lördag 3 januari 2015

Senkommen nyårsnattsrapport

Kasperia
Lite trist är det just nu. Matte har åtagit sig  en massa saker som förutom att de tar tid kräver att datorns uppkoppling fungerar - och det gör den inte varken under sena eftermiddagar eller hela långa kvällar.

Men jag tänkte i alla fall berätta för er att min Nyårsafton blev jättebra! Matte bar ut mitt sovtäcke i bilen, och draperade det kring min bur. Inte en enda glipa lämnade hon, men det kändes tryggt med just täcket. Hon ställde in min sena kvällsmat i buren också, men i buren äter jag ALDRIG!  Hrm...


Matteria
En stund efter 23 startade jag och Kasper vår rullande nyårsafton. Mot E20 bar det iväg i sakta mak. Hala småvägar, tack, tack för dubbdäcken.

En närmast surrealistisk upplevelse att på helljus köra i 60-70, på sin höjd 80 km/tim på motorväg.  mil efter mil efter mil. Inga möten! Inte ett ljud hördes från Kasper. Han som aldrig ligger ner i bilen - månne han lagt sig nu, när utsikten var ju obefintlig.

Intressant program på radion. Samsändning med P2 framemot midnatt, Lugn, vacker musik. Rätt plötsligt började himlen flamma och spraka. Nästan bländande, skönt att vara på motorväg. Inte ett ljud från Kasper!! Underbart.

Vid Åkers Styckebruk vände vi. Lufsade vidare i sakta mak, men nu åt andra hållet. Fortfarande for bomber och granater och såna där sökande ljusknippen över himlen...
Herregud, hur ska de känna sig, de krigsoffer som flytt för att komma undan vidriga ljud- och ljusfenomen som fått förödande konsekvenser.

En stund efter 1 var vi hemma igen. Buren avtäcktes, Kasper skuttade lycklig ut ur bilen.
Och kvällsmaten var uppäten, matskålen tom!!! Helt fantastiskt. Underbart!


Båderia :D
Nu vet vi. Nyårsafton, Valborgsmässoafton - då befinner vi oss hädanefter på någon motorväg nånstans! Motorvägar är bra tycker både Kasper och matte, för där kan man masa fram i lugnt tempo utan att störa någon, och inga möten, inga omkörningar, liksom bara att lufsa på... Inte speciellt ansträngande för en trött matte. Inget alls att titta på för Kasper, tryggt att vara omgiven av sitt eget älskade täcke.

Men - alla vilda djur, alla som skadar sig, alla som farit illa vid en ovärdig tillverkningsprocess, negativ miljöpåverkan. Och så alla dessa pengar som i stället kunnat göra så mycket gott för att lindra nöd och elände.
Usch!!!!  Varför försöker ingen ansvarig på allvar stoppa eländet!!??

24 kommentarer:

 1. Så bra att det funka med bilen för Kasper. Här hade jag inte fått molle den korta vägen ut till bilen ens. Men lillhusses fotölj funka också, därinne hörs det minst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade vi inte startat färden innan de började skjuta här, så hade jag säkert fått BÄRA Kasper de få metrarna till bilen. Han är ju inte så stor. :)
   Berit E

   Radera
 2. Tänk att det fungerade så bra att Kasper till och med åt sin mat! Nu får du börja inreda bilen så som en del långtradarchaufförer gör - ljusstake till jul, påskris sedan osv! Skicka bensinräkning och kräv ersättning för sveda och besvär till regeringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räkning till regeringen - absolut något att tänka på! Vore riktigt roligt.
   ..
   Det kändes verkligen helt fantastiskt underbart med en så lugn och avspänd Kasper. Jag tror han så småningom somnade.
   Berit E

   Radera
 3. Så tråkigt med uppkoppling som inte går att lita på. Matten vill väl kunna bestämma själv närmdet är datordags! Så skönt att det fungerade med sakta bilfärd genom natten för er båda. Ibland är det nog bra med en matte som gillar att vara uppe sent. Tänk om ni hade en egen chaufför också. Då kunde ni ju sitta där båda två bak i bilen under täcket! Hoppas ni löser mysteriet med vem som åt upp din mat. Kanske ni hade en liten hustomte med på färden? Och inte är väl rapporten så sen! Det är ju faktiskt 361 dagar kvar av året... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte ska prova att plugga in modemet direkt i första telefonjacket, där teleledningen kommer in i huset (dumt placerat). Hjälper inte det blir det ett nytt modem, det här är gammalt. Telia tror att problemet ligger i min utrustning - fast matte tvivlar. Eftersom det ibland fungerar, ibland inte. - Det finns problem här i världen...
   Klart det var lilla hustomten som följde med på färden, och klart att han gärna fick äta upp min mat, som tack! Matte trodde mig inte riktigt när jag berättade det, men nu fattar hon.
   361 dagar kvar - TACK Ludde för att du är så förstående och överseende!
   Kasper

   Radera
 4. Å, va skönt att det fungerade för dig Kasper! Men jag undrar oxå vem som åt upp maten ;)

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fungerade jättebra!
   Ludde avslöjade det där med uppätna maten - våran hustomte blev plötsligt så hungrig... ;)
   Kasper

   Radera
 5. Vilken matte du har Kasper! Så otroligt omtänksamt att ta med dig ut på en sådan åktur på nyårsnatten! Hoppas hon får ordning på sin internetuppkoppling, för när den krånglar är det inte kul. Sedan vi flyttade till Trelleborg så är matte betydligt lugnare vid datorn, men när vi bodde ute på landet då fick hon sina utbrott då hon skulle sköta sitt jobb och hon inte kom ut på nätet. Ja, även bloggen blev lidande ibland och det tyckte ju jag var värre. Jag behöver ju kika in på mina snygga bloggkompisar!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har bökat runt hela eftermiddagen utan att det gjort nån skillnad. Men en jädrans röra har hon åstadkommit, så nu vet varken hon eller jag ut eller in... Att flytta modem kräver ommöblering!!!! Hehe, hon är inte riktigt klok!
   Här blir både "jobb" - matte är ju pensionär - och blogg lidande. Surt.
   Ska fråga matte om kanske vi också ska flytta till Trelleborg, om datorer fungerar bättre där.. ;)
   Kasper

   Radera
 6. Härligt att läsa att bilkvällen gick så bra, och att maten var uppäten dessutom :) Tror jag det att du blev glad och avslappnad att få åka bil istället för att få höra på en massa raketer. Vi tycker det återuppstått en massa såna raketer som ska smälla så högt som möjligt, bara för lätets skull. kinapuffar och liknande. Helt uppåt väggarna. Bort med allt sånt säger vi.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa var nog täcket runt buren, så att jag inte såg nåt alls. :) Mitt eget, goa och ordentligt inboade täcke. Som jag ligger och sover på varenda natt.
   Jag slappnar annars aldrig av i bil, måste alltid ha koll på vad som händer utanför fönstren. Fast med täcke runt mig så... ;)
   Fy tusan för sånt som smäller och dundrar och skickar stjärnor och blixtar och sånt!!! Dom är inte kloka, dom tvåbeningar som sysslar med sånt!!! Eländet borde absolut förbjudas!
   Kasper

   Radera
 7. Skönt att läsa att det gick så superbra för dej under Helvetesnatten.
  Det där förslaget i en kommentar om räkning till regeringen låter super. Hört att massor bodde på Arlanda för 1200 kr/natten för att slippa.
  Om det är modemstrul så har matte TVÅ modem som ligger här och skräpar till ingen nytta. Båda med trådlöst, kan din matte få om hon behöver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk att det gick så bra nyårsnatten. Matte har också läst om det där med Arlanda, fick faktiskt själv det rådet. :)
   Modem - vet ju inte om det är det som är felet, troligen inte. Matte tror att det helt enkelt är för trångt på telenätet, Telia jobbar ju snarare mot än för det fasta telenätet.
   Vi har ADSL-uppkoppling. Alltså via telefonjacket. Trådlöst bredband kan vi tyvärr inte ha här, så därför funkar säkert inte något av din mattes modem. Synd!! Vi har en router kopplad till modemet, den ska ha en räckvidd på minst 12 meter, men här funkar på sin höjd 4-5... Mobiltelefon fungerar t.ex. också enormt dåligt. Vi bor i nån sorts radioskugga.
   Håhåjaja - allt är inte frid och fröjd med att bo i skogen!
   Kasper

   Radera
  2. Men det är ADSL modem som ligger här och skräpar, de har inbyggd router så att det blir trådlöst hemma. Alltså modemet behöver inte sitta fast i datorn

   Radera
  3. Mitt gamla modem sitter ju inte heller fast i datorn (inte i laptopen, däremot anslöts det med kabel in i den gamla numera undanstoppade stationära). Separata routern är knappt 2 år gammal.
   Dina modem är säkert av betydligt yngre datum än mitt. Jag vill väldigt gärna prova om modembyte hjälper, för det är himla trist att ha det så här.
   Mail nästa. :)
   Berit E

   Radera
 8. Underbar läsning!
  Att han åt upp sin mat är ju verkligen bevis på att han kände sig helt ok. (Jo, Kasper, jag trooooor faktiskt att det var du, även om du kanske delade med tomten :D )
  God fortsättning får vi säga härifrån!
  Och om den fortsättningen innebär lagar, STRÄNGA lagar, mot diverse idiotiska saker som skrämmer slag på så många så gärna för mig! (Skulle gärna se att fyrverkerier endast fick hanteras av proffs möjligen, för större typ på Skansen.)
  PUSS på dig duktiga Kasper och KRAM till kloka matten!
  En extra PUSS till Maxi också! Synnerligen fräckt av matten att sluta hälsa så där! Petrus, som gärna vill säga gomorron mycket längre än matten vill sitta kvar i sängen sänder ALL sympati......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Kasper åt upp maten säger egentligen allt! Det var ju inte ens speciellt extragod mat, bara det vanliga diettorrfodret.
   Tänk att det skulle ta så många år innan jag kom på att hantera skräcken och ångesten på det här sättet. Inget annat har fungerat ens tillnärmelsevis lika bra.
   Tursamt nog är katterna oftast nöjda med en mindre stunds gos och knäliggning. :D Skulle bli jobbigt annars, med tre stycken. Fast här på bilderna hade tydligen Maxi väntat extra intensivt på att matte skulle komma hem! Han satt ju inte ens kvar på förstubron och väntade, som de båda andra. Gullisen, som hälsar tillbaks till själsfränden Petrus.
   Berit E

   Radera
 9. Jag ska bara berätta att du skulle få en hel del arbete med de där jag visade hos mig Kasper.
  De är bara in-katter som bor i en stor lägenhet 2 tr upp med innätad balkong som utnyttjas mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattjobb tar jag gärna på mig, hur mycket som helst. :)
   Kasper

   Radera
 10. Väldigt smart jobbat av din matte Kasper, min drar bara täcket över SITT huvud men det gör inget för jag bryr mig ju inte så värst, lägger mig nedanför sängen och håller koll liksom. NÅGON måste ju göra det ;-)
  Vi tycker alla att den vardagliga lunken är bäst. Hare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM det nu ska hända nåt så ska det åtminstone vara nåt roligt! Men den där åkturen var faktiskt helt okej, jag fick ju min goda mat och det var i stort sett allt jag upplevde. :D
   Hare´ själv!
   Kasper

   Radera
 11. Hm? Undrar om det finns något internet i storskogen? Strejkar allting kanske? Hoppas ni har det bra i snöstormen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skulle just försöka tala om att vi lever - så här dags funkar våran uppkoppling riktigt bra. Fast matte har visst tappat geisten lite, hon är TRÖTT så här dags. alla redan...
   I morgon förmiddag hoppas vi kunna läsa i kapp och hälsa på hos alla mina och våra kompisar - håll tassar...
   Kasper

   Radera