torsdag 8 november 2012

Orättvist är livet

Lite sol i dag, men matte tog naturligtvis inte med sig nån kamera till skogen. Hon BORDE köpa en ny, men hon vill ha en ny säng också. Och nya glasögon - så antagligen får jag väl fortsätta att ha det så här. Men jag tänker tjata! Fast jag VET att hon är urdålig på det därmed prioritering.

Hemma fanns i alla fall en kamera. Jag och Myse hade en konversation vid risiga enen som matte ville föreviga, så hon sprang in och hämtade kameran.


Det såg skojigt ut däruppe, och Myse tyckte att jag också skulle klättra upp. Klart jag ville, men... ... det bär liksom emot att erkänna att jag inte kan klättra! Så jag försökte intressera honom för att komma ner i stället. Jättespännande fläck, försökte jag... Nä, Myse ångrade sig, han kom inte ner. I stället sa han att han trodde att jag inte kunde klättra upp, faktum är att han började reta mig så smått.Klart jag blev sur! Bestämde mig för att gå därifrån. Han kunde gott få ha sin gamla en för sig själv! Då ångrade han sig. Jag menade ju inget illa, sa han. Men jag hade fått nog. Brydde mig inte det minsta om hans "snälla goa Kasper, förlåååt"!


Så jag drog iväg neråt tomten och roade mig på egen tass. Livet är verkligen orättvist.
Matte ber mig säga att under den där risiga enen bor nattvioler, och hon är så rädd om dom så att hon vill inte ta bort enen. För då trivs nog inte dom där blommorna längre.

Och om hon börjar såga  bort döda grenar så dör nog hela enen...

Alltså får det vara som det är. För i sommar vill hon kunna gå ut på kvällen och som vanligt känna den fantastiska doften.
Förr eller senare så är vi nog där igen. Vid nattviolens tid 

20 kommentarer:

 1. Orättvist var ordet!!!
  Varför ska inte VI också kunna klättra och hoppa t.ex.?
  Vi vill OCKSÅ kunna flyga upp i sängen till matte som Petrus gör!!! (Latmasken Simon tar sig via stolsryggar eller bord...)
  DUMT är det med vissa saker alltså!
  Jesper o Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min enda tröst är att jämföra mig med MATTE i stället för med katterna... :D
   För jag är i alla fall bättre än vad HON är både på att springa och "flyga"! För att inte tala om BADA!! ;)

   Radera
 2. Du får nog tala allvar med matten! Enen blir nog inte förstörd av att man ställer en stege där. DÅ kan du säkert klättra upp med lite övning. Ska din matte köpa ytterligare en kamera? Då blir det väl förhoppningsvis nedlusat av trevliga hund- och kattbilder även i fortsättningen? I alla fall om hon köper en som kan hänga runt halsen så den alltid är med. Måste vara viktigare än en säng... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också att det där med säng är totalt onödigt! Hon och katterna kan gott ligga på golvet på en dyna, för det gör ju jag!!

   Fast nu kommer sotaren snart, och om det är samma som förra året så blir antagligen matte tvungen att kalla hit en "kaminmurare"... och då blir det nog varken säng eller kamera...

   Och en stege upp i enen - du Ludde, jag ska göra ett försök att prata med henne!!

   Radera
 3. Vilken bra idé Ludde hade att ställa dit en stege så att du också kommer upp :)
  Jag önskar att min matte prioriterat ny säng och glasögon före en ny kamera !
  Tackar för att ni röstar och röstar på lilla mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är fiffig, han Ludde. Har ofta en massa bra idéer. :D
   Vad gäller prioriteringar så får jag nog snart se vart min mattes leder henne.
   Röstningen - det är för dina vackra blå ögons skull! Njae, det är förstås för hela dej!!

   Radera
 4. Vilken retsticka... Du är ju faktiskt mycket större och starkare så du skulle säkert ändå bara bryta grenarna om du skulle försökt att klättra upp. Älskar bilden på dig när du vänder om, med huvudet högt och bara går därifrån. Ser hur Myse på bilden under försöker vifta tillbaka dig med sin tass. Äe, retas man så, då kan man gott sitta i trädet själv, visst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag tycker - retstickor kan gott få sitta där ensamma i nåt träd. Eller buske... ;)
   Fast just nu ligger han minsann UNDER en pläd, kanske han rentav skäms?? Näe, han leker nog bara kurragömma med matte...

   Radera
 5. Jag tror helt klart på att du kunde klättra upp i enen! Men sen ville du va snäll mot Myse och låta han ha sitt roliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du Malte - visst är det så! Dessutom tycker jag att det är lite barnsligt att klättra i träd. Matte klättrar inte heller... ;)

   Radera
 6. Hej snygging!
  Alltid lika roligt titta in hos dig och se vad du sysslat med! Klättra är jag urusel på.
  Kan inte ens hoppa upp i soffan! Trapporna gillar jag heller inte, men varför anstränga sig när man har en matte som bära en!
  Ha en riktigt bra fredagskväll!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag KAN hoppa upp i soffan, men vill inte!
   Du Melody, när du blir bara liiiite större så klarar du trapporna på egen tass. Är liksom en fråga om självständighet. :D

   Radera
 7. Visst är det orättvist att vi hundar inte kan klättra i träd, gudarna ska veta att jag försökt, för Kurre retas våldsamt med mig, för att inte tala om alla pippisarna, hihi. Kunde jag klättra skulle Kurre få se på åka av uppe i tallarna, haha då skulle han va så lagomt stöddig.

  Hoppsar att du och Myse inte är osams, för det vore för trist.

  Russelpussisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tala om för dig att inte ens mina klättrande katter klarar Kurre så väldigt ofta. För han kan liksom flyga också, från ett träd till ett annat.
   Men ibland lyckas dom.
   Äsch, inte är jag osams med Myse, är aldrig osams med någon av katterna! Fast direkt leker med varann gör vi ju inte. Men dom tvättar mej i ansiktet ibland, och jag rensar deras öron... ;)

   Radera
 8. Jaaa..snart är vi där igen! Inte länge tills det börjar ljusna nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det gäller ju att vara optimist. :D

   Radera
 9. Torra enar har jag också gott om, det är välan snyggt? Myse verkar vara expert på retning, du får väl ge igen någon gång. Vill han int smaka dina grisöron o ben? I så fall kan du reta honom med såna. Alf är så nyfiken på mina märgben, men han får inte kolla på dom, för jag bär iväg dom så han inte hinner med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att torra enar är jättesnygga! Har flera stycken på tomten. :)
   Ingen katt bryr sig om grisöron och sånt, men märgben däremot - men DÄR drar jag gränsen! Faktiskt enda gången jag morrar lite varnande åt den som kommer i närheten, utom åt matte förstås. :)

   Radera
 10. Mest orättvist är det väl att din matte inte hade den där kameran med sig trots att hon vill ha en ny kamera, säng och glasögon!!
  men vilken tur hon sprang in o hämtade kameran trots allt så vi fick se Myse och ditt härliga bildspel!!
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min orättvisa matte säger att "storkameran" är för tung och bånglig att ha med sig i skogen, och "lillkameran" är hopplös på nåt annat sätt. Nya glasögon vore kanske bra för att hon ska se ordentligt - men SÄNG! Löjligt, hon HAR redan en! Den duger gott åt oss, tycker vi.
   Nej, fram för en LITEN och TUNN, men ändå rätt bra kamera. Hon tror att hon vet vilken hon vill ha. :)

   Radera