tisdag 12 juli 2011

Har hälsat på hos Grynet

För mig är det fortfarande måndag 11 juli, kanske vi ska ändra tidszon för bloggen, så att klockan bättre stämmer överens med min och mattes syn på natt och dag...

Jag har hälsat på hos Grynet idag. Matte bestämde att vi skulle köpa med oss pizza (INTE sushi) och åka iväg och bjuda Grynet och hennes matte på lunch - för Grynets matte mår inte så bra. Hon har ont.

Dom här killarna på pizzerian hade ingen korv till mig, men jag fick en massa kebabkött! Min snålmatte bad dom ta bort två tredjedelar (!!!!!) och det gjorde dom. Men det blev ändå en massa kött till mig - bland det godaste jag någonsin ätit! Så här glada blev dom när jag tackade för maten.
Matte hade tänkt få en bild när dom bakade pizza, men dom tyckte att dom var mycket snyggare så här...

Så småningom kom vi fram till Grynet. Jag ville förstås också få pizza när mattarna åt...


...men jag fick vänta tills matte kastade ut kanter till mig och Grynet, på gräsmattan.


Sen bara pratade och pratade dom, våra mattar.
Vi funderade på hur vi skulle få dom att bli lite roligare.Äntligen gick dom ner till sjön, 50 meter ungefär, och så badade och badade och badade jag! Det är sånt slöseri, tycker jag  Jag älskar att bada, men jag bor inte där. Grynet bor där men badar inte alls, hon bara dricker lite vatten ur sjön ibland. Det är ju liksom att kasta pärlor för svin, som man säger!


Men söt är hon! Även fast hon har sommarfrissa. :)

Det är så fint hos Grynet.
Så småningom åkte vi i alla fall hem igen, och då såg vi massor av grågäss,minst 150 stycken, trodde matte. Fast bara några stycken fastnade samtidigt på bild. Men hela stora fältet var fullt.
Dom här kossorna Mura är förresten också sommarfriserade, precis som Grynet.Och sen så kom vi hem, och där väntade mina katter på mig!
Jag gillar en sån här välkomstkommitté.Matte konstaterar just att det nog är tur att hon så ofta glömmer kameran. För det ska väl ändå vara nån måtta på bilder!!!! Två dar i rad nu.
.

5 kommentarer:

 1. Tur att matten kompenserar för sitt kameraglömmande ibland. Pizzabagarna såg ju trevliga ut, och du fick kebabkött du. Verkar vara ett bra hundställe. Håller med om att det är resursslöseri att låta Grynet ha en sjö, när det borde räcka med en liten vattenskål! Jag tycker att du gott kan ta med hela sjön hem, eller åtminstone hennes bit. Den skulle nog passa på tomten utanför altanen. Kramis!

  SvaraRadera
 2. Bara att hålla med Ludde ang sjö-slöseriet på Grynet! Vattenskål blir bra där! Kebabkött åt jag också igår, men inte så mycket som du. Visst är det gott!
  Jag blev ståendes öga mot öga med en myskand igår i en park...det var spännande, tyckte både den och jag!

  SvaraRadera
 3. Ludde - ibland får hon till det, matten... :) När hon kommer ihåg, alltså.
  Jag skulle absolut vilja ta med mig övre tredjedelen av Klämmingen hem - skulle bli bra mellan Mörtsjön och Saltkällan,och säkert nå upp precis till min altan! Perfekt!!! Ska ta ett snack med Grynet och hennes matte.

  Rudi - så sant! Grynet skulle klara sig alldeles utmärkt med sin vattenskål.
  Kebabkött var ju toppen, första gången i mitt liv som jag fick smaka sånt. Matte besöker pizzerior ALLDELES för sällan! Nästan aldrig.
  Myskand - det har jag aldrig träffat nån, vad jag vet. Låter ju JÄTTESPÄNNANDE!!

  SvaraRadera
 4. Va härligt det såg ut med sjön och klipporna, här finns inga klippor bara sand överallt. Den däringa välkomstkomitten skulle jag vilja ha här, då skulle jag känna mig som herre på täppan, hihi.

  Taxpussar.

  SvaraRadera
 5. Hillman - ärligt talat, det ÄR lite svårt att känna sig som herre på täppan när man har med katter att göra. Dom har precis för sig att det är DOM som bestämmer... (för det mesta har dom ju dessvärre rätt...)

  SvaraRadera