torsdag 11 september 2014

Egendomlig dager

Plötsligt upptäckte jag att ljuset inne på lilla kontoret var märkligt liksom dovt, men varmt. Tittade ut - ett sånt nästan magiskt ljus! Det var sent på eftermiddagen, rentav tidig kväll.  Tänkte att jag måste ut med kameran.

Mulet väder, himlen smutsigt grå, inte bara "vanligt grå"... Fanns något lite rosa-gult där också. Den var ganska mörk.
 
 
Jag önskar den egendomliga dagern stannat lite längre, men redan när jag gick ner över tomten övergick den till "bara" vanlig skymning. Det magiska försvann.
 
Fast lite fanns kvar, det såg jag på Myse i farstubrons katthylla. Mittenhyllan - den han ligger på här - är populärast. Därnäst den översta. Den understa duger också, men bara om de båda andra är upptagna.

14 kommentarer:

 1. Kanske det berodde på nån isländsk vulkan? Skönt att det blev en vanlig kväll och inte tokade till sig alldeles. Det skulle vara kul att hälsa på om alla hyllorna var upptagna när jag kom... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Så kan det kanske vara. Matte har verkligen undrat, för det var helt märkligt och försvann så fort. Blåste vidare?
   Ludde, ska kanske be matte skicka ett SMS när alla tre finns i hyllan - men ska du hinna träffa dom får du allt sno dig hit då. :D
   Kasper

   Radera
 2. Detta ser vi allt som oftast om höstarna. Det ÄR magiskt. Då säger jag: "nu är det sådär gult ljus igen". Hösten är för mig det gula ljusets tid. Min väninna säger "det bruna". Och ibland drar det allt åt rosa eller rött också. Det ser så härligt varmt ut. Känner lätt igen det på dina bilder. Det är vackert, menar jag. Kan inte se mig mätt.
  Så tråkigt att du får mycket spamkommentarer. Är det datorer som härjar runt på automatik, eller...? Det är ett helsikke att se de där nuffrorna man ska fylla i, men du är ju inte den enda som har "extra kontroll" påslagen. Man får stå ut :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte att det var något alldeles speciellt med den där dagern, även om jag absolut sett liknande ljus tidigare. Den varade bara kanske fem minuter. Hur som helst - magiskt var det,.:)
   Spamkommentarerna kommer säkert per automatik, gemensamt är dels att de är anonyma, dels att det finns en länk först i slutet på meddelandet (som jag naturligtvis aldrig klickat på). Blogger publicerar inte, men jag får dem allihop i e-posten. Och där är så nog med den eländiga mängd spam jag nu får direkt dit.
   Tydligen är även min allra mest privata e-postadress ute och valsar runt. Och Telias spamfilter är verkligen uruselt!!
   Har du svårt att läsa siffrorna kan du prova att klicka på den där lilla nästan-cirkeln, då blir förhoppningsvis nästa sifferkombination lättare att läsa.
   Trist att det ska behövas, men just nu ser jag ingen annan lösning än att behålla verifieringskravet. Ledsen...
   Berit E

   Radera
 3. Sånt ljus blir man påverkad av, alldeles förunderligt känns det! Så pass sällan inträffar det dessutom, så det blir mycket speciellt varje gång.

  Katthyllan ser praktisk och platsbesparande ut, vore något för mitt lilla förrum också, förstår att katterna gillar den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hyllan ligger katterna när de väntar på insläpp. Ibland bara för att ha koll på vägen. Värmeåterkastande underlägg gör att de gillar att ligga där även på vintern. :)
   Hyllan hade jag förr inomhus, i hallen. Då var den en vedhylla. :)
   Berit E

   Radera
 4. Vilket vackert ljus!!!!
  Svart trumpetstället i Skottvång kan du se som ditt. Finns de så¨åk och plocka.
  Vi ska inte dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång jag är i de trakterna ska jag kolla! :)
   Berit E

   Radera
 5. Sådant spektakulärt ljus får mig alltid att rusa ut med kameran i högsta beredskap, vet av erfarenhet att -underbart är kort.

  Trevlig aktivitet du fick vara med om. gillar färgerna i foajen. Det är lite Carl Larsson-aktigt tycker jag ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt kort var ljusstunden. Jag hann ju inte ens över tomten ner mot ängen!!
   Färgen må vara Carl Larsson-aktig, men det är sannerligen inte arkitekturen. :D
   Berit E

   Radera
 6. Nog är det där alltid vackert, inte bara lite heller. Den magiska känslan fick vi med cykeln imorse, solen som stod lågt, lätt dis och en massa morgondagg. Allt lystes upp så vackert, magiskt :) men matte bet ihop och stannade inte för några bilder, jag satt ju i korgen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte är ledsen över att hon inte lyckas fånga det vackra hon så ofta ser - inte ens när hon faktiskt har kameran med sig... ;)
   Hon borde öva, säger hon, och jag håller med!
   Undrar hur det känns att åka cykelkorg - det har minsann jag aldrig fått prova.
   Kasper

   Radera
 7. Tjusigt ljus du lyckades fotografera !
  Min matte brukar alltid missa det :)

  Tassklappar o NOsbuffar

  SvaraRadera