onsdag 17 augusti 2011

Grävlingens fälla redo för en förhoppningsvis STOR katt

Stackars dumma kissen, som inte har velat hälsa på matte (och mig) så att hon lugnt och tryggt kunde sättas i transportburen och få åka till Sigges matte. Men egentligen är det förstås inte kattan som är dum, utan dom som har lämnat henne här! Skitmänniskor, säger matte!  Och det säger jag också. Synd bara att lilla kattan sedan själv valde att slå sig ner hos en sommarfamilj, och inte hos någon fastboende.

Matte har sett en skymt av henne idag, och nu är hon rädd att det är för sent, att hon redan hunnit bli mamma. Men som sagt, en skymt i skogsgräs säger inte så mycket.

En viltvårdare från kommunen kom hit med en fälla i dag. Han och matte fixade till den på den självvalda sommarfamiljens veranda.


Så här läskig ser buren ut!!!! Aldrig, att jag skulle gå in i en sån!!!



När matte blivit hemskjutsad av viltvårdaren snabbade hon sig tillbaks, för att försöka göra buren lite mindre skrämmande. Men sen blev hon lite ängslig...



...tänk om kattan klev upp på pläden (kunde hon mycket väl göra) och trampade på den där manicken alldeles under taket som är vansinnigt känslig, och därmed få luckan att ramla ner. Den låter fruktansvärt, säger matte, och kattan skulle aldrig mer våga sig dit!
Så då la matte den här ihåliga frigolitlådan över, den känner katten igen för den fanns på verandan. Och nu kan hon inte "trampa ner" luckan, när hon själv är utanför.

Så nu måste ni hålla alla tassar och tänka goda tankar och hoppas att den lilla kattan inte hunnit få sina små valpingar än! För om hon har det - ja då släpps hon fri på en gång. Och jag och matte får väl ufodra både henne och kattungarna hela hösten och vintern och våren...

Men roligt blir det inte, för då blir det många VILDKATTER här i området. Som blir fler och fler och fler och fler...  usch, matte vill inte ens tänka tanken...

Det vill faktiskt inte jag heller, trots att jag ju älskar katter!

PS. I dag får lilla kattan inte bara torrfoder, om hon nu vågar sig in i gallerskrället. Det ligger en liten bit lax där också, och lite köttfärs. Behövs nog lite extra lockbete, tror vi.

.

13 kommentarer:

  1. Hoppas hoppas hoppas ni får tag på katten och att hon inte fått sina valpar ännu! Vi håller våra tassar så hårt vi kan!!!

    SvaraRadera
  2. Nu får vi hoppas att inte grävlingen, räven eller någon annan kommer först till laxen!Vi håller tummar och tassar förstås!

    SvaraRadera
  3. Åh vad vi håller tummarna för att det ska lyckas nu och att hon inte hunnit få några kattungar än.

    Ang bilderna på hjorten och oxarna har jag aldrig sett något liknande förr, blev så förvånad över att oxarna månade så om den lille besökaren. Vi människor har mkt att lära av djurriket och tolerans mot varandra ;)

    SvaraRadera
  4. Här håller vi allt vi hittar.
    Matte som har erfarenhet av såna där fällor säjer att din mattes lösning är smart. För den som hört smällen när fällan slår igen går inte tillbaka igen.
    Hoppas, hoppas att hon sitter där imorgonbitti!!!!!

    SvaraRadera
  5. Här hoppas vi också av fulla muggar! Fint att viltvårdaren kunde komma så snabbt... Kramis!

    SvaraRadera
  6. Berit Elisabet och Kasper17 augusti 2011 kl. 23:29

    Emma och Malte - Tack för att ni gör det. Tror att dat faktiskt kan hjälpa! :)

    Rudi - mån grävling tar sig definitivt inte upp för trapporna till verandan, och räven hittar nog inte heller dit. Däremot möjligen någon annan katt, men hoppas inte....!!!

    Anna - har skrivit ett inlägg till min blogg också, och där tänkte jag länka till de där bilderna som jag tycker är så fantastiska. men Blogger krånglar med uppladdningen, så jag får kanske vänta tills i morgon.

    Sigge - oh ja, så vi hoppas, vi också! Men det kan ta några dar, sa viltvårdaren.
    Eftersom grann-grannen nu dyrt och heligt lovat att inte slänga ut någonting som helst ätbart på sin tomt förrän vi fått fatt på lilla kattmadamen, så kommer hon att vara hungrig. Eller övergå till en mus- och sorkdiet.
    Men vi hoppas!!!!

    SvaraRadera
  7. Ludde - Vi tycks ofta hålla på att skriva svar på kommentarer samtidigt som du gör en egen ny. :)
    Visst var det fint att han kom, han viltvårdaren, och han hörde till och med av sig själv! Innan matte hann ringa och påminna och tala om att "hon blir hysterisk om någon inte kommer". Typ. Hehehe...

    SvaraRadera
  8. Det tycks finna såna där elaka människor överallt, det lämnas katter på parkeringsplatser, vind för våg liksom. Matten blir så ilsken över alla som lämnar djur hur som haver. Härom dagen var det någon som knöt fast en schäfer i en stolpe efter Sandviken vägen, hur dum får man lov att bli. Stackars alla djur som inte har ett hem, inte alla som har det så braigt som vi kompisar har. Jag brukar faktiskt tänka på det ibland, när jag sitter och myser med matten i soffan eller när jag får världens käk av matten eller hussen. Då tänker jag på alla som inte får någe att äta, det är säkert många som får leta efter maten i soptunnor och sånt. Matten vill att straffet för djurplågeri ska höjas rejält och hon är jättearg på dem som inte tar hand om sina djur. Hoppsa att det ordnar sig för missan och att hon slipper gå ute hela vintern.

    Taxpussisar.

    SvaraRadera
  9. Hoppas kissemamman komme rtill er och äter istället för att fångas i fällan. Men kanske hon fått sina kattvalpar redan, och då tar det nog ett tag innan hon kommer förbi hos er misstänker jag.
    Det finns en massa konstiga människor som inte förstår att djur är individer och ska pysslas om, tydligen har kissemamma lämnats kvar av någon sådan. Stackars liten kisse.

    SvaraRadera
  10. Hillman - Min matte är minst lika arg som din! REJÄLT höjt straff, var det ja!!! Både Maxi och Filip var förresten övergivna kattungar en gång för länge sedan, När dom var uppemot tre månader hämtade matte dem på katthemmet.

    Wille - kattmamman har aldrig varit hos oss, matte "ärvde" henne när den sommarfamilj som den förmodligen dumpade katten sökt sig till var tvungen att lämna sin stuga. Vi är inte en gång nära grannar. Hon är oerhört skygg.
    Enda chansen för henne att få ett drägligt liv är faktiskt att låta sig fångas i den där fällan - INNAN hon hunnit bli mamma! För då kommer både mor och barn att få det bra.
    Fällan finns på verandan hos den familj hon sökte sig till.

    SvaraRadera
  11. Antar att inget har hänt eftersom tystnad råder.
    Här fortsätter tum och tasshållning i rådande röra.
    I morgon sticker jag och matte en snabbis till Eskisltuna men är hemma igen till lunch och mobilen är med.

    SvaraRadera
  12. Lite sorgligt att se Sigges kommentar precis här ovan, för vi går omkring och hoppas och hoppas och hoppas...
    För att kanske nååågot lite muntra upp tillvaron vill A berätta att han ikväll igen lekt med Sushi! Och nu hade matte kameran med så det kommer bilder på din "släkting" endera dagen!
    PUSS gubben! Och lycka till!!!

    SvaraRadera
  13. Sigge - Något KUNE ha hänt, som ni ser i nya inlägget! Men det gjorde det inte. Mer än att matte blev ändå mer tveksam till att kattan fortfarande har valpar i magen. men hon vill se henne på närmare håll, för att kunna vara säker.
    Matte har också sin mobil med sig nu, och Sigge, din mattes mobilnummer finns i den.

    Eva - matte blev också lite ledsen idag, för nu KUNDE ju det hela vara över, åtminstone så långt som att vi vet var vi står.
    Du har nog hunnit läsa senaste inlägget. :(
    Jag ska titta över och se vad det är A har för sig. jag har ju inte hälsat på hos Sigge heller...

    SvaraRadera