förbjuder besök på websidor enligt eget tycke. Igår vägrade den släppa in på banksidan! Den var farlig!
  Matte är tack o lov bra på att fixa o trixa med inställningar osv annars hade vi inte kommit nånstans.
  En sak är säker aldrig en dator med Vista i!
  Matte vet t o m de som råkat få Vista, som omformaterat till xp istället!!

  SvaraRadera
 8. Hej Kasper & matte!
  Hittade hit via Rudis blogg - härligt att läsa att du också fått hjälp av "västen"!

  Skulle jag kunna få lov att använda dina rader på min hemsida? Tror det kan kännas tryggt för andra att läsa om de erfarenheter som finns ang användandet av thundershirt.

  Hälsningar Marie

  SvaraRadera
 9. Men vilken superväst....kanske nåt jag skulle kunna ha användninng av nyårsafton?

  SvaraRadera
 10. Ska föreslå att ToTos matte
  köper en sådan väst. Toto mådde väldigt dåligt av åskvädret som mullrade och blixtrade på i Trosa trakten minste en timme. Gillar själv inte sådant väder..Semsterhälsningar från "världens ände".

  SvaraRadera
 11. Ja det är i alla fall något bra med att bli gammal och inte höra så bra, jag bryr mig inte i Åskar längre. Visst kommer den riktigt nära så vill jag helst sitta nära hussen men annars så sover jag gott. Både jag och matten sov fast det skakade under jordbävningen, inte ens hussen hörde, hihi.

  Snygg väst var det i alla fall och hjälper den så är den värd sin vikt i guld, fast du är väl guldgossen, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 12. Sigge - matte gillar inte heller Vista (det hon sett hos sin goda vän), men så illa som du beskriver fungerar det åtminstone inte hos henne. Tur det! Hoppas du får din egen dator igen illa kvickt!

  Marie Ström - visst får du citera. Vi TROR verkligen att den åtminstone ska lindra även i riktigt skarpt läge. Det lär visa sig, för det blir nog mer åska i sommar.

  Cruella - nyårsafton om inte förr blir det verkliga testet för mig också! För den natten är det vidrigaste som finns. Gillar inte Valborg heller. Och inte åska. Eller när dom skjuter... (Men jag ÄR faktiskt en hund och inte en hare...)

  Kikkan - hoppas du har det bra där i världens ände, där är så fint! Har varit där många gånger, ett mysigt utflyktmål på sommaren - och när det är julmarknad! :)
  Jag tror verkligen att den där västen är bra, även om dundret blir ännu värre. Jag rapporterar vidare!

  Hillman - snygg väst??? Den ser inte klok ut på mig, tycker jag! Plötsligt ser jag smal och liten ut - och så puffar pälsen ut både fram och bak... Ser ut som en julgranskaramell i formen...
  Skönt för dig ibland att inte höra!
  Förresten är den där västen dyr. Förhållandevis. Men eftersom den tydligen hjälper, så... ;)

  SvaraRadera
 13. Vad skönt att västen hjälper lite i alla fall. Själv är jag väl inte sådär jätterädd för just åskan, men smällarna gillar jag inte oavsett vilken sort det gäller. Här har vi som tur är inte haft sådant åskväder, men det har ju mullrat lite då och då.
  Jo jag och Hector (och matte) är lite slarviga på att blogga just nu, men det är ju så mkt som händer hela tiden så vi hinner inte skriva ner allt alla dagar. Men idag ska vi försöka skriva lite.
  Hoppas det inte blir så mkt mer åska på ett tag för dig nu.
  Ha en skön vecka.

  SvaraRadera
 14. Wille - det ska inte dundra från himlen.
  Och inte ska det blixtra och lysa där heller, varken fyrverkerier eller "vanliga" blixtar!
  Och det ska inte skjutas i skogen.
  Fast den här gången gick det ju bättre än vanligt för mig, så åtminstone matte är nyfiken på att få prova västen en gång till... hrm...

  SvaraRadera