fredag 19 september 2014

Katter, hund och en matte

Katteria
Myse här! Det är inte lätt att vara katt här i huset. I alla fall inte om man ibland vill byta ut sängar och soffor och fåtöljer mot golv. Gäller att vara uppmärksam...


...titta bara - Kasper nästan trampar på mig...


...för att inte tala om svarta katter som rusar förbi...


...blir så trött, inser att kontorssängen är lugnare.


Förresten är det inte bara min nos som är både skär och svart. Måste förresten tvätta tassarna lite bättre, ser jag. :)Kasperia
Det har flyttat hit två nya hundar, två killar. Dom hälsar på hos mig ibland, men bara på tomten och i koppel, för dom gillar att jaga katter. Fast när mina katter inte syns till försöker jag säga åt deras matte att släppa dom lösa! Hittills har hon inte lyssnat på mig.


Charlie (jag tror att han heter så men är inte säker) har gjort sig illa i en tass. Det är den där extra klon som vi har... ) Det är därför han har tratt. Stackarn!
 
Matteria
Förutom att fortfarande känna mig rätt dämpad efter valutgången gillar jag inte Filips senaste idé. Han, liksom de andra, gillar att ligga i "gröna rummet". Sköna stolar där. Inte alltid är dörren dit öppen och i stället för att kräva insläpp har han börjat använda yuccapalmens hink som toa. Massor av utsprättad jord...


Den är stor, den där palmen, trots att en tredjedel skurits bort. Nu har jag ledsnat, och kattsäkrat - inte utan att jag skulle vilja se när han upptäcker mitt sabotage.

 
Apropå växter - här två från kontorsfönstren
 
 
 
I övrigt kan jag tänka mig att Nalle Puh har en hel del att lära våra politiker - allihop:
Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.
Javisst - helst ska man ju tänka efter före. Gäller förresten lika mycket väljare som valda. Håhåjaja - han var allt bra klok han, Tage Danielsson. Redan i sina "Tankar från roten" sa han det:
Säll är den som har till rättesnöre
att man bör tänka efter före.

15 kommentarer:

 1. Det är som att din tid står alldeles stilla Myse, och alla runt dig bara rusar runt som fartränder. Den nya sovplatsen kändes mer rätt :) Och så himlans sött du sover.
  Kasper, så roligt med nya vänner, inte bara en :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se om jag och mina schnauzerkompisar kan träffas nånstans där även dom kan vara lösa, så småningom. Kanske i skogen. Varken min eller deras tomt är ju inhägnad.
   Kasper

   Jag tycker ibland att det är skönt att ligga på golvet, just där på mattan framför kaminen. Men lite störigt blir det ju. Laika, du sover hur sött som helt du också, det har jag minsann sett i din blogg. :)
   Myse

   Radera
 2. När man ser denna Myse mysa sådär blir man liksom lite sömnig och längtar till sängen :-) Kan du hålla dig vaken? Skulle lagt mig intill och bara myst på, hehe. En mycket vacker katt är han!
  Filip får dig att vara på tårna här förstår jag. Vilken idé! Han får ju inte förstöra det vackra gröna rummet på detta vis. Härlig blomning där!
  Kasper gillar inte tratten, ser jag. Minns förstås sina egna upplevelser av denna. Käcka glada gossar, de där. Schnauzrar kan nog inte släppas lösa, nej. De har ju jaktanlag.
  Du blev också medtagen av valet...! Den där rysaren får vi lida av länge. Nu vet man inte hur det ska bli med någonting. Trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filips tilltag startade när han en natt blev instängd i Gröna rummet, jag visste inte att han var där. Både jag och Kasper sov nog och hörde inte när han gjorde sig påmind och ville in på låda eller ut på tomt.
   Myse är så fin, fortfarande förundras jag över både orsaken, sammanhangen och sättet han kom hit på. Förunderligt med denna min utan jämförelse mest självständiga katt. :)

   Valet - ett rent elände som jag ser det. Ur många, många aspekter.
   Egentligen finns hur mycket som helst att säga - men varenda resonemang från varenda aspekt mynnar ut i nån sorts deprimerad resignation. Så känns det
   Berit E.

   Radera
 3. Så trevligt med nya hundgrannar! Kanske kan bli gemensamma promenader och lite lössläppta lekar och bus när tratten är av.

  Fräscha växter på verandan fortfarande. Ja pellarna här trivs bättre nu än i sommarens hetta och blommar fint. Nu ska det visst bli kyligare, men de tål en hel del.

  Kollade din fototriss och ser att vi är ganska lika! Det lilla man skymtar bakom kameran alltså ;-)

  Politiken hoppar jag över, den är just nu enbart deprimerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är en granne som jag får - redan har - glädje av. :)
   Märktes på en gång.
   Mina pellisar på altanen får flytta in i gröna rummet så småningom. Den på bilden står inomhus i ett fönster.
   Fototrissen - lika och lika, hehehe... mitt hår ser faktiskt ut ungefär som ditt (syns inte på bilden) men jag är på väg till frissan för klippning!
   Politiken - jag hoppar också just nu...
   Berit E

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Tänk om katter kunde tala. Då skulle nog Filip säga ett och annat om den där hinken. Husse säger att man får den regering man förtjänar. Situationen efter det här valet är minst lika spännande som värsta datorspelet. Själv ägnar jag inte en tanke åt sånt trams men önskar nog att alla panchos får lite mer i plånboken så det blir fler grisöron till oss hundar. Myse får nog hålla sig lite åt sidan så han inte blir nedtrampad nu när det börjar bli inneväder... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, det säger hussen... jaja, vi får väl se hur det går. Men det är ju dom där eländans vågmästarna, säger min matte.
   Filip är surare än du anar - för nu kan han inte övergå till tomathinkarna heller! Tomaterna är nerklippta och hinkarna tömda och utburna. Och Myse - jag ska framföra!! ;)
   Kasper

   Radera
 5. Myse gör skäl för namnet, han! De söker sina egna lösningar när det behövs. Min katt Tissel tyckte plötsligt för några år sedan att den jättestora och tunga keramikskål till hundarnas vatten var bra att använda som vattenklosett. Som tur var märkte jag det ganska omgående, då schnauzerskägget hann doppas innan hundnosarna, så att säga.
  Trevligt med bra grannar och trevligt med peppar- och saltdvärgschnauzrarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Myse som halvårig vildkatt (för det var ju det han var) hittade hit visade han ett par gånger sitt missnöje genom att kissa på mitt duntäcke!
   Han lärde sig snabbt, jag skaffade nytt täcke och Myse hade överseende med sin rejält arga matte... :D Gullekatten.
   Enda problemet med schnauzrarna är att de är felintresserade av katter. Filip är en hejare på att omedelbart avläsa hundars inställning. Ibland nöjer han sig med att skjuta rygg. Men här kutar han blixtsnabbt iväg.
   Tissels tilltag - mest originella kattoa jag hört talas om...
   Berit E

   Radera
 6. Ja du det där valet är ren katastrof i mina ögon, orkar knappt tänka på det för tillfället... Då är det betydligt trevligare att kika in här på fina små Mysisar som kosar sig! Kul med nya bekantskaper för dig Kasper, hoppas ni har trevliga möten :)

  ps jag hittade en kommentar från dig bland skräpmeddelandena, dumma, dumma wordpress... hur kan dom tro att min finaste miniatyr är skräp helt plötsligt?? Vi hoppas vi åtgärdat det nu med att tydligt godkänna er.

  SvaraRadera
 7. Valets efterverkningar lär vi få leva med i minst fyra år. Hur kunde det bli så här? Usch, jag hade hoppats på något helt, helt annat.

  Wordpress har bestämt sig för att jag är en spammare, helt plötsligt. Jag kommenterar bl.a. en del fototrissar, men placeras bland skräpet har jag förstått. Provar med en annan webbläsare och med en annan e-postadress, men det hjälper inte. Man går uppenbarligen på IP-adressen. Fungerar med Google+, så nu har jag tvingats ansluta mig. :(
  Så bra att åtminstone du legitimerar mig, jag ser att fler gjort detsamma. :)
  Ha det gott Anna, och Kasper svansar gott åt sin fina, fina maxiatyr! :D
  Berit E

  SvaraRadera
 8. Skoj med nya hundkompisar, sånt är alltid trevligt.
  Fast jag, matte och Pinnaffären råkade ut för mindre trevligt möte idag.
  Efterhängsen Vild gris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi såg det där, om Vilda Grisen. Jätteläbbigt!
   Det finns en massa i mina nära skogar också, och matte försöker alltid låta, så att dom ska höra att vi är på gång! Men nån sån där som verkar nästan halvtam - nää, usch och FY!!
   Kasper

   Radera