måndag 18 juli 2011

Ja se mattar - åtminstone min...

Grynets matte ligger på sjukhus - hon blev sämre dagen efter att jag varit där. Nästa dag ringde Grynets matte till min matte från sjukhuset, dit hon kommit i ambulans.

Läkaren sa att "av det där så antingen dör man väldigt snabbt eller så blir man helt bra. Och du dog ju inte..."

Snart får hon komma hem. Det blir bra. Grynet bor just nu hos en granne. Det var för långt till mig, för det var bråttom.

Matte och jag har varit på utflykt idag, träffat både två- och fyrbenta. Matte upptäckte att kamerabatteriet behövde laddas, så det gjorde hon.

Sen tog hon batteriet ur laddaren och tog fram kameran.

Och så åkte vi iväg. Med kameran. MEN med batteriet liggande kvar hemma på skrivbordet... 

"Men Kasper", sa matte, "det var ju åtminstone laddat..."

Med en sån matte mår man så här! Japp, passar precis med en svart-vit bild!!!
Skrotmatte!
Natti!
(Sigge - visst vinner väl ändå min matte i virrighet!!!)

11 kommentarer:

 1. Nja jag tror våra mattar är ganska jämna i virrighet. Har fortfarande inte glömt den där gången när hon släpade med hemtelefonen istället för kameran.
  Håller tassar och tummar för att Grynets matte blir frisk snabbt.

  SvaraRadera
 2. Kanske matten behöver ladda sina batterier så hon kommer ihåg allt som ska med. Kanske du får hålla bättre koll på henne också? Utflykter kan ju faktiskt vara ganska kul utan kamera också... Kramis!

  SvaraRadera
 3. VA?! Kan man lämna huset utan kamera? Det har nog inte min matte fattat!

  SvaraRadera
 4. Vår matte glömmer i och för sig ofta kameran, men OM den är med så BRUKAR nog batteriet sitta i:) Om det är lagom laddat är en annan sak...
  Lät som goda nyheter om Grynets matte trots allt! Hon får nog hem henne snart då? PUSSA henne från oss! (Extra från J...)
  SV "Kreativa rum"... Du är snäll du! "Röriga" brukar mer vara min tanke:)

  SvaraRadera
 5. Tycker att den svartvita bilden på Dig som Din matte har tagit är jättefin. Vadå glömma saker, jag brukar skriva listor och sedan glömmer jag var jag har lagt dem.. Har också glömt batterier, kamera etc men skyller nu på att det får man göra på sin semester. Hoppas att kantarellerna växer i rekordfart nu med allt regn vi har haft i Västerås idag. Semester kramar Kikkan

  SvaraRadera
 6. Sigge - telefon i stället för kamera har förstås inte min matte tagit med sig nån gång. Svårslaget! :) Men sammantaget är min matte absolut i kapp! :)

  Ludde - matte muttrar nåt om att med åren blir nog huvet så fullt att det inte ryms så mycket mer - fast det där tror hon inte på ens själv... det nya får väl putta ut det gamla... och så får hon förstås se till att ladda upp sig också! Precis som du säger!

  Rudi - men så tar hon fina bilder också, din matte! Min matte tycker att "storkameran" är bylsig att ha med sig, och "lillkameran" är dum, eftersom den behöver betänketid, och när den tänkt färdigt är det ofta för sent! Dessutom är hon - min matte alltså - lat med inställningarna! Skrotmatte!

  Eva - rörigt är det väl bara om man inte hittar det man ska? Och jo, det går vägen med Grynets matte, hoppas bara att dom kan reda ut hennes andra onda också. Sådär i förbifarten, liksom.

  Kikkan - ja, visst syns det på bilden att jag är småsur. Du anar förresten inte vad mycket min matte lyckas glömma ibland... Antagligen mycket mer än hon kommer ihåg att hon glömt...
  Kantarellerna växer, men matte bryr sig inte om att plocka alla hon ser. Tror hon är lite bortskämd!

  SvaraRadera
 7. Snygg som vanligt på bildeen! Men vilken tur att Grynets matte klarade sig då! Virriga mattar har vi nog alla. Min brukar skylla på att hon jobbar på nätterna- men vaddå...det gör ju jag oxå. Undrar om hon tom. glömt det. Nattdement är hon!

  SvaraRadera
 8. Min matte har glömt ett litet löjligt blått kort som man ska plutta in i kameran för att bilderna ska fastna där. Det har hänt flera gånger.
  Då muttrar hon om GAMLA TIDER när man hade en filmrulle i kameran ist för kort.. Jag fattar ingenting. Man ska väl inte se på film när man går ut o går??? Och HUR skulle den få plats i mattes lilla kamera.. Konstiga ideer har dom, tvåbeningarna.

  Ha det gott Kasper

  SvaraRadera
 9. Du ska inte tro att du är ensammen med att ha en virrig matte, här ställer hon fram kameran på köksbordet, tar med allt utom den och åker iväg. De få gånger hon kommer ihåg bildgrunkan är lätträknade, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker du ser ut att må alldeles utmärkt där du ligger som en söt sockerkringla!

  SvaraRadera
 11. Cruella - dom är suveräna på att hitta på undanflykter och märkliga "förklaringar", dom där mattarna...

  Gizmo - Det ÄR ju också fånigt att bilder ska vara beroende av små löjliga blåa kort... Min matte fattar precis vad din matte menar, när det gäller film. Samtidigt som hon är väldigt tacksam för den nya tekniken. Men på sätt och vis saknar hon också. Sin gamla fina systemkamera med många objektiv!

  Hillman - dom ÄR faktiskt rätt hopplöst virriga ibland, dom där mattarna. Tur att dom är väldigt mysiga och goa på andra. Men hos mig behövs sannerligen skärpning!

  Anna med flock - nja, jag har faktiskt en sur-rynka mellan ögonen - fast den syns ju inte lika bra på en vit hund som på dom där med flera färger i ansiktet. Vet väl "flocken"... :)

  SvaraRadera