fredag 16 november 2012

Ingen bra vecka

Först passar jag huset när matte virrar runt på IKEA med omnejd.
Nästa dag passar jag bilen (lite bättre i alla fall) när hon virrar runt i Södertälje för att köpa bl.a. färg. För nu ska sovrummet förnyas.

Sen har jag passat mitt märgben, så att inte nån av "mattes tanter" skulle ta det. Fast Grynet var inte med, för hennes matte har blivit lite sjuk igen.

Och idag har jag passat huset igen, för matte har varit på nåt möte hela eftermiddagen. Hon är faktiskt pensionär sedan länge, så hon borde inte vara med på dom där mötena längre. Tycker inte jag i alla fall. Fast dom kallar på henne. -  Men jag då!!!

I morgon händer det visst också nåt, men bara nåt tråk. För mig, alltså. I övrigt ägnar jag mig åt att hålla koll på mina katter (förutom åt en del inte alltför omfattande prommisar, alltså).

- Du rör inte mitt grisöra! Håll dig borta härifrån, Maxi!!!!
Det är faktiskt inte alls så roligt att vara jag, just nu. Dessutom har matte en massa att göra vid datorn. Sånt som inte alls har med min blogg att göra, och det tycker jag närmast är skandal.

Men nu ska jag i alla fall sova på riktigt. Fast först ska matte ut på en prommis med mig. Hon har fortfarande inte kommit håg att köpa den där pannlampan hon talat om.

Men när hon kommer ihåg ska det bli kul att se henne vandra omkring som en cyklop, en sån där enögd som tog Odysseus tillfånga, hihihi, hon kommer att se jättekul ut med ett öga mitt i pannan. :)

18 kommentarer:

 1. Du fick i alla fall hem matten igen! Det gör det väl till en liiiite ok vecka?
  Faktiskt har min vecka inte heller varit något vidare. Bara händer en massa pålanerat som tar tid och kraft. Så'nt där som man i och för sig gärna ställer upp på, men ändå... Hoppas matten kan förklara för jag tror hon förstår nämligen:)
  PUSS på dig!
  Och hoppas alla benen var kvar när tanterna gick! De kan vara luriga sådana:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg nå't nu...
   "OPlanerat" ska det ju stå! Vad är "pålanerat" för något??? Får mig att tänka på barndomens ljud när vi fikade med mormor i sta'n samtidigt som de PÅLADE för PK-huset...

   Radera
  2. Som tur är tycks inte tanter gilla just märgben. :)
   Och dom där mötena - matte är ju med på dom alldeles frivilligt, men blir lite rädd när man vill att hon ska åtminstone nästan-arbeta en del med sånt hon sysslat med tidigare. Och om matte blir lite rädd, så blir så klart jag det också!

   Oplanerat låter ju MYCKET bättre än pålanerat... fast inte riktigt lika roligt, tycker matte. :D

   Radera
 2. Men, eländes elände! Och jag som har gnällt över ett och annat, men det är ju intet mot hur DU har det! Du kanske ska ta en time-out hemma hos mig. Jag har visserligen inga katter, men vi kan ju gå ut och leta upp några om du vill. Du får gärna ta stor-bian som säng för jag sover gott på mattan. Jag är ju liksom van att sova med stora delar av mig utanför sängen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har det allt bra bra, du Ludde - kan säga att jag för min del gärna skulle komma och låna din storbia ett tag! Om jag dessutom får äta samma mat som du, så kan jag till och med tänka mig att låta mina katter sköta sig själva, i alla fall några dar!
   Bara matten min inte blir alltför ledsen - fast om jag inte är hemma så är det jag ju inget jag märker förstås ... hrm, tål att tänka på det här... ;)

   Radera
 3. Ja du Kasper vad ska vi göra med våra eländiga mattar? Bara en massa mänskligt tråk och passa hus och bilar hit och dit. Vi borde klaga nånstans eller bunta ihop och sälja dom. Men det är väl ingen som vill köpa.
  Matte hälsar och tackar för tipset, nerladdat o klart funkar perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra att det där tipsen fungerade - själv har ju matte inte provat.
   Tror inte heller att nån vill köpa våra mattar ens buntvis...
   Så jag ska fundera på var jag ska klaga - det MÅSTE finnas nånstans...

   Radera
 4. Visst är det konstigt hur mycket våra mattar ibland har att göra och utan oss dessutom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärligt sagt vet jag INGA som tycks vara så dåliga på att prioritera rätt saker, som just mattar!
   Vi borde självklart ALLTID vara prio ett. (Fast egentligen är jag ju nästan det, säger matte, men det tycker jag inte alls stämmer! Och när det gäller mig så är det JAG som har tolkningsföreträde!))

   Radera
 5. Men vad synd det är om dig som får passa både huset och bilen när matten roar sig. Sen att hon inte har tid med din blogg är inte snällt alls.

  Håller tummarna att hon skärper sig med både blogg och att du ska passa både bil och hus...

  Ha en bra helg :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, matte roar sig - tror du missade förra inlägget. Men det gör inget, faktum kvarstår - jag passar både hus och bil. Och därmed ÄR det synd om mig.
   En skärpning kan man ju hoppas på... och vem vet... :)

   Radera
 6. En matte ska veta sin plats och den är vid hundens sida, oavsett om det är dag eller natt!
  En trogen matte springer inte på möten och i affärer och shoppar.
  Det måste nog bli någon form av mattekurs, där de får lära sig lite vardagslydnad.
  Ha en bra kväll med din matte!
  Puss från Melody som håller sin matte sysselsatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Melody, så ung du än är så är du ju strålande klok! Vad månde bliva...
   Jag tror det blir DU som pionjärstartar speciella mattekurser!!! Dit ska jag minsann skicka min problemmatte, så fort du sätter igång!

   Radera
 7. Håller med du Kasper att 2-benta ska hålla sig HEMMA och ta hand om sina husdjur på bästaste vis = klia på magen , kasta piggebollar och vifta med fjäderspön , ge rikligt med gottisar och gå och lägga sig i rimlig tid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fjäderspöt kan jag vara utan (men Myse är VÄLDIGT intresserad av det) och piggebollen överlåter jag nog också åt honom, men i övrigt håller jag med dig till 100 procent, om en mattes uppgift!
   Magkli och gottisar och RIMLIG läggtid - och framförallt att alltid hålla sig HEMMA - helt perfekt uttryckt. Kunde inte ha sagt det bättre själv, hehehe...

   Radera
 8. Pannlampa! Sån sätter matten på i oktober och så tar hon av den i mars. Utan sån skulle vi inte komma många meter så här års. Fast man måste byta batterier ibland annars bli det mörkt likt förbenat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har en lampa i handen, och den måste OCKSÅ få nya batterier ibland. Skitlampor!!!
   Får väl se om matte nån gång kommer ihåg att byta upp sig. Så att hon kan få TVÅ godishänder lediga.
   Hoppas att din matte snart också får det! Ge henne en uppmuntringsnosispuss från mig!

   Radera
 9. Hussen har en sån där så det blir ett öga i pannan matten sa att hon borde låna den, för ficklampan krånglar till det när hon har mig att hålla reda på, hihi. Annars har vi ficklampa när vi går ut, för att jag ska se vart jag sätter tassarna och hon med för den delen men det blir fötter där, hihi.

  Förstår att du är frusterad, det är trist när mattar inte har tid med våran bloggvärld, jag tror att de är lite lata jag, fast de gnäller över för mycket att göra, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera