tisdag 6 november 2012

Konstifika Tröskel-Petrus

Ibland undrar jag över Petrus. Den katten är inte lätt att förstå sig på. Han är inne ganska mycket nu, när det blivit blötare och kallare ute. Fast han väser och slår med tassen då och då, inte åt mig förstås, och inte åt matte, men åt dom andra katterna om dom kommer för nära.

Men det är just ingen som bryr sig.

Matte gosar ganska mycket med honom, sin äldsta katt. Det är bra, för det behöver han.

Det konstigaste med honom är i alla fall  att han tycks älska trösklar!

Förutom till toan finns bara två trösklar i mitt hus, till kontoret och till sovrummet.

Titta här! På trösklarna både sitter och ligger han. I stället för i nån fåtölj eller nåt!
På natten har han plötsligt bestämt att han ska ligga på mattes skor, på hyllan i hennes nattygsbord! Matte tog bort skorna och la dit en dyna i stället, första natten vägrade han att ligga på den, men nu har han accepterat den. Åtminstone varannan natt vill han vara inne. 
Enda gången han och Myse /(som alltid är inne på natten) tycks samarbeta är när det gäller att väcka matte helt okristligt tidigt och kräva utgång. Vid sex-tiden när hon bara har sovit kanske tre timmar. Då blir det kattombyte, för in kommer Filip och Maxi, och dom gör matte sällskap i sängen.

Och allihop har jag koll på. Talar om för matte när någon vill ut. Och när någon vill in.
Har med andra ord ett fasligt sjå! Matte skulle aldrig klara av katterna, utan min hjälp!!!

20 kommentarer:

 1. Han är en både skojsig och väldigt fin katt din Petrus!
  Kanske tycker han att han får en extra "gräns" att bevaka där vid tröskeln?
  JAG tycker ju att det verkar betydligt skönare att ligga på en dyna än på mattes skor, men jag vet ju hur olika ni fyrbeningar kan tänka...
  Praktiskt för katterna att vara så många att de kan ha vaktombyte! Fast kl 6........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att Petrus önskar att vi hade flera trösklar som han kunde ligga vid!
   I natt nobbade han förrsten dynan, la sig i stället på golvet framför. Halvt ovanpå mattes skinntofflor... fast dom är åtminstone mjuka till skillnad mot sandalerna... Knaskatt!! :D

   Radera
 2. Det är ordning och reda på dig Kasper. Hur skulle matte klara sig utan dig? Med ordning och reda på alla katter.
  Ja, tröskelkatt :D Jag har många trösklar här hemma så här hade Petrus suttit mycket fint :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte skulle inte klara sig alls utan mig! Inte mina katter heller. NÅGON måste ju faktiskt hålla koll på allt, här i huset!!!
   Åh, Petrus skulle trivas alldeles utmärkt hos dig med så många trösklar! (Fast han väljer förstås alltid tröskeln till just det rum matte är i. Tur att en tröskel liksom vetter åt två håll! Fast när matte är i köket, då har Petrus det knepigt!

   Radera
 3. Vet inte om jag borde berätta det här, men min matte är väldigt svag för sådana hundar som du! Nu sitter hon i din blogg och spanar in hur fin du är. Det är ju för sjutton mig hon ska titta på! Hennes farmor hade en vit spets när hon var liten, kanske kan det bero på det. Någon katt har jag aldrig träffat, bara sett på långt håll...
  Jo, då matte spanar in katterna också och tycker de är väldigt söta. Hon är allergisk mot katter så det blir nog ingen kattkompis till mig...
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du Melody - dig har matten ju på riktigt, och mig bara på en skärm! Det är så JAG tänker när min matte sitter och suckar över hur fina andra hundar (och katter) är! När hon ser på dej till exempel, för du är ju JÄTTESÖT!!

   Radera
 4. Katten Sixten som bodde här innan mig hade visst också förkärlek för det där med trösklar :)
  En liten fråga bara ??
  De är inte så att det i själva verket är du som väcker er matte okristligt tidigt och skyller på att katterna vill ut ? *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Petrus har legat och sovit på tröskeln till kontoret hela långa kvällen!!!

   Nä - jag väcker INTE matte - har lärt mig att det inte uppskattas alls!
   Du förstår Kjelle, att vi hundar går att uppfostra, till skillnad från er katter... (ärligt talat kan jag bli aningen avundsjuk ibland...) ;)

   Radera
 5. Tur du har koll! Katter kan vara bra lustiga ibland ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan obegripliga är dom! Ungefär som tvåbeningar...

   Radera
 6. Ja du Kasper vi hundar har det inte lätt med våra katter.
  Fast jag har fått tassarna fulla med matte igen.
  Nu när allt borde återgå till det normal kom nästa katastrof.
  Mattes moster gick över regnbågsbron mycket hastigt och oväntat idag. Nu vänta mycket jobb för matte och hennes mamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så svårt det kan vara i livet, du får verkligen ta tass om din matte nu. Och muntra upp mattemamman också, om du kan.
   Dom har en hel del att ta itu med, båda två.

   Radera
 7. Men stackars matten som får sova så lite :( Kan du inte lära katterna ha skift-byte innan matten lägger sig ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det katterna som bestämmer - det är såna dom är!!!
   Men det är ingen fara med matte - hon somnar om och sover ett par-tre timmar till. Kanske tar sig en tupplur på dagen också.

   Radera
 8. Nattens riddare, Petrus, vaktar er andra, ni sömntutor. Ni som inte har en aning om vad som farligt smyger runt husknutarna på nätterna. Då är trösklarna bästa utsiktspunkterna. Den gossen, vet vad han gör!

  Matte har berättat om sin skygga Skugga, som antagligen har Asbergers. Hon är rädd för precis allt och placerar sig alltid i dörröppningarna, där matte och husse måste passera. Hon flyr förskräckt, men går ofta tillbaka och kollar igen vad som kanske kan röra sig i huset. Ligga högt uppe på ett skåp tycker hon också är nästan bra.

  Jag har aldrig sett henne. När jag hälsat på i undervåningen har hon alltid hunnit gömma sig. Rädd för mig, ha, ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan berätta att Petrus nu också nobbar dynan som matte la i nattygsbordet. Han lägger sig på golvet bredvid. Är kanske rädd att somna för djupt på en dyna? Och liksom mista kontrollen?
   Hon flyttade dynan till golvet - då flyttade sig Petrus också - nänänä, ingen dyna för honom!!!!
   Ungefär varannan natt väljer han att sova inne. Hehehe, tror nästan att han också skulle vara rädd för dej! Kanske inte rädd, men han vill inte ha med NÅGRA andra att göra, utom mej och matte!
   Tänk att du aldrig ens har SETT Skugga!

   Radera
 9. Han är så vacker Petrus!! En stor egen vilja verkar han ha också ;-) Fast det är väl lite tjusningen med katter... dom gör som dom vill...

  Matte hälsar att hon varit dålig på att uppdatera om hur det går mad Anton här hemma men han har funnit sig över förväntan som innekatt, tjatar knappt om att gå ut längre och blir allt mer kelen och så... det enda tråkiga är att vi fortfarande har lite olyckor hemma, sist kissade han i MIN nyaste bädd... det tyckte jag var taskigt, nu vill jag definitivt inte ligga där!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det med katter, det har jag också märkt.
   Synnerligen ofint av Anton att kissa i din bädd!!!
   Matte undrar om det kunde hjälpa lite att skaffa ännu en sandlåda?
   Numera går alla katter hos mig på samma låda, så här års känns det tydligen bättre än att kissa ute i naturen...
   Under en period, förra hösten med Mysan, upptäckte matte att det krävdes två lådor.
   Det hjälpte, inget mer kiss på golv.

   Radera
 10. Sicken tur att matten har dig, annars skulle hon få va vaken dygnet runt, för jag antar att katterna inte sover samtidigt, hihi. Tänk om alla mattar och hussar runt om i världen insåg vad vi verkligen är värda, jag vaktar hela huset och omgivningarna, när jag ser nåt mysko, så ger jag skall, minst två så de säkert ska höra mig, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I första hand vaktar jag katterna, ser till så att matte inte missar när dom vill in eller ut! Fast på natten ligger jag lite lågt... har insett att det är det bästa för husfridens skull. :D
   Jag tycker du är JÄTTEDUKTIG som vaktar så fint! Hoppas verklgien dom förstår att uppskatta att de fått en så tapper gårdvar!!! :)

   Radera